DSC 5689 - Fos zijn Geboortekaartje

Een geboortekaartje uitzoeken voor je Uk, wat een énorm lastige taak. Althans, dat vonden wij. Máánden hebben wij tientallen websites bekeken en ontwerpen bekritiseerd. Wij waren uiteindelijk lichtelijk ontevreden over onze eigen trouwkaart en wilde dat het geboortekaartje voor Fos(sel) perfect zou zijn, zou passen bij ons en bij ons idee van hem. Passend bij zijn naam, bij zijn karakter zoals ik het interpreteerde in de buik en ook origineel, net zoals zijn naam. Ik besefte mij dat ik dit kaartje nog niet had laten zien dus vandaag is dan de dag! Kijk je mee?

DSC 5715 - Fos zijn Geboortekaartje

Boris en ik houden van de ‘ouderwetse’ stijl die nu een beetje in is. De envelop die tezamen met dit kaartje werd verstuurd is ook zo, een ‘ouder’ bruine grove envelop. Het kaartje moest modern zijn maar ook uniek, met lichte ouderwetse details. Hij moest een vosje bevatten (logisch) en in ieder geval blauw zijn of blauwe tekst hebben. Groot genoeg voor onze gekozen Bijbeltekst en een extra tekst die Boris graag wilde. Hij moest simpel zijn maar toch ook sprekend, uniek maar ook gangbaar, niet te lieflijk maar wel passend bij het doel.

Toen mijn neefje werd geboren een half jaar geleden kregen wij een kaartje in de bus waar wij meteen verliefd op werden, de algehele stijl sloeg de spijker op zijn kop! Eindelijk, een website die het begreep. Deze website was Mooiook.nl (niet gesponsord) en daar vonden wij de perfecte belichaming van onze wensen.

DSC 5718 - Fos zijn Geboortekaartje

Het vosje zoals op het kaartje paste bij de algehele stijl, een mooi diertje maar niet te lieflijk. Het is ook niet een ‘typisch’ geboortekaartje maar dat maakt hem juist zo passend. Wit, grijs, donkerblauw; precies zoals Fos zijn kamer ook is. Het diertje konden wij ook in een okergele kleur doen, dan was het helemaal passend bij zijn kamer geweest, maar dat ‘klopte’ niet voor ons gevoel, hij is daarom zijn normale oranje kleur gebleven.

Zonder adres Geboortekaartje Elisejoanne.nl  - Fos zijn Geboortekaartje

De kaart bevat zijn drie namen (uitleg van de gekozen namen kan je hier vinden); Fos Elias Gijs. Zijn achternaam is evident, die staat bij onze namen op de achterzijde van de kaart, tezamen met het adres (weggeknipt wegens privacy). Als je dus een nadeel moet benoemen van een ‘staand’ kaartje is dat hij ergens ín of óp gehangen moet worden wil hij fatsoenlijk staan. En je ziet de achterzijde dan niet. Hoewel wij ook daar over na hebben gedacht vonden wij dit niet een minpunt, in ieder geval niet dusdanig dat dit de bestelling tegen zou houden.

Boven zijn naam de ‘standaard’ tekst maar zéér gemeend. Onder zijn naam natuurlijk de feitelijke aangelegenheden zoals tijdstip van geboorte en gewicht en niet te vergeten de datum.

DSC 5697 - Fos zijn Geboortekaartje

Onderaan een belangrijke tekst, dé tekst op het geboortekaartje naar mijn mening. Wij hebben gekozen voor Psalm 121, eentje die vooral mij aan het hart gaat. Mijn leven lang hebben wij deze tekst meegekregen van mijn ouders voor ons als kinderen en ook ik wilde deze woorden aan Fos toevertrouwen.

DSC 5702 - Fos zijn Geboortekaartje

De tekst aan de andere kant komt van de bekende songwriter, zanger en algehele held van Boris, de heer Bob Dylan (vandaar dat onze Poes ook Bobbi heet..). Zijn muziek werd geregeld ten gehore gebracht aan de babbie in de buik (arme ik). Toen Boris vroeg of er een tekst van Bob Dylan op de geboortekaart mocht moest ik even slikken want als je man dat vraagt zeg je geen nee, maar toen hij vertelde welke tekst, was ik om. Het is een deel van het liedje Forever Young. Het is een pure boodschap, een eerlijke boodschap, een mooie boodschap. Een soort wens voor je kind.

DSC 5715 - Fos zijn Geboortekaartje

Telkens als ik naar het kaartje kijk ben ik nog steeds ontzettend blij! Ja, wij hadden hem zo weer opnieuw gekozen.

Liefs,

Elise Joanne