IMG 6428 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Goedemorgen lieve mensen! Hoe was jullie week? De laatste week meivakantie, volgende week begint – deels – het gewone leven weer. Hoera! Gelukkig scheen afgelopen dagen het zonnetje, konden we lekker naar buiten en was Boris een extra dag thuis vanwege Bevrijdingsdag. Het was een prima weekje. Kijk je mee?

Zaterdag

IMG 6240 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Boris zit ‘m effe uit met de kinderen en het zelfgemaakte kasteel, ik neem de tijd om te douchen, te keutelen, op te ruimen en mijzelf klaar te maken. Zonder de bloedjes rond mij heen, heerlijk.

IMG 6241 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Ik ga even een boodschapje doen en haal meteen eten en drinken voor Luut, de dakloze man die altijd bij ons in het winkelcentrum staat op zaterdag. Ik koop normaal een krantje van hem maar – zeker nu – heb ik geen kleingeld bij mij, maar iets kopen als ik toch naar de winkel ga kan natuurlijk wel! Even een #tipvanflip wat dit betreft, het kost je vrij weinig, letterlijk en figuurlijk, en je helpt wel iemand anders. Oplossing voor gebrek aan kleingeld!

FOODIE 1588418925 scaled - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!
IMG 6255 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Hazel slaapt, Boris is een rondje hollen en Fos speelt met z’n Lego. Ik vind dit altijd een heel fijn moment op de dag, allemaal even kalm en rustig ons eigen ding doen. Ik kreeg een pakketje van Fruit Funk met veganistische snoepjes voor de kinderen, ik vroeg aan Fos of hij er eentje wilde proberen en dit was zijn blik, haha. Bijzondere snoepjes, zeker qua substantie! Ze smaken heerlijk, Fos vindt het alleen wel gek aan zijn vingers (‘plakt mama’) en moest even wennen aan de structuur. Wel verantwoorde snoepjes mocht je iets anders aan je bloedjes willen aanbieden.

IMG 6292 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Samen lezen! Onderhand al een flink stuk in het boek ‘Zon’ van Lucinda Riley. I’m hooked! In de middag komen er vrienden – op gepaste afstand – een borrel doen. Heel gezellig! Eindelijk weer eens face-to-face met iemand kletsen, zó fijn!

Zondag

IMG 6301 770x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Ik stuur een foto naar mijn kapper Inge om haar te laten weten wat de staat van mijn uitgroei is, haha. Ondertussen heb ik weer een afspraak staan sinds de conferentie van woensdagavond, eind mei is die blonde uitgroei weer weg, hoezee!

IMG 6302 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

De kinderen spelen aan tafel, ik heb geen zin om alles op te ruimen en de tafel te dekken. Ze zijn zo lekker bezig, ik maak gewoon bordjes voor ze en kunnen zij lekker door blijven keutelen.

IMG 6303 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

En Boris en ik eten broodje carpaccio, love it! <3

IMG 6319 576x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Moe, heel moe. En misselijk en hoofdpijn. Nee, niet zwanger! Maar wel even uit mijn hum. Kleine oogjes.. Hazel gaat slapen en ik dus ook!

IMG 6332 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Hazel wakker, kopje koffie d’r in en met z’n allen stukje wandelen voor een frisse neus. Hoognodig!

IMG 6203 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Zalm uit de oven, heerlijkheid in aluminiumfolie. En het is handig om je restje groenten op te maken. Wij eten er vaak rijst, gebakken aardappeltjes of pesto pasta bij.

Woensdag

IMG 6428 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

We springen door naar woensdag want maandag werk ik en zit de hele dag met mijn neus in de laptop en dinsdag is een kalme dag (Bevrijdingsdag!) en geniet ik van mijn gezin zonder telefoon.

Ik start de dag met tutten met Hazel, die vind alle crémes en potjes die ik heb ontzettend interessant! ‘IK OOK MAMAAAMMMAAA’. Okay schat, you do you.

IMG 6591 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Outfit of the day! Blousje met citroentjes, spijkerbroek en groene pumps. Love it. En m’n haar in een zij-scheiding, na een ‘poll’ op Instagram en jullie hele positieve commentaar draag ik het vaker zo. Moet er zelf enorm aan wennen, Boris vindt het volgens mij niks (‘je ziet er te lief uit zo, hoort niet’) maar het heeft wel wat vind ik!

IMG 6625 770x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Nou, prima wel toch?

IMG 6540 1024x768 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!
IMG 6548 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Fos gaat spelen bij zijn neefje en wij focussen ons op Hazel. En dat is heel fijn om tijd met één kind door te brengen. De laatste tijd ging dat absoluut niet dus genoten wij er extra van vandaag. Over twee weken heb ik een dag alleen met Fos, nu al zin in!

IMG 6557 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Kibbeling, gras en het zonnetje. Picknicken it is!

IMG 6566 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

Uit. Potverdikkie, ik ben er doorheen gegaan als een malle! Geweldige boeken, énorme aanraders. En nee, het zijn geen suffe romannetjes, absoluut niet. Weet iemand trouwens wanneer deel zeven uitkomt? Ik kan er niks over vinden!

IMG 6575 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #31 - Bijna, bijna!

En dan is het tijd voor een persconferentie met nieuwe info! Duidelijke taal, ik ben benieuwd hoe het gaat lopen de komende paar weken. Die tweede golf is onvermijdelijk denk ik, maar het was altijd al duidelijk dat ‘ie zou komen. Op een gegeven moment moeten de maatregelen worden verruimd en dat zal een nieuwe – hopelijk kleine – piek geven. We zullen zien! Wel zijn dus de kappers weer open, ik maak meteen de volgende dag een afspraak voor Boris en Fos bij hun kapper. En voor mijzelf dus bij Inge; een hele dag bij de kapper zitten.. zaligheid! En Inge is ook nog eens verrekte leuk dus dubbel zo top. Inge is trouwens van Blitz Zwolle; zij is haar eigen toko begonnen vorig jaar. Zij werkte eerst bij Kinki Kappers waar ik jarenlang trouw kwam. Maar, vooral aan Inge was ik erg trouw en zij verkaste en ik dus met haar mee. Aanrader als je een voortreffelijke vrouw met magische handen zoekt!

Dat was ‘m!

Aankomende week gaat Fos weer naar school, met een deel van zijn klasgenootjes en zijn eigen meester. Hij heeft er enorm veel zin in! Hazel gaat lekker naar de opvang en deze mama gaat lekker werken, hoezee! Nog niet zoveel dagen als normaal maar he, ik ben blij met die twee dagen die ik krijg. Na de zomer zien we wel weer verder, gelukkig gaan we een rustig seizoen in. Het is zondag natuurlijk ook Moederdag, we gaan een bezoekje aan mijn schoonmoeder plegen en ik ben benieuwd of ik zelfgemaakte frutsels krijg dit jaar, we zullen zien!

Een heel fijn weekend gewenst en tot volgende week!

Liefs,

Elise Joanne