IMG 9052 4032x3024 1024x768 - Gebundelde herinneringen; Zwangerschap, Geboorte en ons nieuwe leven met Hazel

Ik denk een welbekende tik wat het ouderschap met zich meebrengt; foto’s maken van je kinderen. Het eerste lachje, het eerste stapje, het eerste vaste voedselprutje wat je met veel zorg en aandacht hebt gemaakt. Maar ook foto’s van die groeiende buik, de ontmoeting van de kinderen na de geboorte en wellicht van de geboorte zelf. Van alles wordt een foto gemaakt en met meerdere apparaten. En dan aan jou de eervolle taak die te bundelen, voor jezelf en voor je kinderen.

DSC 1239 4928x3264 1024x678 - Gebundelde herinneringen; Zwangerschap, Geboorte en ons nieuwe leven met Hazel
DSC 1248 4928x3264 1024x678 - Gebundelde herinneringen; Zwangerschap, Geboorte en ons nieuwe leven met Hazel

Ik denk dat dit wel bekend voorkomt toch? Overal foto’s van hebben, vaak zo’n tien of zelfs twintig van één en hetzelfde moment zodat je precies op het juiste moment dé foto hebt. Ik heb ook overal foto’s van, de ene ‘mooier’ en wellicht meer dierbaar dan de andere.

DSC 1256 4928x3264 1024x678 - Gebundelde herinneringen; Zwangerschap, Geboorte en ons nieuwe leven met Hazel

Tijdens mijn zwangerschap heb ik prachtige foto’s laten maken van mijn groeiende buik. Foto’s die ik koester, waarvan ik hoop dat Hazel die ook zal koesteren. Dat zij trots zal zijn op haar moeder en die bolle buik wat haar huisje mocht zijn negen maanden lang. Foto’s van de bevalling volgden, foto’s die ervoor zorgen dat ook ik beetje bij beetje meer begrijp hoe het eraan toeging. Ja, ik was erbij maar ook weer niet. Het is bijzonder om te zien hoe de band tussen mij en Boris – die ik voelde – ook op de gevoelige plaat is vastgelegd. Hij, als nimmer aflatend onderdeel van het proces waar ik verantwoordelijk voor was. Hij als onderdeel van de bevalling, net zo goed als ik dat was. De andere helft van een team.

DSC 1271 4928x3264 1024x678 - Gebundelde herinneringen; Zwangerschap, Geboorte en ons nieuwe leven met Hazel

Ook foto’s die gemaakt zijn van ons nieuwbakken gezinnetje van vier, de liefde, interesse en nieuwsgierigheid van Fos voor zijn zusje. Die foto’s zijn geënsceneerd maar zó mooi. Ja, wij in onze opperbeste kleding maar wel zoals wij zijn. De blikken, de momenten tijdens die middag, de lachjes en de aanrakingen beelden uit wie wij zijn.

DSC 1259 4928x3264 1024x678 - Gebundelde herinneringen; Zwangerschap, Geboorte en ons nieuwe leven met Hazel

Er zijn wel meer foto’s ons dierbaar, ook de simpele kiekjes die spontaan zijn genomen. Degene waar de wallen tot de grond rijken en de schoon aangetrokken kleren onder de pastavlekken zit. Maar deze foto’s zoals hierboven beschreven, die verdienden een mooi gebundeld plekje.

IMG 9058 4032x3024 1024x768 - Gebundelde herinneringen; Zwangerschap, Geboorte en ons nieuwe leven met Hazel

Ik heb met veel liefde en aandacht een prachtig boek voor Hazel gemaakt via Albelli, met foto’s bestaande uit bolle buiken, haar geboorte en de periode daarna. Eigenlijk het jaar 2018 voor haar én mij.

Je kan ervoor kiezen om al je foto’s zelf te uploaden en te plaatsen waar je wil. Het programma van Albelli is heel duidelijk en makkelijk wat dit betreft, je kiest per pagina een indeling of je maakt deze zelf en gaat aan de slag. Wat je ook kan doen is gebruik maken van de Smart Assistant, een handige tool waarmee je alle gekozen foto’s voor je fotoboek gelijk upload en laat plaatsen door het programma. Hij haalt de dubbele en wazige foto’s eruit en voegt ze samen in een mooie indeling op elke pagina. Je downloadt het Smart Assistant programma op de website van Albelli en je kan meteen beginnen.

DSC 1265 4928x3264 1024x678 - Gebundelde herinneringen; Zwangerschap, Geboorte en ons nieuwe leven met Hazel

Je kan daarna zelf aanpassingen die je wilt doorvoeren natuurlijk nog steeds doen. Indelingen en foto’s veranderen of verplaatsen, een kader toevoegen, tekst of afbeeldingen. Alle vrije ruimte die je normaal hebt binnen het maken van je fotoboeken kan je nu nog steeds. Alleen, het gros van het werk is al voor je gedaan! Dus geen uren meer turen naar een beeldscherm en alles precies passend en metend maken, maar het programma het werk laten doen.

Ik heb een XL boek gemaakt, liggend, en gekozen om elke pagina in hoogglans af te laten drukken. De pagina’s zijn stevig, mooi gebonden en het boek heeft een fotokaft. Dat vond ik leuk, want dat maakte het geheel persoonlijker en geeft een goede aanduiding van hetgeen erin zit natuurlijk. Je kan bij de meeste boeken ook kiezen voor een linnen- of leren kaft als je dat graag zou willen. Handig ook dat het programma aangeeft wanneer een foto niet scherp is en je de grootte moet veranderen of dat je een ander moet kiezen. Zo heb je altijd scherpe foto’s in je boek en bevat het geen foutjes.

DSC 1308 4928x3264 1024x678 - Gebundelde herinneringen; Zwangerschap, Geboorte en ons nieuwe leven met Hazel
DSC 1232 4928x3264 1024x678 - Gebundelde herinneringen; Zwangerschap, Geboorte en ons nieuwe leven met Hazel

Tevens heb ik meteen als extra optie dit boek in het klein besteld voor beide oma’s. Ik denk dat ik ze heel blij maak hiermee! Je kan aan het einde van het bestelproces namelijk kiezen om je boek in een kleiner formaat extra bij te laten bestellen, ik koos voor een maatje ‘M’. Met daarbij dezelfde opties als bij het grotere boek zoals hoogglanspagina’s. Je kan de kleinere versie natuurlijk zelf houden maar het is een leuk cadeau om te geven natuurlijk! En je hoeft er geen extra moeite voor te doen, Albelli past de verhoudingen precies aan naar het kleinere formaat van je extra boek.

Met de kortingscode ELISE30 krijg jij op álle boeken die je zou willen maken 30% korting van Albelli. Dus als je al die foto’s nu wilt bundelen in een mooi boek naar keuze; dit is het moment! De code is geldig tot en met 18 februari

Veel plezier met maken!

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel betreft een samenwerking