Er zijn alweer enkele maanden voorbij gegaan sinds ik eindelijk te horen kreeg dat ik geslaagd was. Nog steeds, vooral als ik vrienden hoor over hun tentamens, dan kan ik niet anders dan opgelucht een grote glimlach opzetten en genieten van het feit dat dat eindelijk voorbij is. Natuurlijk probeer je niet te hard en te veel te glimlachen want dat is sneu voor de vrienden in kwestie.. Ik heb genoten van de ‘vrijheid’ die gepaard gaat met afgestudeerd te zijn. Ik zet er aanhalingstekens bij want sindsdien is natuurlijk het werkende leven begonnen, voor Boris en voor mij.

Ik hoefde bijna niet te wennen aan het niet meer naar school gaan. Je went namelijk vrij snel aan een school – en dus – stress vrij leven. Waar ik wel aan moest wennen was de keuze die ik had gemaakt voor het fulltime bloggen. Ineens was dat mijn bron van inkomsten, niet meer een uit de hand gelopen hobby. Inmiddels zijn er de laatste paar weken elke dag om klokslag 6 uur artikelen online gekomen, elke dag van de week. De laatste paar weken zelfs op de meeste dagen twee per dag. (Voor de gehele planning van wat je wanneer kan verwachten kan je hier klikken). En precies daar wilde ik het ook even over hebben! Mij bevalt het goed twee artikelen per dag. Het is serieus aanpoten als een malle en vooruit schrijven is meer dan ooit tevoren een belangrijke must geworden. Ik wil immers niet, op dagen van ziekte, luiheid of noodgeval, geen artikelen hebben klaar staan. Ik heb geen collega’s met wie ik elke dag even bij kan kletsen of de standaard pauzes om je bammetje naar binnen te werken; ik bepaal zelf mijn dagindeling. En dat gaat gepaard met verantwoordelijkheid nemen. Laat op staan en in de middag toch even die serie kijken? Nee, dat kan simpelweg niet. Mijn blog is mijn liefde, mijn hobby maar ook de wijze waarop ik de huur betaal dus ik kan niets anders dan dit zeer serieus nemen natuurlijk.

Ik wilde heel graag kiezen voor kwaliteit én kwantiteit en ik ben tevreden over hetgeen online is gekomen. Ik hoop jullie ook? Er zit namelijk geen wezenlijk verschil in mijn artikelen nu dan voorheen, alleen komt er in de middag een extra artikel(tje) online die hetzelfde is als in de ochtend maar dan vaak wat korter en krachtiger. Hopelijk vinden jullie dat een fijne extra touch! Ik hoor het in ieder geval graag natuurlijk. Want ik blog niet alleen om mijn eigen ei kwijt te kunnen, ik blog om jullie op de hoogte te houden van nieuwe collecties en producten en of ze eigenlijk het kopen waard zijn.

Om op dit laatste terug te komen, ik wilde jullie ook wat vragen over het fenomeen ‘negatieve reviews’. Ikzelf schrijf over van alles en ben zeker niet over alles tevreden. Ook de producten waarover ik niet tevreden ben, schrijf ik een review. Logisch vind ikzelf want wat heb je nou aan alleen maar positieve reviews? Hoe weet je dan of je die nieuwe Catrice foundation of die nieuwe Benefit blush ook moet kopen als ik er nog over heb geschreven? Wellicht is die namelijk wel helemaal niet het kopen waard! En mijn mening is die van de ander niet. Waar ik een product onprettig (of prettig) vind vanwege de werking, glans of verpakking wil dat helemaal niet hetzelfde zeggen voor jullie. Mijn hoop is dat jullie hier hetzelfde over denken want ik geloof dat een goede beautyblog een mooie balans heeft tussen verschillende artikelen en tussen verschillende ‘positieve & negatieve’ reviews. Trouwens, niet elke review is uitsluitend positief of negatief natuurlijk. Ik vind het een gemiste kans om producten niet te ‘ontkrachten’ want dat is juist wat ik ook graag doe!

Ik hoop dat jullie tevreden zijn over de gang van zaken op elisejoanne.nl. Ik ben ontzettend gelukkig met mijn fulltime ‘uitlaatklep’ en hoop dat jullie met veel plezier, twee keer op een dag, naar mijn site toe komen. Jullie, mijn bezoekers, betekenen namelijk enorm -al dan niet alles- voor mij; ‘Elise Joanne’.

Liefs,

Elise Joanne