IMG 2953 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Zo, dat was de eerste week van de ‘Corona-isolatie’. Hoe ging het jullie af? Werken jullie nog op plek van bestemming of onderhand waar kan thuis? Kinderen die vermaakt moeten worden? Hier werkt Boris natuurlijk, nu als verpleegkundige in de wijk. Ik ben veelal thuis met de kinderen. Dat gaat prima tot ik afgelopen donderdag een kleine zenuwinzinking had. Vandaar dat deze EWP ook een dag later is, ik kreeg werkelijk niks zinnigs uit m’n vingers donderdag! Kijk je mee?

Vrijdag

IMG 2919 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Boris is thuis want het is zijn vrije dag – papa-dag dus – en dat komt mij wel goed uit, dan kan ik rustiger aan doen en herstellen van de nierstenen. Het gaat maar toch wat minder goed dan waarmee ik het vorige dagboek afsloot. Uiteindelijk heb ik vier ‘aanvallen’ en ga ik later nog naar de HAP toe.

IMG 2924 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

We kijken de ene nieuwsuitzending na de andere om op de hoogte te blijven. Op vrijdag zijn de scholen nog open maar ik had toen al een donkerbruin vermoeden dat dit maandag anders zou zijn.

IMG 2953 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

We doen het rustig aan met z’n allen, lekker thuis bankhangen en knuffelen. Past precies in mijn straatje!

Zaterdag & Zondag

IMG 3003 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Het is heerlijk weer dus ik spendeer mijn tijd vooral buiten! In de ochtend heb ik nog een hele pijnlijke aanval en val daarna kapot moe in slaap op de bank. Dat was uiteindelijk de laatste, opluchting! Hazel en Boris doen in de middag even samen een dutje dus ik keutel wat af in huis.

IMG 3023 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Boris is in de avond weg maar ik kijk wel de ‘Wie is de Mol’ finale! En ik zat hartstikke fout alle afleveringen tot aan de finale na. Ik heb een uur voor de uitzending al mijn punten op ‘de Mol’ gezet (spoilers is zo ruk als je het nog niet gezien hebt) en dat bleek goed maar dat was wel echt de eerste keer dat ik hem verdacht, haha.

IMG 3029 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie
IMG 3031 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

In de nacht van zaterdag op zondag voel ik het meteen; nu is het mijn blaas. Omdat ik twee keer eerder een blaasontsteking heb gehad is het super goed te herkennen dus ik met een plasje naar de HAP toe. De pijn is dermate onprettig dat ik eigenlijk niet kan wachten tot maandag. Ik weet ook dat de antibiotica heel snel en goed werkt dus liever meteen starten. Ook omdat ik gok dat ik de kinderen de volgende dag niet naar opvang/school kan brengen en Boris zal moeten werken. Ik wil me dus echt zsm beter gaan voelen!

IMG 3036 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Ik heb van Fos ook meerdere van dit soort foto’s in deze leeftijdscategroei; wat is dat toch met dreumessen en wasmanden, haha.

IMG 3038 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Ik pomp mijzelf vol met pillen en maak het gezellig thuis, o.a. door pizzabroodjes te bakken. Dat gaat er altijd in! We kijken een film zoals wel vaker op zondagmiddag en later de persconferentie met hét bericht dat we eigenlijk allen ons gemak moeten houden tot 6 april. Heel blij dat ik naar de HAP ben geweest; ik merk aan het einde van de dag al dat de antibiotica werkt. Top!

Maandag

IMG 3065 1024x768 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Geen school, geen opvang, geen werk voor mama. Althans, alleen tussen de bedrijven door. En ik kan echt niet werken als de kinderen thuis zijn. Als eerste op het programma; kleien! Daar kunnen zij zich echt heel lang mee vermaken, ik heb altijd setjes nieuwe klei op voorraad, haha.

IMG 3066 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Dit was niet mijn eerste en zeker niet mijn laatste op deze dag, haha.

IMG 3068 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

We gaan naar buiten voor een frisse neus, hoognodig en erg fijn met het heerlijke zonnetje! We vermijden andere mensen, lopen er met een boog omheen en zodoende kunnen we in ieder even genieten van wat beweging en zonnestraaltjes.

IMG 3076 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Al het speelgoed wordt uit de kast getrokken, zo ook de tent. Daar kunnen ze zich echt úren mee vermaken. Zeker in deze tijden zou ik er eentje aanschaffen, werkt als een tiet!

IMG 3077 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

En aan het einde van de middag kak ik in en is de pijn mij echt even teveel. Dus hup, kids voor het scherm en ik erbij met een kopje thee en een kruik.

IMG 3080 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Genieten <3

IMG 3086 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

In de avond luisteren naar de toespraak van Rutte.

Dinsdag

IMG 3218 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie
IMG 3124 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Dinsdag heb ik wat zeldzame uurtjes zonder kinderen en dat kon ik dringend gebruiken om een aantal dingen af te ronden en klaar te zetten. Ik maak dan ook optimaal gebruik van die tijd en knal als een malle dingen erdoorheen. Waaronder vijf wassen – kan heerlijk naar buiten nu, lichtpuntje! – en poets twee plee’s.

Woensdag

IMG 3206 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

De dag starten met badderen, schone haartjes en schone tandjes. Ik vind Fos zo schattig in z’n kleine ochtendjasje <3

IMG 3227 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Hazel slaapt en wij kijken dan eindelijk Frozen 2 samen! Echt samen omdat ik wist dat hij eigenlijk pas vanaf zes jaar is. Ik vind de film inderdaad echt best ‘pittig’ en er gebeuren veel spannende dingen. Maar ik weet ook dat bij dergelijke films alles goed komt en elk spannend ‘ding’ uiteindelijk een lieve prsoon/actie/dier/gebaar blijkt te zijn. We hebben hem onderhand al 5 keer gekeken en Fos vind het niet spannend meer en moet juist nu lachen als de aardreuzen eraan komen stampen; ‘jullie zijn niet eng, jullie doen Anna helpen! LIEF!’. Haha, goed zo kind.

IMG 3238 1024x768 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

De lokale ondernemer steunen (echt doen, ze kunnen het heel goed gebruiken!); we bestellen een heerlijke Poké Bowl. Ik stel de mijne altijd zelf samen, ik kies tonijn, wasabi-mayonaise, lente ui, gebakken uitjes, avocado, zeewier, edamame boontjes, komkommer en rijst. HEERLIJK!

Donderdag

IMG 3240 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Waar de Action al niet voor is; heel veel knutselspullen en spelletjes voor buiten! Ik haalde een tas vol en zo komen de we dagen wel door. Stempels, glitterpennen, kleurboeken, gekleurd papier, stickers.. De mooiste creaties worden gemaakt. Boris werkt thuis en z’n telefoon staat roodgloeiend maar waar kan zit hij bij ons aan tafel, erg fijn.

IMG 3251 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie
IMG 3287 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie
IMG 3453 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Ook komt er een pakketje binnen van TerStal voor een nieuwe samenwerking, súper leuk! En we Hazel en ik hadden heel veel lol samen, haha. Fos was helemaal blij met z’n kleding, super schattig hoe trots hij dan rond paradeert. De spijkerbroeken van TerStal zijn echt onze nieuwe favoriet voor hem; beetje stretch, lekker lang en ik kan ze heel goed insnoeren zonder dat ze er gek uit gaan zien aan de bovenkant. En mijn JURK! Oooh, over nieuwe favorieten gesproken! Die kan je hier vinden. Super fijn voor nu met laarsjes en een spijkerjasje, strakjes met een sandaaltje. Ik draag maat M trouwens, deze jurk valt echt kleiner! Hij is er ook in het zwart. Dit weekend alles – echt álles! – met 30% korting op de website, tot 24 maart. Kinderen groeien toch wel, crisis of niet dus mooi moment om even te neuzen wellicht. Shopse!

Vrijdag

IMG 3572 1024x770 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

En aan het einde van de middag gaat het fout. Tijdens het eten, ik weet niet wat precies de trigger is, krijg ik een soort paniekaanval. Ik begin sneller te ademen, wil maar niet rustig worden en kan alleen maar huilen. Wat ik ook doe, een paar uur lang. Alles van de afgelopen weken en vooral de laatste paar dagen komt er in volle glorie uit. Ik ben best een emotioneel persoon maar ik heb het echt weggestopt de afgelopen tijd want dat was nodig. Maar de fysieke pijn, de vermoeidheid, het niet werken, constant bij de kinderen zijn en gewoon heel veel zorgen vanwege Boris en ook mijn (schoon)ouders zorgen ervoor dat ik even barst. En dat luchtte enorm op moet ik zeggen. Het moest er gewoon even uit denk ik, ik moest de situatie gewoon toelaten en even hart boven verstand plaatsen. Ik voelde mij kapot schuldig naar Boris en de kinderen toe maar besefte mij dat dit absoluut niet nodig is, dit gebeurd soms en daarna weer kop op en doorgaan.

IMG 3577 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

Boris gaat sporten (rennen in de wijk, haha) en ik lig op de bank met Poes, mijn favoriete film, thee en dikke pandawallen. Helemaal prima.

IMG 3581 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

We beginnen de dag met FaceTimen van familie! De kinderen missen vooral hun neefje en nichtje enorm, die zien ze namelijk erg vaak en dat kan nu niet. Dus dit was een fijne pleister!

IMG 3594 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie
IMG 3601 770x1024 - Elise's Weekly Pictorama #25 - Herstellen van ontstekingen & de eerste week Corona-isolatie

En dan naar buiten met z’n allen. Daar was ik echt enorm aan toe en de kinderen ook. Vroeg in de ochtend zodat we niemand tegenkomen. Vandaag was een betere dag!

Dat was ‘m!

Aankomende week, tja wat moet je daar van zeggen? Hoogstwaarschijnlijk is het niet veel anders dan deze week. Ik ben veel thuis met de kinderen, Boris is thuis waar dat moet. Ook hij mag zich niet melden op kantoor als dat niet nodig is dus heel veel telefoonverkeer van en voor patiënten gebeurd nu thuis. Als het goed is gaat de zon schijnen, dat kunnen we goed gebruiken! Be safe allemaal, succes met de werkzaamheden/opvoedkundige taken die je hebt en tot volgende week.

Liefs,

Elise Joanne