566e13c9 7f09 4f9c 8e4e a93dd9621f18 768x1024 - Het jaar 2019, wat was je mooie, heftig en bijzonder!

Het jaar is bijna voorbij, tijd om terug te kijken naar hetgeen was en hetgeen gaat komen. Ik blik terug op een bewogen jaar. Lees je mee?

Ik dacht écht dat het jaar 2019 rustig zou worden. Althans, dat hoopte ik. Want het naar 2018 was enorm druk en de laatste kwartaal gewoonweg afschuwelijk. Wij zijn als gezin nog nooit zo vaak ziek geweest als toen en de ziekenhuisopname van Hazel was echt de druppel die de emmer deed overlopen. Ik nam een pauze, een paar weken rust en focus op het gezin. Vorig jaar eindigde in die zin in mineur hoewel ik ook enorm genoot van die tijd met mijn geliefden.

IMG 4258 768x1024 - Het jaar 2019, wat was je mooie, heftig en bijzonder!

Voor 2019 wilde ik meer rust, reinheid en regelmaat. En ik denk dat 2019 het pittigste jaar óóit is geweest, haha. En dat terwijl ik juist plannen had om het rustig aan te doen! Nou, daar is niks van terecht gekomen.

IMG 1411 1 - Het jaar 2019, wat was je mooie, heftig en bijzonder!

Ik begon een studie, wij kochten en verkochten ons huis, Hazel werd eindelijk geopereerd aan haar amandelen, kreeg buisjes en de verbouwing van de tweede verdieping in ons nieuwe huis begon. Boris gaf bloed, zweet en tranen om zijn scriptie af te ronden en z’n master te behalen. En na twee jaar buffelen was dat moment eindelijk daar, in september kreeg hij de titel MSc. De laatste maanden van dit jaar waren wel kalmer; Hazel is énorm opgeknapt van haar operatie, Fos had eindelijk weer stabiele nachten nadat de verhuizing best pittig was voor hem en ik kon gewoon lekker werken aan leuke campagnes. De rust, reinheid en regelmaat waarvan ik zó hoopte dat het hele jaar zo mocht zijn, is eindelijk gearriveerd. Hoezee! Ik eindig dit jaar zoals ik hoopte.

Alle dingen die zijn gebeurd hebben erg veel energie gekost en ook behoorlijk wat tranen, frustratie, boosheid, angst, spanning en gewoon gedonder.

IMG 6729 e1560280280162 - Het jaar 2019, wat was je mooie, heftig en bijzonder!

Maar het heeft ons eigenlijk alleen maar goeie dingen gebracht. Alles werd afgesloten op een goeie manier en hetgeen ons stress bezorgde, wat het dan ook was, zorgt nu voor rust. Daarnaast hebben we ook hele mooie momenten mogen ervaren natuurlijk! De aankoop van het nieuwe huis zorgde voor een pot gedoe en ellende maar is echt een geweldige beslissing geweest. De reis naar New York die ik mocht maken met Boris, de zomervakantie naar Luxemburg en Frankrijk met de kinderen en als kers op de taart mijn korte week in Curaçao met mijn ouders. Boris en ik mochten vieren dat wij elf jaar samen waren op de elfde van de elfde en de eerste kerst in dit huis is ook een feit. Hazel zette haar eerste stapjes in onze nieuwe woonkamer en Fos begint steeds meer echt een kind te worden, een kleuter die de wereld gaat ontdekken.

IMG 9646 3024x4032 - Het jaar 2019, wat was je mooie, heftig en bijzonder!

Voor 2020 hoop ik dat die rust dus nu heerst, blijft. Daar teken ik voor! Aankomend jaar staat in het teken van Fos en zijn vierde verjaardag, de stap naar de basisschool. Daar ligt onze focus op, ik wil dat hij zich daar volledig op kan storten en dat wij er volledig voor hem zijn bij deze grote stap. Ik heb gemengde gevoelens over deze stap moet ik eerlijk bekennen, hij is nog zo jong en ik zou hem liever nog een tijdje thuis houden. Aan de andere kant merk ik dat hij toe is aan een nieuw avontuur en ik gun het hem van harte.

IMG 1873 - Het jaar 2019, wat was je mooie, heftig en bijzonder!

Dit jaar geen zwangerschap, geen baby, geen huis in de verkoop of de aankoop van een ander exemplaar. Nope, gewoon niet. Ik ga niet zeggen ‘ik beloof het’ want jongens, ik ben een ongeleid projectiel en je weet het maar nooit. Maar onze bankrekening zou een nieuw huis niet aankunnen dus ik blijf lekker waar ik ben. Ik ben er ook dusdanig tevreden mee dat het mijn intentie is om hier járen te blijven. En de wens voor een derde baby is er niet en zal waarschijnlijk ook niet komen. Ook dat geeft rust, ik ben intrinsiek bezig met het afsluiten van een fase waarvan ik weet dat hij nooit meer terug zal komen. Dat gaat gepaard met weemoedige gevoelens maar ook met liefde om wat was en niet terug hoeft te komen. Het is goed zo.

Wat 2020 verder voor ons in petto zal hebben dat weet ik niet. Ik heb verder weinig plannen op de standaard momenten – waarvan je weet dat die gaan komen – na. Verjaardagen (ik word 30!), feestjes, jubilea, vakanties en dit jaar ook een eerste schooldag. Verder? Time will tell!

QA Still 3 - Het jaar 2019, wat was je mooie, heftig en bijzonder!

Ik sta er compleet onbevangen in, ik laat hem met liefde op mij af komen. Ik hoop dat ik volgend jaar rond deze tijd kan zeggen; het was een goed jaar! Kalm en vol met mooie – kleine – momenten die ons gelukkig hebben gemaakt. Logischerwijs zal er meer op ons pad komen, waarschijnlijk ook dingen waar ik nu liever niet aan denk. Dus dat doe ik dan ook niet.

2020, let’s go!

Liefs,

Elise Joanne