IMG 4644 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Goedemorgen! Tijd voor een nieuw fotodagboek. Ik laat je vooral foto’s zien van gezelligheid met de kinderen en wat ik zo al eet in een week. Daar was, gezien mijn New Born Fit Mama programma vraag naar. Tevens had ik last van behoorlijk wat buikpijn, de vraag is of dat komt door mijn nieuw geplaatste spiraal. Lees je mee?

Maandag

IMG 4571 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Fos en ik vermaken ons lekker met de bende aan speelgoed in huis, haha. Ik laat mij die rommel tijdens dagen dat ik met de kinderen ben niet meer dwarszitten, dat heeft toch geen zin. En zolang zij plezier hebben, heb ik dat ook.

IMG 4567 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Hazeltje groeit bijna uit haar reiswieg! Bij Fos hebben wij ook het andere zitje erbij gepakt toen hij vijf maanden was en ik denk dat deze lange dame daar ook binnenkort wel aan toe is, haha. Pakje is van Next Direct trouwens, nog steeds enorm favoriet.

IMG 4701 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Wij gaan ook samen naar het consultatiebureau toe, tijd om te wegen en te meten en de derde prikjes in de eerste fase. Hazel is alweer bijna 70 centimeter, ze groeit als kool in ieder geval.

DSC 0177 4928x3264 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

DSC 0087 3264x4928 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

DSC 0143 3264x4928 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

DSC 0051 3264x4928 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

DSC 0106 3264x4928 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Van VTechspeelgoed krijgen we ‘mijn eerste 100 woordjes’ om mee te spelen en te leren. Fos dacht dat het een magische tablet was, haha. De woordjes worden gesproken in Nederlands of Engels dus als je iets oudere kinderen hebt kan je hem ook nog goed gebruiken, juist een handig leermiddel dan. Ik zet hem voor Fos op standje Nederlands om geen verwarring te creeëren, eerst deze taal maar eens goed onder de knie krijgen. Je hebt allerlei categorieën, Fos vond degene met de (huis)dieren en de voertuigen het leukste. Druk op het plaatje en het boekje zegt wat het is. Of het boek vraagt jou waar een bepaalde dier is en zodra je hem hebt gevonden laat hij een leuk weetje of het bijbehorende geluid horen. Dus toen de toeter van de auto langskwam moest er op onze neus worden gedrukt, haha. Heerlijk om hem spelenderwijs de wereld te helpen met het vergroten van zijn woordenschat.

IMG 4705 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Volgende week laat ik zien hoe de slaapkamermuur er nu uit ziet, maar dit is alvast een idee welke posters ik heb gekozen van Desenio. Mijn schoonvader komt langs om het allemaal op te hangen dus ik meet alles uit en zorg dat het goed ligt zodat het meteen op de muur kan.

IMG 4714 e1540209795240 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

De kinderen gaan mee naar opa en oma en wij gaan borrelen en een film kijken, het is immers maandagavond! Vaste prik, een beetje de enige avond dat wij echt samen kunnen zijn en iets leuks kunnen doen. Wij maken daar dan ook graag gebruikt van. De rest van de week is het qua eten weer in het keurslijf!

Dinsdag

IMG 4732 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Ik ga langs mijn postbus en er zit weer een super lieve kaart bij! Ik kan hier zó vrolijk en blij van worden. Ik bewaar alle kaarten trouwens, de nieuwste hang ik in mijn kantoor en om de zoveel weken wissel ik de inhoud af. De rest bewaar ik in een grote mooie doos voor later.

IMG 4737 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

En er zat o.a. ook een heel leuk pakket van Catrice bij tezamen met schattige items voor kleine Hazel vanPauline. Het snuffeldoekje wordt hier goed gebruikt in ieder geval. Cadeautjes met namen van de kinderen erop vind ik altijd het leukste, maakt het persoonlijker.

IMG 4764 e1540210017471 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Ik werk verder de hele dag wat geen boeiende foto’s met zich mee brengt en lunch met een ‘cracker gezond’ en Fuze Tea. Ik ben echt een sucker voor Fuze maar volgens mij ben ik de enige? Ik vind het zó lekker!

IMG 4774 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Boris eet bij zijn ouders omdat hij de kinderen ophaalt dus ik eet alleen. Ik maak een simpele salade, bak een stukje kipfilet en blader door de nieuwste KEK Mama die ik in mijn postbus vond.

IMG 4777 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Om half negen ga ik met Lotte naar het zwembad toe, baantjes trekken! Niet te doen met 30 mensen in één klein bad trouwens maar dat daargelaten.. Ik trek mijn sweatpants over mijn badpak aan en mijn nieuwe trui die ik kreeg van Kim (van Alboe), de #Momboss sweater in donkerblauw. Heerlijk zacht <3 Ik heb een S aan trouwens, hij valt erg oversized. Als je wil dat hij strakker zit moet je een maatje kleiner doen!

Woensdag

IMG 4790 e1540210238959 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Tijd voor ontbijt en mijn mail! Skyr, yoghurt, mijn granola en verse aardbeitjes. Die smaken nog aardig goed ondanks dat het al oktober is.

IMG 4798 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

En ik werk de hele dag dus weer een foto van voedsel, haha. Een simpele ristotto en een rood wijntje want die ‘moest’ op, haha. Fos eet dit heel graag, dit is de risotto van Knorr en als ik het zelf ‘from scratch’ bereid moet ‘ie er niks van hebben dus ik klaag niet want hij eet, hoezee!

Donderdag

IMG 4804 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Hazel doet in de ochtend een dutje, Fos speelt met zijn speelgoed en ik besluit op de bank te ploffen en mijn blaadje verder te lezen.

IMG 4810 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

En ze is weer wakker! Lekker toepasselijk, mijn #Momboss trui op ‘mamadag’, haha.

IMG 4823 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

En Fos gaat naar bed toe (het lukt me soms om hem nog op bed te krijgen in de middag als ‘ie heel moe is) dus ik vermaak Hazel met mijn tijdschrift, haha.

IMG 4833 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Tijd voor stampot! Oooh, heerlijk deze tijd van het jaar. Je kan het natuurlijk in de lente en zomer ook eten maar ik heb er alleen zin in als het écht kouder wordt. Lekkere flinke lepel mosterd erbij, Unox worst en smullen maar.

Vrijdag

IMG 4924 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

In de ochtend ruim ik ht huis op, doe ik snel wat boodschappen en komt Aranka langs om mij te helpen met een campagne en om te lunchen. Gezellig!

IMG 4970 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Ik haal Fos in de middag op tijd op bij de opvang en laat Hazel nog even achter. Al sinds mijn zwangerschap probeer ik het meningokken vaccinatie voor Fos te krijgen maar onze provincie werkte niet heel goed mee. De huisartsen hadden collectief afgesproken dat het via de GGD moest en de GGD had eigenlijk geen idee hoe ze met kinderen die buiten het programma vielen, moesten omgaan. Een paar weken geleden kreeg ik eindelijk mail dat er een wachtlijst open werd gezet en wanneer wij langs konden komen. Ik vond het wel spannend want dit is de eerste keer dat Fos ‘bewust’ een prikje mee maakt maar hij deed het echt fantastisch goed. Dan is die ook maar weer in de pocket!

IMG 4976 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Daarna snel naar huis om Hazel weer op te halen <3

Zaterdag & Zondag

IMG 4991 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Mijn schoonmoeder liet foto’s maken van haar kleinzonen en ik bestelde er een paar voor in een lijstje. Kijk nou wat een knappe vrolijkerd! Dan gloei je toch van trots <3

IMG 4997 - Elise's Weekly Pictorama - Huis, tuin & keuken bezigheden

Ik heb erg veel last van buikpijn en denk dat dit aan mijn spiraal ligt. Ik doe het rustig aan, lig ook wel veel op bed omdat sommige steken nogal heftig zijn. Mijn ouders komen nog langs om samen te eten en met de kleinkinderen te knuffelen, en we kijken Boer zoekt Vrouw zondagavond. Ik lach me rot, heerlijk programma!

Dat was ‘m!

Aankomende week een combinatie van werken, afspraken en dates met vriendinnen. Er staat niet heel veel boeiend op de agenda maar ik heb genoeg te doen dus helemaal prima! Fijne week iedereen!

Liefs,

Elise Joanne