IMG 9198 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Goedemorgen! Goeie week gehad? Gelukkig konden we nog genieten van een paar regenvrije dagen en daar hebben we enorm goed gebruik van gemaakt door twintig kilometer te fietsen, we besloten ook bootje te varen met de kinderen en vierden Hazel d’r verjaardag. Kijk je mee?

Zaterdag

IMG 8741 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Ik start de laatste tijd bijna elke dag met een rondje lopen door de wijk. Maakt m’n hoofd leeg en zorgt dat ik de tienduizend stappen haal. En dat is nog lastiger dan ik dacht! Maar met mooi weer sowieso geen straf en zelfs al komt het met bakken uit de hemel, dan ga ik nog. Er zijn zoveel eenden, ganzen en zwanen die kleintjes hebben gekregen, heel leuk om te zien.

IMG 8913 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Outfit van vandaag; topje en broek van de Primark. Zit heerlijk luchtig!

IMG 8779 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Ik besluit ook heel spontaan een bootje te reserveren, er is er nog eentje vrij aan het einde van de ochtend en wij hebben nog nooit door onze eigen Zwolse grachten gevaren. De kinderen vonden het meteen súper leuk! Een heel klein beetje spannend, Hazel althans, maar na enkele minuten begonnen ze door de boot te rennen, haha. Wat dan weer niet mocht dus ik bond op een gegeven moment beide aan mijzelf vast. Letterlijk.

IMG 8809 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!
IMG 8826 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!
IMG 8879 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Heel erg genoten, absoluut voor herhaling vatbaar! En een uurtje is ook lang genoeg, dan ga je – op standje 1 – precies het hele ‘sterretje’ van het water rond, rond de stad. Je kan ook besluiten even uit te stappen en naar Salute te lopen voor een ijsje. Er zijn meerdere partijen dus even intikken in Google, hele fijne prijsjes ook want een uurtje in een bootje voor vijf personen kostte twintig euro.

IMG 8901 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!
IMG 8892 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Daarna lopen we naar het Stads Strand en planten onszelf neer om samen te lunchen. Een hele fijne plek om relaxt te zitten terwijl de kinderen spelen, aanrader!

IMG 8904 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

En zij hebben zoiets als ‘Parmezaanse friet’ en dat is ZO LEKKER!!

IMG 8928 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

De kinderen gaan op tijd naar bed na een drukke maar hele leuke dag. Wij zetten een filmpje op en borrelen gezellig. Dit was een geweldige dag!

Zondag

IMG 8917 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Tijd voor weer een rondje lopen en een nieuw nieuwbakken gezinnetje om te spotten.

0604D171 729A 407E BE98 FFEF3D659ADF 1 - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Daarna kleden we ons allemaal om/aan en besluiten op de fiets te stappen. We maken uiteindelijk een ‘vierkantje’, we fietsen twintig kilometer door de dorpen naast onze wijk en drinken naderhand koffie bij de Stadshoeve terwijl de kinderen spelen. We gaan niet op vakantie dit jaar dus in het weekend proberen we er hele leuke dagjes van te maken.

IMG 8772 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Perfect gerecht voor een zonnige zondagavond; kip fajita’s met groenten. Love it!

Maandag

IMG 8962 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Iedereen gaat weer naar plek van bestemming en ik bereid altijd Fos z’n lunchtrommel in de ochtend. Ik haal daar gewoon heel veel plezier uit. Suf maar waar. Hij is nog zo klein en jong en ik vind het belangrijk dat hij goed maar ook lekker eet als dat niet thuis gebeurd. Deze keer appel, komkommer, een krentenbol, Slurpfruit en een broodje met kipfilet.

IMG 8990 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Hazel gaat naar haar grootouders aan het einde van de dag, Boris heeft bereikbaarheid en terwijl ik kook spelen Fos en hij met Lego. Heerlijk beeld.

IMG 8943 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Beste Salade Ever! Met pasta, pesto, parmaham, gerookte kipfilet, groene asperges, rode ui, gepofte tomaatjes, pijnboompitten, avocado en spinazie. Aanrader! Even de asperges en de tomaatjes in de oven met olie, peper en zout (180 graden, 15 minuten) en de ham op een bakpapiertje erboven alleen vijf minuten langer. De rest snijden, pasta (naar keuze) koken en alles mengen!

Dinsdag

IMG 9004 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Ik werk en maak ruimte om ook alvast de traktatie van Hazel voor te bereiden. Ik maak ‘aapjes in bomen’. Leuk, makkelijk en grappig! Verder in dit artikel hoe je ze maakt.

IMG 9036 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!
IMG 9041 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

In de avond versieren we alvast het huis voor Hazel, die de volgende dag twee wordt. En ik ga even langs memory lane door foto’s van de bevalling terug te kijken. En elke keer raakt het me, de honderden gevoelens die ik op mijn eigen gezicht zie. Als de dag van gisteren weet ik hoe alles minuut per minuut verliep. Ik heb de bevalling, mede door de EMDR sessies redelijk goed afgesloten maar het blijft een hele emotionele gebeurtenis.

Woensdag

IMG 9085 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Er is er een jarig, hoera hoera! Hazel is TWEE! En voor haar verjaardag krijgt ze de Vtech Speelgoed Minnie’s Winkelparadijs en de Bla Bla Blocks Boerderij. Ze had helemaal door dat ze jarig was, genoot van elke seconden. Zo leuk!

IMG 9131 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Fos gaat een ochtend naar school, het is immers woensdag en Boris heeft vrij want het is ‘zijn’ dag. Ik werk niet en geniet lekker van mijn jarige dochter. Even samen een rondje lopen op de Tike, blijft een succes dat ding.

IMG 9198 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Trotse mama.. De jurk is trouwens van bonprix. Tip; koop altijd een maatje kleiner dan je gewend bent, zeker bij deze jurk want hij valt sowieso groter vanwege de stijl.

IMG 9250 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

We halen Fos uit school en lunchen uitgebreid, want Zeeuwse Bollussen en knakworsten voor de kinderen betekent – he, er is een verjaardag – en ik maak voor Boris en mijzelf broodjes met parmaham, rucola, rode ui en pesto.

IMG 9255 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

We hadden al van Vtech het Mickey Mouse Treinstation en alle Toet Toet auto sets passen op elkaar en de kinderen snappen dat meteen, haha. Dus het werd een grote racebaan voor Minnie & Mickey. Een dikke hit in ieder geval, aanrader voor deze leeftijden.

IMG 9296 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Mijn schoonfamilie komt langs om de verjaardag van Hazel te vieren en we kunnen heerlijk in de tuin zitten zonder een drup regen. De familie blijft gezellig plakken dus ik haal frietjes. Gezellig!

Donderdag

IMG 9316 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

In alle vroegte maak ik de traktatie voor Hazel af, ze gaat namelijk haar verjaardaag daar natuurlijk ook vieren. Hieronder heb ik nog uitgewerkt hoe je ze maakt voor de liefhebber!

IMG 9313 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!
IMG 9312 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

De basis van de traktatie is een cupcake. Nu kan je die heel makkelijk zelf maken, ik raad de Regenboog Cupcakes van HomeMade aan want die zijn makkelijk en vrolijk. Kost je een half uur. Alleen ik had gisteren gewoon te weinig tijd in de avond en omdat ik er ook nog frosting op wilde doen kwam ik met afkoelen in tijdnood. Gelukkig had ik ook verpakte cupcakes gekocht om te laten versieren door de kinderen. Dus die had ik liggen en ik heb daar dankbaar gebruik van gemaakt, ik hoefde dus niet meer ze zelf te maken.

IMG 9005 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!
IMG 9329 scaled - Elise's Weekly Pictorama #37 - Hazel is twee jaar & Bootje varen!

Mocht je op de cupcake nog frosting willen, meng dan een beetje roomkaas met chocolade, dan kleurt het bruin en lijkt het ‘aarde’. De chocoladekoekjes zijn van Verkade en enorm lekker (no spon). Ze verpakken ze per twee in een zakje, vaak heb je aan een doosje al genoeg.

Je plakt de ‘Apenkopjes’ van Katja op het koekje door een stukje chocoladereep te laten smelten. Niet au baun marie! Want dan wordt het te warm en smelt je koekje. Even in de magnetron voor een dikke minuut is voldoende, dan is het zachter maar niet súper glad en gesmolten. Pak een kwastje en breng een beetje aan op de achterkant van het hoofdje. Druk dit tegen het koekje en laat het dan opstijven in de koelkast.

De blaadjes maak je zelf door een beetje creatief te zijn. Ik had een simpel blaadje uitgeprint en gekleurd papier gekocht. Het blaadje op het gekleurde papier en knippen maar. Ik had 12 traktaties en elke traktatie bevat 3 blaadjes dus ik knipte uiteindelijk 24 stuks uit. Je kan ook crêpe papier gebruiken bijvoorbeeld.

Het plakken van de blaadjes kan je ook doen met chocolade, werkt heel goed maar vergt wat werk. Of je kan lange sateprikkers kopen, de blaadjes met plakband hieraan bevestigen en de prikker áchter het koekje prikken. Het koekje zelf ‘prik’ je namelijk ook in de cupcake.

Besef wel dat het chocoladekoekje enorm snel smelt, bewaar de traktatie liggend in de koelkast en druk het koekje pas in de ochtend van trakteren in de cupcake. De bananen heb ik als decoratie gebruikt. Eenmaal geopend worden ze bruin en dat vond ik viezig, zo konden ze snoepen en ook gewoon fruit eten, zonder de bananen vind ik hem niet zo geschikt voor kleine kinderen. Ze trakteren immers rond fruitmoment dus géén fruit vind ik geen optie. Het is een delicate traktatie dus als je op de fiets gaat met je kroost raad ik dit absoluut niet aan.. 😉

Dat was ‘m weer!

Dit weekend komt een deel van mijn familie langs voor Hazeltje d’r verjaardag en zondag is het natuurlijk Vaderdag. We hebben nog geen concrete plannen maar de cadeaus liggen al wel klaar. We hebben ook de tien minuten gesprekken voor Fos op de planning – heel benieuwd naar! – en ik zit volgende week ook eindelijk weer eens in Amsterdam voor een afspraak met een klant.

Tot volgende week!

Liefs,

Elise Joanne