Zo, weer een week hoogzwanger voorbij! Wanneer ik dit schrijf ben ik 39 weken en 2 dagen en de klok tikt héél langzaam door. De maand februari is bijna voorbij – de maand waarvan Boris en ik beiden dachten ouders te worden – en het ziet er toch naar uit dat dit pas gebeurt in maart. De baby hanteert zijn eigen timeline zo blijkt, haha. Afgelopen week was weer eentje waarbij ik van dag tot dag bekeek wat ik deed. Ik werkte, nam video’s op, maakte het huis schoon, draaide wasjes, moest weer naar de VK, zag vriendinnen, zei afspraken af en probeerde elke dag een frisse neus te halen. Het leven van een hoogzwangere is geen spannende versie, haha. Alsnog genoeg foto’s natuurlijk!

♥Maandag

IMG_2660

Even met Boris de deur uit, nu kan het nog.

IMG_2662

IMG_2665

Even kijken bij Waanders in de Broeren. Prachtige winkel, wij komen er graag. En nu is er nog een afdeling die wij kunnen bekijken, haha. Wij kopen twee boekjes voor Pinda en voor mij héél veel tijdschriften. Boeken lezen wordt ’em echt niet..

IMG_2671

Samen lunchen… Mmmmm.. Broodje beenham is een aanrader hier in ieder geval.

IMG_2667

Héle lekkere thee serveren ze daar!

IMG_2678

Boris is een whisky verzamelaar en gaat af en toe naar een speciaalzaak hier in Zwolle, laat zich helemaal voorlichten en koopt als een kind zo blij een prachtige fles. Echt zijn hobby, niet de mijne, haha. Gelukkig ook maar, het is een dure hobby en hij hoeft zijn whisky niet te delen ;).

IMG_2677

Dotje <3.

IMG_2682

Bij thuiskomst chillen, ik ben kapot!

♥Dinsdag

IMG_2687

Tijd voor de nieuwste Zwangerschapsupdate! Héél veel reacties op gekomen – vooral via Youtube – omdat ik het heb over borstvoeding en flesvoeding en dat onderwerp heb ik altijd angstvallig vermeden. In deze video beantwoord ik de vraag waar ik voor ga en laat het daarna er meteen bij. Leuke reacties kwamen erop! Misschien ook omdat de ‘moedermaffia’ meer vrouwen lastig valt en ik ondanks mijn keuze voor borstvoeding absoluut niet een moedermonster wil worden en hoop ook nooit benaderd te worden door eentje als ik wel een andere keuze maak. Moederschap maakt veel discussie los..

IMG_2689

Ik moet naar de VK voor controle.

IMG_2694

Maar ik ga eerst even naar de Prenatal in Zwolle (armoedige zaak hier, zó jammer.. zij moeten echt opknappen of verhuizen naar een andere locatie).

IMG_2695

En nog eventjes wachten in een lege wachtruimte.

Met Pinda is alles weer goed, mijn klachten blijven. Tja, kan je niks aan doen! Het is ‘t simpelweg volhouden totdat de baby zich meldt en dan zullen meerdere klachten verdwijnen. Die hangen namelijk samen met de ‘druk’ die de baby veroorzaakt.

IMG_2696

Lunch!

IMG_2701

Ik besluit niet mijn laptop te pakken en mijn mail te doen maar op de bank te ploffen met een blad. Zo. Trots.

IMG_2712

Beetje bij elkaar geraapt maar alsnog erg lekker, haha.

IMG_2714

En van de VK moet ik in de avond een stukje lopen om de bevalling proberen ‘op te wekken’. Dat is nogal wat omdat de pijn in mijn benen en bekken niet bepaald mis is, maar juist beweging is dan ook weer goed. Het is verrekte koud maar ik kruip tegen Boris aan.

♥Woensdag

IMG_2722

Na een nacht met een goede REM slaap – oh, wat is goed slapen een zegening! – tijd om aan de slag te gaan voor een campagne die binnenkort online komt. Tja, betaalde opdrachten weiger je niet, zelfs niet als je hoogzwanger bent! Logisch ook en de opdrachten die ik doe vind ik altijd erg leuk want het past bij mij en de site.

DSC_1973

To-do lijstje bijhouden.

IMG_2725

Daarna even in mijn eentje het op een waggelen zetten, het zonnetje schijnt!

IMG_2727

Lekker buiten!

IMG_2728

Boris vroeg of ik al een rondje had gelopen dus hij krijgt deze foto.

DSC_2154

En ik ben nog niet binnen of het begint ineens keihard te hagelen, huh?!

DSC_2155

Bo vind het ook vreemd..

IMG_2741

Ik speel een spelletje (Farmville is een guilty pleasure) en ik werk nog wat. Ik maak er een nuttige dag van! Aranka komt ook nog gezellig thee drinken, altijd leuk.

♥Donderdag

IMG_2759

Tijd voor nieuwe nagels!

IMG_2765

IMG_2729

Weer een rondje lopen, al steunend en kreunend.

DSC_2159

Pakketjes tijd!

IMG_2772

Nieuwe ‘oei, ik groei!’ producten, erg leuk! Mooie uitgaves ook. De fotokaarten zijn gepimpt en er is nu een 9 maanden dagboek wat je in kan vullen en een ‘eerste jaar’ dagboek.

Na een uurtje rusten komt vriendinnetje Loes met haar dochter Minca nog langs om mij te vermaken.

IMG_2775

Ik wilde zó graag naar de 9-maanden beurs in A’dam (zie je het al voor je? Ik heb al moeite met het einde van de straat..) en ben logischerwijs niet gegaan maar ik kreeg foto’s van bezoekers en mijn zus dat ik er toch wel een beetje ben, zo leuk!

IMG_2780

IMG_2781

IMG_2783

En dan gaan Boris en ik nog even spontaan uit eten bij Café Blij in Zwolle. Nu kan het nog dus doen wij het ook! Ik krijg van Aranka meteen de vraag waar ik ben want de auto is weg, haha <3.

♥Vrijdag

IMG_2795

Zo, ik doe mijn werk weer eens eer aan en zie er sinds lange tijd weer een beetje uit als mijzelf, haha. De glamoreuze versie dan he. Tijd om video’s op te nemen! Lipstick is Hema Soft Matt Lip Balm in #11 Mauve; favoriet!

IMG_2796

Heerlijke still..

Ik neem twee video’s op en bewerk deze meteen. Uiteindelijk ben ik pas begin van de middag klaar – finaal kapot, haha – maar het is wel gebeurd.

DSC_2174

Dit is zó lekker..

DSC_2177

Pakketjes!

IMG_2799

He, baadt het niet dan schaadt het niet, haha!

IMG_2804

Weekend!

♥Zaterdag

IMG_2809

Liefde voor mijn Inglot paletten <3.

DSC_2169

Kat in de zak!

IMG_2813

Aandachttrekker, haha.

IMG_2819

Samen brunchen!

IMG_2826

Bo houden wij overal vandaan als het gaat om de baby spullen zodat ik het niet opnieuw hoef te wassen maar ook zodat zij straks niet het gevoel krijgt ‘plaats te moeten maken voor de baby’ maar ik zag dit en vond het wel best, haha. Mijn meisje <3.

IMG_2827

IMG_2833

Rondje lopen met Boris.

IMG_2838

Tijd voor Pesto Pasta, jaaaa! Het recept is online gekomen, hoezee!

IMG_2846

Knuffelen <3.

♥Zondag

IMG_2863

Even een nieuw kleurtje op de nagels, dit is Essie Off Tropic, een kleurtje uit de nieuwste voorjaarscollectie. Binnenkort online met haar zusjes ter review! Mooi issie he.. <3

IMG_2865

Tijd om naar buiten te gaan, het is heerlijk weer en zolang de baby zich niet aandient ga ik graag met Boris kleine dingen doen. Sommige vrouwen kunnen bij week 39 nog prima afspraken buitenshuis hebben, ik merk dat ik dat absoluut lichamelijk niet trek. Dat is niet erg, maar wel een verschil met sommige andere vrouwen. Ik ben toch geen miepert, ben vanwege mijn knieën behoorlijke pijnen wel gewend maar ik snap niet hoe sommige nog vrolijk een rondje stad doen etc..  Dus ik geniet extra van deze momentjes met Boris.

IMG_2869

Dat zonnetje! Genieten dit.

IMG_2873

Op naar ‘Mooirivier’ in Dalfsen. Rondje gelopen, het is daar echt prachtig. Aanrader!

IMG_2871

Lunch! Club Sandwich met ham en gerookte kipfilet.

IMG_2877

Zo, moe. Lekker met mijn bakkes in de zon.

IMG_2884

Prachtige lucht in de avond! Jordy, een vriend, komt langs voor een kopje koffie en de laatste bezichtiging van de reusachtige buik (blijkbaar is ‘ie fascinerend, haha – ik denk dat het contrast met 9 maanden geleden gewoon een beetje groter is dan gedacht ;).

IMG_2888

Rond half 7 is Jordy weer weg en maak ik een favoriet; couscous salade met gerookte kip en avocado. Gezond en super lekker! Tijdens het eten kijken wij de film Limitless, aanrader! Daarna maak ik deze EWP af en is het tijd voor ons mandje.

Dat was ’em! Zal het volgende week gebeuren of moet ik toch nog een week wachten? Onderhand zijn alle voorgevoelens weg, ik heb geen ‘gevoel’ meer bij een bepaalde datum op mijn uitgerekende na. Maar of ik bij die 4% van de vrouwen zal behoren.. Wij zullen het zien! Aankomende week staat echt geheel vrij en open. Ik leef van dag tot dag en bekijk hoe ik mij voel, hoe het weer is, wie er langs kan komen en ik zie het allemaal wel. Het enige wat vast staat is mijn vaste controle afspraak morgen bij de verloskundige (vandaag dus). Wellicht tot volgende week, misschien tot bij de geboorteaankondiging!

Volg je mij op Instagram? Daar als eerste nieuws over een bevalling en de baby!

Liefs,

Elise Joanne