IMG 2742 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

Goedemorgen! Zin in het weekend? Goeie week gehad? Wij hadden een vrij normale week met opvang, school en werk voor ons alle vier. De boekhouder kwam langs en wij vierden Fos z’n eerste week school door pannenkoeken te gaan eten samen! In de loop van de week krijg ik énorme rugpijn, bijna weeën te noemen. Dus hup, naar de huisarts. Lees je mee?

Vrijdag

IMG 2735 770x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

Vrijdag, een rustige dag na een vrij drukke week. Ik sport (ja, ja!) en werk mijn haren weer eens in de krul. Ik verwerk mijn laatste mail en zorg dat alles voor de komende week klaar staat. Vrij op tijd taai ik af want Hazel is thuis met Boris en Fos heeft een korte dag op school.

IMG 2736 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!
IMG 2748 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

Op naar het pannenkoekenrestaurant! We gaan dan altijd naar Holland, in het centrum van Zwolle. Voor mij een flamkuchen, ik had geen zin in een zwaar belegde pannenkoek (hoewel die echt aan te raden zijn hier hoor!). We vieren Fos z’n eerste week school en hoe goed dat ging! Er zijn wat huilbuien (thuis) en wat momenten van verwerking. Fos is dan bozig, brutaal en heel druk. Het is ook best veel voor het ventje en het moet er ook allemaal even uit. Op school zelf gaat het erg goed en daar ben ik súper blij mee. Ik had ook wel verwacht dat hij thuis de ruimte zou vragen om te wennen. Na de bevalling van Hazel en de verhuizing vorig jaar duurde dit ook een maand. Komt goed, we moeten heb gewoon die ruimte geven. Hij heeft het nodig!

Zaterdag

IMG 2776 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

Het is een heerlijk zonnige dag dus wij spenderen die buiten! Ik ben sowieso een sucker als het gaat om huizen kijken en binnen onze wijk wordt er nog heel veel gebouwd. Ik vind het dan altijd leuk om een beetje te gluren bij de buren, haha. We lopen en fietsen wat af, doen het verder heel rustig aan. Fos is moe van school en we moeten niks dus we houden het kalmpjes.

IMG 2770 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

Zo ziet de rest van de middag er uit. Knuffelen en bankhangen, heerlijk.

IMG 2789 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

En weten mijn versie van de Knorr Beef Shanghai! Dat aten wij vroeger echt heel vaak maar nu maak ik zelf dergelijke gerechten zonder pakje. Althans, ik doe een poging! En het was heel geslaagd. De kinderen vonden alleen de gehaktballetjes en de noodles lekker..

Zondag

IMG 2796 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

Ik word wakker met een enorme snotneus dus Boris vertrekt met de kinderen naar de kerk zonder mij (onze gemeente bevat héél veel ouderen mensen dus better safe than sorry, ik blijf thuis gezien de huidige situatie). We doen eigenlijk niet veel anders dan de dag ervoor; wandelen, spelen, puzzelen en bankhangen.

IMG 2804 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

En zondag is borreldag! Althans, vaak wel, haha. Love dit! Film voor de kinderen (deze keer Verschrikkelijke Ikke 4) en hapjes van mama. Ik ben echt dol op dit soort middagen en de kinderen ook, haha.

Maandag

IMG 2832 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

Maandag, iedereen aan het werk of naar school/opvang. Even wennen hoor! Normaal was de maandag mijn mamadag natuurlijk dus dit is een heel andere start van de week. Ik maak Fos zijn broodtrommel klaar voor school; maïsbrood met kipfilet, stukjes kaas, halve mini-krentenbol, komkommer en een wrap met chocoladepasta. Hij eet hier dan zo’n 80% van op. Juist door keuze gaat Fos beter eten en ik vind het alleen maar leuk om een zo’n trommel voor hem te maken.

IMG 2811 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

Kinderen weg, Boris aan het werk dus ik sta om half 9 in de sportschool de week goed te beginnen. Hoera voor mij! Het snotfestijn is wonderbaarlijk genoeg opgedroogd, ook wel zo fijn.

IMG 2827 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

De rest van de middag werk en en bereid ik de volgende dag goed voor omdat mijn boekhouder langs komt. Alle papieren opsnorren! Avondeten deze keer is weer een nieuw verzinsel; verse pasta met de verse pastasaus – de tomaten/mascarpone versie – van de Appie (was 1+1 gratis vorige week, ideaal) met ui, knoflook, paprika, tomaten en Parmezaanse kaas.

Dinsdag

IMG 2843 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

Okay, echt heel saai maar één foto maar een ochtend de boekhouder op visite is ook niet heel boeiend. Althans, het resultaat wel (wat krijgen we terug en nog belangrijker; wat moet ik betalen?) en dat viel dit jaar énorm mee! We hebben natuurlijk een huis gekocht vorig jaar en dat is altijd fijn bij de inkomstenbelasting. Nadat de boekhouder begin van de middag weg is verwerk ik mail en tik ik een artikel. We eten vegetarische hamburgers met Chinese kool, tomaat, rode ui, augurk en belegen kaas. Heerlijk! En lekker makkelijk, haha.

Woensdag

IMG 2867 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

In de nacht van dinsdag op woensdag word ik wakker van énorme pijnen. Ik weet niet waar ik het zoeken moet. Van mijn rug naar mijn buik trekken verschrikkelijke steken heen en weer. Ik weet mij geen houding aan te nemen en gil het soms uit. Ik vermoed zelf een acute blaasontsteking – hoewel ik de pijn wel echt heel heftig vond – dus plasje naar de huisarts en het resultaat afwachten.

IMG 2877 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

De rest van de ochtend doe ik vrij weinig. Ik lig met pijnstilling en een kruik op bed, douchen gaat nog net. Ik haal Fos op en zorg dat hij er vrij weinig van merkt. We eten lekker tosti’s want het is woensdagmiddag!

IMG 2881 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

Na twee uur mag ik terugbellen voor de uitslag en die is negatief (of positief, het is maar hoe je het bekijkt); geen blaasontsteking. Maar de pijn in mijn rug, in mijn flanken en af en toe mijn buik is gewoon niet te doen. Dus ik vraag om een afspraak en krijg een half uur later nog een plekje. Fijn! Kindjes mee en gaan met die banaan. Opnieuw onderzoek van urine en natuurlijk lichamelijk onderzoek. En toen was het vrij snel duidelijk; bloed in urine en enorme pijn aan de nieren. Dat tezamen met de golven van pijn maakt.. nierstenen! Jakkes. En auw. Dit is echt héél pijnlijk. Flinke pijnstilling meegekregen en kalm aan doen. Als het erger wordt dan moet ik mij weer melden. Tot op heden is dat niet zo, het is vandaag (donderdag) alweer wat beter te doen. Mijn nieren – en dus mijn rug – is enorm pijnlijk maar verder heftige aanvallen blijven uit.

IMG 8685 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #24 - Nierstenen.. AUW!

Ik doe het dus kalm aan. Op de bank met de kinderen, kruiken en veel pijnstilling. Boris brengt de kinderen naar bed en ik wiegel de hele tijd heen en weer omdat ik enorme bewegingsdrang heb. Dat verlicht de pijn. Ik denk niet dat het nog erger zal worden, volgens mij heb ik het ergste echt gehad. Gelukkig maar want ik vond dit niet grappig. Het is echt te vergelijken met weeën die maar niet op willen houden. Er komt geen rust, geen tijd om fatsoenlijk adem te halen. Na zo’n aanval ben je beurs en doet je lijf pijn maar dat is met pijnstilling wel te doen. Hopelijk blijft hierbij!

Dat was ‘m! Even aankijken hoe het dit weekend gaat maar ik verwacht dat ik mij snel weer beter voel. Aankomende week is een rustige week want meerdere afspraken zijn vanwege Corona afgezegd. Er staan een verjaardag op de planning en meer eigenlijk ook niet. Verder gewoon werken, school en het huishouden!

Fijn weekend!

Liefs,

Elise Joanne