Profiel - Hiep Hiep Hoera: Elisejoanne.nl bestaat 3 jaar!

Er is er één jarig, hoera hoera, dat kun je wel zien dat is… mijn site! Elisejoanne.nl bestaat vandaag drie jaar (alweer?) en dat is toch best een behoorlijke mijlpaal. De afgelopen drie jaar zijn omgevlogen en ik ben in die jaren steeds meer bevestigd in het feit dat wát ik doe, ik echt fantastisch vind. Ik kijk met lichte weemoed en een mengeling van verbazing en trots terug naar mijn eerste artikel, eentje om nooit te vergeten. Wat was ik trots! En uiteindelijk blijkt maar wat een groei een mens door kan maken want gelukkig zijn mijn artikelen nu niet meer te vergelijken met toen.

In het afgelopen jaar is de verhouding ‘beauty’ natuurlijk wat minder prominent geworden door de meest evidente reden, mijn zwangerschap. De hoofdfocus, de kern, is en zal dat altijd blijven maar ik heb er enkele onderwerpen meer bij gepakt die je kan scharen onder ‘lifestyle’. Een persoonlijke blog is Elisejoanne.nl altijd al geweest maar ook dat is ‘t wel meer geworden. Het is op dit moment een mengeling die mij goed bevalt, ik kan mijn ei echt kwijt, en ik heb het idee dat ik de verhouding dusdanig laat zijn dat júllie ook tevreden zijn. Althans, dat is hetgeen ik hoor van jullie voor zover ‘jullie’ allemaal je mening ventileren.

In de toekomst zal het op deze manier door blijven gaan, ik merk gewoon dat ik het leuk vind te praten over ‘het leven’ en er van afstappen zou betekenen dat ik niet alleen mijzelf maar ook de bezoekers teleurstel; in het jaar 2015 ben ik namelijk 5 keer groter geworden qua statistieken. Dat moet toch wat zeggen? Ook is mijn doelgroep ouder geworden en ik ben daar blij mee, het past meer bij mij. Sowieso variëren de leeftijden van de bezoekers heel erg, vooral op Youtube en de blog, maar de verhoudingen kloppen. De meeste van jullie zijn tussen de 24 en de 35 jaar oud zo blijkt uit mijn gegevens. Ja ja, Google Analytics is een handige informatieverstrekker!

Aankomende weken/maanden zullen er nog op dezelfde frequentie zwangerschaps/moederschapsartikelen verschijnen, hoogstwaarschijnlijk zal dat wat afnemen na enkele maanden. Ik ben geen mamablog en heb geen enkele intentie dit te worden. Wat ik graag wil is dat het een onderdeel is van dat persoonlijk deel van mijn leven wat ik laat zien. Echt een onderdeel van dus, geen hoofdonderwerp. Maar ja, terugkomen zal het zeker, alleen de exacte hoedanigheid moet ik zelf ook nog even uitvogelen. Schrijven over zwangerschap is namelijk echt anders dan ‘t moederschap en brengt wat haken en ogen met zich mee. Evident genoeg haken en ogen over privacy etc. Ik zal keuzes moeten maken over wat ik wil delen of niet om mijzelf maar ook jullie tevreden te stellen. Want dat laatste mag niet onderschat worden, zeker niet als je blog je bedrijf is. Ondanks dat ik de regels bepaal kleuren jullie die voor een deel wel in en dat hoort ook zo, zonder jullie zou ik niet nu staan waar ik ben. Dankbaarheid is dus ook op zijn plek! En de realisatie dat ik zonder jullie nergens ben. Natuurlijk hoeven mijn grenzen niet overschreden te worden maar een harmonieuze samenleving van beide aspecten dient gecreëerd te worden.

Ik heb zin in de komende periode! Ik vind het spannend om mijn blog even te laten voor wat het is, de vooruit geschreven artikelen online te laten komen (wat nu natuurlijk al gebeurt, ik ben echt verlof aan het houden op enkele momenten na) en de boel de boel te laten. Zelfs tijdens mijn afstuderen deed ik dat niet! Zou ik daarom vertraging hebben opgelopen..? 😉 – Het komt vast goed en ik heb met een reden goed vooruit gewerkt, maar spannend vind ik het wel. Ook Elisejoanne.nl is mijn kindje.

Maar straks is hét kindje er, de kleine Pinda! Ja, ook ik heb ideeën over hoe het straks moet gaan lopen en Boris en ik beginnen hier en daar afspraken te maken over hoe het straks moet met mijn werk en waar Pinda dan is. Want ik werk thuis wat voor een deel handig is met het werk wat ik doe, maar zodra Pinda kan kruipen en minder vaak slaapt is het een kriem. Ik zie het namelijk bij collega’s en het is bijna een gevecht met de tijd om óók je werk af te kunnen krijgen. Mijn blog is in sommige ogen ‘maar een blog’ maar het is wel de manier waarop ik mijn brood nu verdien en ik heb een financiële verantwoordelijkheid. Daarnaast heb ik hard gewerkt om te zijn waar ik ben, en ben ik allerminst van plan dat op te geven. De toekomst zal uiteindelijk aangeven wat verstandig en handig is. De eerste prioriteit strakjes is Pinda en ik ga héél erg genieten van hem in die eerste fase. Want als ik iets hoor aan advies van jullie lieve bezoekers is het wel dat de tijd zó snel gaat dat als ik dat niet doe, ik er anders spijt van heb. Dus sowieso zal ik de boel de boel met liefde even laten want ik heb een kind te leren kennen.

Stiekem kan ik nu al raden wat het populairste artikel of artikelen zullen gaan zijn denk ik aankomend jaar! Wat jullie? Ik stem voor ‘De bekendmaking – :Pinda is er!’, ‘Mijn Bevallingsverhaal’ & ‘Help, Hoera ik bén Papa’. Want ja, Boris zal nog een keertje iets van zijn hand laten lezen na het daverend succes van de vorige keer (hij was helemaal gevleid!). Want papa worden is één ding, papa zíjn een tweede.

Ik wil jullie állemaal bedanken voor elke like, view en comment. Ook als je die niet hebt gegeven! Want je bent er, je leest mijn artikelen en je komt terug. Mijn dank is oprecht, mijn dank is inmens groot.

Op naar een fantastisch vierde jaar!

En wil je de aankondiging van de geboorte van Pinda meteen zien en niet hoeven wachten totdat het op de site komt? Volg mij dan op instagram!

Liefs,

Elise Joanne