d6e79e01 0de4 4e4e 85cd 40452e1a59ef 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Goedemorgen! Fijne week gehad? Ik had een fijne werkweek, ik genoot van tijd met Fos alleen en ging eindelijk weer eens naar de kapper! Hallo zilveren lokken, fijn dat jullie er weer zijn en deze keer in een nieuw jasje. Kijk je mee?

Donderdag (Hemelvaart)

IMG 7577 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Goedemorgen! Het gaat een warme dag worden dus ik trek een heerlijk luchtige jurk aan, hij is van de H&M. Ik heb hem in drie verschillende kleuren, haha. Lekker makkelijk!

IMG 7603 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Lekker poedelen in het badje! Het is maar één dag warm dus ik wilde niet ons nieuwe grotere bad opzetten, deze werkt prima voor een middag. En zij vermaken zich kostelijk.

IMG 7649 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Kroelen baasje!

IMG 7654 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Lunch! Ik maak vaak broodjes carpcaccio of gerookte zalm in het weekend, nu we niet buiten de deur kunnen lunchen maak ik het gewoon zelf. Goedkoper en misschien wel lekkerder!

IMG 7669 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

En bij zomerse dagen in de tuin hoort een borrelplank! Ik hou echt van dit soort momenten met het gezin. Wij een wijntje, zij lekker smikkelen van een bord lekkere dingen. Zonnetje erbij, heerlijkheid.

Vrijdag

IMG 7094 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Ik ben vandaag met de kinderen maar start ‘m door eerst te sporten terwijl Boris ontbijt me ze. En Bobo doet mee!

IMG 7691 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

En dan douchen, kleren aanschieten en is het tijd voor een bakkie pleur.

IMG 7705 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Verven! Vaak eten we fruit in de ochtend en ruim ik de keuken op. Daarna is het eigenlijk altijd tijd voor een creatief uurtje. Kleien, kleuren of – zoals in dit geval – verven. Favoriet van Hazel!

IMG 7722 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

De kinderen maken een ‘hoekje’ voor Bobbi en tot mijn grote verbazing gaat ze d’r nog liggen ook, haha. Love it. Hazel gaat tukken, Fos speelt met Lego en ik plof naast Bobbi met een boek.

IMG 7738 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

De kinderen zijn moe en gaan op tijd naar bed, Boris en ik nemen het ervan door sushi te bestellen en bij te kletsen over de week. Het is minder druk op Boris z’n werk, wat heel fijn is. De piek is gaan liggen dus hij is normale tijden thuis. Wel komen er nu meer weekend- en avonddiensten bij en omdat hij dit weekend moest werken was dit een fijn moment om samen te zijn.

Zaterdag

IMG 7751 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Vlak voordat Boris z’n dienst van start gaat schiet ik nog even naar de supermarkt want er komen vrienden – op afstand – langs tussendoor. Ik haal meteen even lunch voor Luut, de voorkeur van de dag; ham-kaas croissantjes!

IMG 7788 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

En de banden van New Born Fit Mama komen binnen, yay! Ik start volgende week, 2 juni, met de 21 dagen challenge. Helaas is hij dus al uitverkocht, het was binnen een paar uur al vol. Wie doet er van mijn lezers mee? Ik heb er zin in!

Dinsdag

IMG 7842 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Ik sla de zondag en maandag even over, op zondag doen wij vrij weinig namelijk behalve chillen met die billen en maandag werk ik alleen maar achter de laptop. Op dinsdag breng ik de dag door met Fos! Hazel is namelijk weer naar haar grootouders met haar nichtje, Fos gaat nog niet hele dagen naar school dus ik ben met hem. En dat is genieten! Hij mag de hele dag bepalen wat we doen en vaak is de dag enorm relaxt en is het gewoon heel gezellig. Samen douchen, boodschapje doen, biebje pakken en veel spelen in huis en in de tuin.

IMG 7873 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Ik ga even met ‘m naar de terStal voor nieuwe broeken, alles is te klein onderhand of dusdanig strak dat het nodig is nieuwe exemplaren te kopen. Hij heeft alles zelf uitgezocht! En ze hadden fijne korting want bij drie of meer items kreeg je 30% korting op het gehele bedrag. Dus dit koste mij drie tientjes, top! Volgens mij loopt de korting nog mocht je nog wat willen scoren voor jezelf of de kinderen.

IMG 7874 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

En ik koop bij de Kruidvat een UV-shirt voor Fos (Hazel heeft er al eentje) om z’n bleke lijfje te beschermen in de felle zon. En hij vindt dit dus echt geweldig om aan te doen, dat scheelt weer. ‘Ik ben een stoere surfer mama!’, ok schat, haha.

IMG 7469 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Verse pizza, heerlijk! Ik probeerde die van de Jumbo deze keer, ik vind ze zelfs lekkerder dan van de Appie. Makkelijk en smakelijk.

Woensdag

IMG 7904 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Tijd voor de kapper! Ik ga naar lieve Inge van The Blitz Zwolle zoals altijd, het is dringend nodig..

IMG 7918 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!
IMG 7919 scaled - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Ontkleuren! Waarom zit ik altijd zo lang bij de kapper? Nou, ik heb erg lang haar en ik mag Inge, haha. Dus dat maakt dat we ons ook niet enorm haasten. Maar, mijn haar moet ontkleurd worden – soms twee keer – en tussendoor gebruikt ze Olaplex om m’n haar te beschermen en te voeden. Ga áltijd naar een kapper die Olaplex gebruikt, niet je haar verpesten omdat je een mooi plaatje op Pinterest hebt gevonden. Als je het doet, doe het dan goed en ga zeker niet zelf lopen kloten. Daarna is het tijd om te drogen (Inge knipt graag de laatste punten op droog haar en verft ook op droog haar, dat laatste moet) en knippen. Een verf en een toner later, nog een Olaplex behandeling, opnieuw drogen en stylen. En nee, dit is allemaal niet overdreven of onnodig. En dan krijg je..

d6e79e01 0de4 4e4e 85cd 40452e1a59ef - Elise's Weekly Pictorama #33 - Zomerse taferelen & Happy New Hair!

Silver & white blonde hair! Ik ben er dól op! Ik wilde lichter, minder grauw en aanwezig. Juist in de zomer, als ik meer getint ben, vind ik lichter frisser staan. Assig en grijs staat mooi in de winter bij mij, in de zomer maakt het mij wat bleker. En dit was de perfecte combinatie van ideeën die ik had, Inge heeft het geweldig gedaan!

Hoe lang ‘doe’ ik met zo’n kapsel? Ik ga om de zes tot acht maanden naar de kapper. Omdat ik goeie shampoos gebruik (Fudge en Fanolo) is het niet nodig vaker te gaan. Doe je dat niet dan beschadig je je haar als je te vaak laat ontkleuren (Olaplex helpt énorm maar als jij elke 6 weken je haar laat ontkleuren ontkom je niet aan broos haar natuurlijk) en het is ook niet nodig als je het ná de kapper goed onderhoud. En ja zo’n kappersbezoek is niet bepaald goedkoop, maar als je iets goed gedaan wil hebben.. Ik doe het liever goed en anders niet, maar ieder z’n ding.

En ik vind zelf hoe mijn haar zich ontwikkelt in de maanden daarna, qua kleur, heel mooi. Dus na zes maanden vind ik het nog steeds tof hoe het eruit ziet. Ik moet wel zeggen dat acht maanden mijn grens is – zoals net voordat ik ging – het werd een warboel van grijs met mijn eigen haarkleur, ook nog opgelicht door de zon. Het werd echt tijd dus, haha.

Dat was ‘m!

Hele fijne week en Pinksterweekend gewenst!

Liefs,

Elise Joanne