1 17 scaled - Hoera, ik ben 30 jaar geworden!

Vandaag, 21 juli, 30 jaar geleden kwam er een heel bol, roze en krijsend mensje op deze wereld. Volgens mijn moeder was het bloedverziekend heet die zomer en vooral deze specifieke dag. Dat deerde mij niet want met een rotgang kwam ik op deze wereld in het huis in Dronten, waar ik het eerste levenslicht mocht zien, om half negen in de ochtend. Ik mag vandaag dus 30 kaarsjes uitblazen!

Ik ben dus overgestapt van lijntje twee naar lijntje drie! En dat vond ik héél lang een enorm ding. Nou, ik vond twintig worden echt een ding en laat ik het dan niet over mijn vijfentwintigste verjaardag. En vandaag ben ik dus dertig geworden, wat zag ik hier lang tegenop!

Nog steeds? Welnee, het is maar een cijfer, dat realiseer ik mij enorm goed. Wel is het zo dat dertig echt anders klinkt dan ‘ergens in de twintig’. Ik ga nu richting de veertig namelijk.. En ja, daar moet ik even aan wennen. Ik ben evenzo dichtbij de veertig als de twintig. Wanneer ben ik eigenlijk ouder geworden? De tijd gaat zo snel! Ik denk dat het tussen mijn vingers door is geglipt tijdens het vele verhuizen, de zwangerschappen, de tropenjaren, opvoeden van mijn kinderen, werken etc. Maar mijn leeftijd past ook bij waar ik sta in het leven.

In die dertig jaar ben ik grijzer (bewust, nog geen échte grijze haar te bekennen hier!), ouder en wijzer geworden. Niet zo wijs als dat ik zou willen maar verstandiger op sommige vlakken in ieder geval. Niet meer zo emotioneel (nog steeds enorm maar het kinderlijke niveau ben ik wel eindelijk ontstegen), ben ik veel meer tevreden met wat ik heb en waar ik sta. Er is geen groot verlangen naar ‘meer’, naar ‘groter’. Waar ik ben, vooral met mijn gezin, waar wij wonen en hoe wij het hebben, is mij alles waard. Ik ben de koning te rijk met wat ik allemaal heb gekregen in de drie decennia, vooral in de laatste.

Ik ben een heel blij, tevreden en gelukkig mens! Dus ik vier mijn lijntje drie met veel plezier vandaag. Ik start de dag waarschijnlijk met twee hele vrolijke en vroege snaters die zingen, lachen en zelfgemaakte cadeautjes zullen overhandigen. Dat gaat nu al mijn favoriete moment van de dag zijn. En later neemt Boris mij mee uit eten – nog een verrassing waar naar toe, ben zo benieuwd! – en liggen mijn gloednieuwe jurk en hakken al klaar om gedragen te worden. En in de middag? Nou, dan hebben wij een hele mooie afspraak wat dit nieuwe levensjaar enorm interessant gaat maken. Wat er ook voor zorgt dat we vanavond niet alleen mijn verjaardag maar tevens een nieuw avontuur. Ik gok zo maar dat mijn 31e levensjaar niet saai gaat zijn in ieder geval. Maar later daarover zeker meer. Voor nu is het tijd om het leven te vieren met dierbaren!

Proost!

Liefs,

Elise Joanne