IMG 5663 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Goedemorgen! Hoe was jullie week? Allemaal naar de persconferentie gekeken? Wij zeker wel en zijn daarmee zeer benieuwd hoe het gaat lopen vanaf halverwege mei, na de vakantie. Afgelopen week was kalm, zoals bijna elke weer onderhand. Ik kon eindelijk weer wat werken, zijn veel aan het buitenspelen met de kinderen en doen ons ding. Lees je mee?

Vrijdag

IMG 5663 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Ik ga met de kinderen naar het voetbalveld om even alle energie eruit te rennen. Deze twee zijn dol op elkaar maar er is ook zeker vaak genoeg ruzie, het blijven broertje en zusje natuurlijk!

IMG 5669 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Hier smelt ik dus echt van.. Als Hazel pijn heeft dan loopt ze wel eens naar Fos toe om een kusje te vragen op het zere plekje, en Fos geeft die dan vol overgave; ‘ik help jou Hazel, kom maar bij je grote broer’. Liefde.

IMG 5640 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

En dan schilderen, een favoriete activiteit van – vooral Hazel! En ik vind het eigenlijk ook best geinig. Ik bak er niks van, meer dan een zon, wolken en een boom produceer ik niet maar het werkt wel kalmeren.

IMG 5631 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Hazel gaat slapen, Fos krijgt een ander shirt aan want blijkbaar had ik z’n schort niet goed genoeg alles laten bedekken, haha. Ik vouw de was en hij speelt met Lego. Hij kan úren spelen met Lego, sinds hij wat ouder is snapt hij het helemaal en bouwt hij allerlei auto’s en wagens vanuit z’n eigen fantasie. Ik vind het knap!

IMG 5690 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Boris komt thuis, het is weekend! De kinderen krijgen poffertjes, daarna lekker poedelen in bad en wij bestellen eten zodra ze slapen. Poke Bowl it is! Deze keer met kip in plaats van tonijn, ook lekker!

Zaterdag

IMG 5712 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

We starten de dag met wat muzikaal onderwijs! Veel te groot woord voor hetgeen gebeurd maar klinkt pedagogisch verantwoord, haha. Zodra Boris z’n gitaar pakt schreeuwen de kinderen van vreugde, super schattig.

IMG 5722 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

En we verven weer verder, volgens mij is Hazel hier aan het bedenken welke Picasso-streken ze nu gaat uitoefenen. En ze vroeg of ik een kerstboom wilde maken, prima schat.

IMG 5725 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

We lunchen laat met pannekoeken en .. bier! Ik maak en kook alles voor dit gezin maar pannekoeken, nope.. Het lukt mij gewoon niet! Boris is er echt een koning in, ik laat het aan hem over, met liefde.

IMG 5732 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Knuffelen, heel veel knuffelen. Hazel maakt een nieuwe fase door en ik heb nog meer honing aan mijn billen hangen dan normaal. Normaal kunnen we haar in bed leggen zonder een enkele traan maar de laatste week gaat het niet van harte; heel hard huilen om ‘mamamamamaaaaaa!’.

IMG 5733 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

En ik bak een brownietaart, wat eigenlijk gewoon twee browniemixen tezamen betekent met nog 100 gram pure chocolade in stukjes. Geloof mij, dit is HEMELS!

Zondag

IMG 5852 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Maandag is een drukke dag in de zin dat ik eindelijk kan werken en flink doorknal. Als een malle ga ik door wat mogelijk is, wat alsnog te weinig is omdat ik achter loop maar he, ik doe mijn best! Ik zou willen dat ik meer persoonlijke artikelen kan schrijven maar daar heb ik rust en ruimte voor nodig. Iets wat ik niet heb op dit moment. Komt wel weer! Ik sluit af met een work-out, hoofd leeg en de kinderen daarna weer met liefde vermaken.

IMG 5857 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?
IMG 5874 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Er komen ijsjes binnen! Cornetto heeft nieuwe exemplaren met matcha (meer voor de kleur van het hoorntje dan qua smaak hoor), witte chocolade en framboos. Heel lekker! Het ijs is een soort sorbetijs, daar houd ik van. En Cornetto’s zijn de favoriete ijsjes van Fos en Boris dus de doos is al op, haha.

IMG 5877 576x1024 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

De laatste dag of dagen voordat ik weer boodschappen moet doen eten we altijd een beetje ‘restjes’. Ik heb nog een beenham en rösti in de vriezer, rode kool in de berging, nog wat verse sperziebonen en klaar. De kinderen vinden dit erg lekker dus helemaal prima.

Dinsdag

IMG 5887 576x1024 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Ik smelt. En ja, wij gebruiken een scherm om Hazel af te leiden als ik haar haren ‘doe’. Werkt als een tiet!

IMG 5893 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Wij gaan kijken naar ons mogelijk nieuwe auto, de nieuwste Opel Corsa! Ik vind dit echt een te gek bakkie, super stoer en veel ruimer dan ik had verwacht. Nee, deze auto lijkt niet op de Corsa van vroeger in ieder geval, haha. De Crossland die wij nu hebben gaat vrijdag terug naar de dealer en omdat wij Hector nog hebben redden we het prima voor de kleine afstanden áls er al een auto aan te pas moet komen. Op termijn gaat Hector weg als de nieuwe auto arriveert. Dit kan wat langer duren omdat de fabrieken van Opel dicht zijn en de wachttijden worden steeds langer Niet erg, we redden ons wel en scheelt tot die tijd ook geld! Ik gok dat de Corsa aan het einde van de zomer ons zal vergezellen. We nemen wel afscheid van Brutus met lichte tegenzin, dit was echt een geweldige auto en wat ons betreft perfect voor een gezin. De Corsa is gewoon een stukje goedkoper en alsnog een gedegen ding. Dus dan is de keuze wat mij betreft gewoon snel gemaakt.

IMG 5927 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Ik ben echt dol op deze handcrème van Rituals! Althans, het is een handbalm; trekt súper snel in en geeft echt verlichting voor droge handjes. De geur is hemels maar helaas is deze lijn uit het assortiment..

IMG 5947 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Zalmpakketjes uit de oven it is! Een favoriet hier, lekker makkelijk maar super lekker. Zo’n 20 minuutjes in de oven op 200 graden met je favoriete groente. Peper, zout en citroen toevoegen (meer niet, zonde van zalm!) en klaar.

IMG 5955 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

Voor alle drie mijn ‘kinderen’ Cornetto’s als toetje. Ik houd het bij thee want als slib ik dicht door de quarantaine, haha.

IMG 5930 - Elise's Weekly Pictorama #30 - Het einde is in zicht?

En dan komt het hoge woord eruit; na de meivakantie gaat de opvang en de basisschool weer open. Ik ben hier zelf blij mee, heb vertrouwen in het RIVM, hun advies en gun de kinderen hun vriendjes en activiteiten. Ik hoor vandaag (donderdag) hoe de school dit aan gaat pakken. Ik hoop ten zeerste dat ik er wat aan heb als Fos naar school gaat, Hazel gaat namelijk twee dagen naar de opvang en als de school ervoor kiest de kinderen te splitten zodat ze maar enkele dagen school hebben per week.. Het kan dus zijn dat Fos naar school gaat als Hazel thuis is en andersom. Dan heb ik dus alsnog elke dan een boef om te vermaken en dan zou qua werk mij absoluut niet helpen. Met enig geluk hoor ik vandaag dat Fos de dagen dat Hazel naar de opvang is, óók welkom is. Ik duim heel hard..

Dat was ‘m! Vrijdag nemen we afscheid van Brutus, vieren we Koningsdag thuis zoals iedereen en proberen we wederom er het beste van te maken! Hopelijk schijnt de zon en kunnen we blijven genieten van het weer.

Succes allemaal deze week, tot snel!

Liefs,

Elise Joanne