IMG 2988 769x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Goedemorgen! Goeie week gehad? Zin in het weekend? Tijd voor weer een nieuw fotodagboek! Wij gingen naar Zeeland voor de verjaardagen van mijn ouders en genoten van de zilte lucht. Ik had een afspraak met Specsavers voor de nieuwe campagne en ik zat weer een hele dag bij Inge, mijn kapster. En de kast voor onze slaapkamer kwam binnen! Kijk je mee?

Vrijdag

IMG 2750 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Ik werk in de ochtend aan mijn mail en duik dan even de stad in, het is nog lekker weer dus ik pak de fiets. Eerste stop is Queen Nails waar ik mijn nagels laat doen, vaste prik elke drie weken. Maar.. welke kleur?! Ik zit altijd zo lang mogelijk naar de opties te kijken tot dat dame mij nadrukkelijk vraagt of ik ‘nu wel een keuze heb gemaakt?!’, haha.

IMG 2755 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Zo, ook weer gedaan! Dit zijn mijn eigen nagels, ik laat ze drie keer lakken met een gellak en ietwat vierkant vijlen. Als ik twee keer maar twee keer laat lakken en ze te lang laat qua lengte breken ze sneller af, op deze manier kan ik er bijna drie weken goed mee doen. Ik betaal hier €30,- voor. Top!

IMG 2757 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Even langs de markt voor twee flinke dozen aardbeien voor maar €2,50. En ja, ik loop nog steeds met tape rond mijn tenen. Ik kneusde ze vlak voor vakantie en dat deed mij toch een potje verrekte pijn.. Het gaat al steeds beter maar de tape is nog prettig moet ik zeggen, en lopen op slippers ook dus het warmere weer mocht nog wel even blijven van mij.

IMG 2758 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Ik haal een bagel met zalm terwijl ik naar de fiets loop en trap zo’n twintig minuten terug naar huis. Fijne pauze zo! En terwijl ik eet ga ik verder met mijn werk, in die 1,5 uur zijn er weer twintig mailtjes binnengekomen. An’t woark!

IMG 2765 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Rond vier uur besluiten Boris en ik een kleine vrijmibo te houden en in de stad, bij mijn nieuwe favoriete plekje Oak, een heerlijke Verdejo te drinken. Even samen de week afsluiten en dan de kindjes ophalen. We hebben dit nog nooit gedaan dus we voelde ons een beetje stout maar het was voornamelijk gewoon genieten, haha.

IMG 2737 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Hollandser dan dit kan het bijna niet volgens mij, AVG-tje blijft favoriet bij de bloedjes. En de snitzels zijn de vegetarische variant van Valez, ze smaken súper goed. Aanraders!

IMG 2767 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Kinderen liggen op bed en ik plof op de bank met de nieuwste &C. Ik kreeg voor mijn verjaardag een abonnement van mijn schoonouders, heel leuk!

Zaterdag

IMG 2772 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

We rijden naar Zierikzee toe, naar het nieuwe huis van mijn ouders. Ja, wij zijn niet de enige die verhuisd zijn de afgelopen tijd. Iedereen uit mijn oorspronkelijk gezin is verhuisd trouwens, we hebben veel nieuwe toko’s te bekijken. Jep, ik heb het niet van een vreemde, haha. Onderweg nog even een bloemetje scoren voor mijn moeder.

IMG 2777 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast
IMG 2774 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Als verrassing gaan we met z’n alleen pannenkoeken eten bij Pannenkoekenmolen de Graanhalm in Burgh Haamstede. Heel gezellig, super informeel en de kinderen kunnen lekker buiten spelen. Ik bestel er eentje met spek, kaas en appel; mijn favoriete combinatie. En met stroop, duh. Ze maken ze ook met amandelmelk of sojamelk trouwens, wel zo fijn voor degene die net zoals ik niet tegen koemelk kunnen.

Zondag

IMG 2784 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Fos en Hazel hebben van VTech een nieuw speelgoedstuk binnen, de Codi mijn RoboDino, wat een GEWELDIG ding! Binnenkort een winactie want ik mag er twee weggeven, heel fijn. Hij beweegt, danst en zingt en werkt met emoties en verschillende muziekstijlen. Als je denkt dat het niet beter, leuker of educatiever kan dan komen ze met zoiets, hoe verzin je het?! Echt heel tof gedaan.

IMG 2791 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Door naar Vierhouten, nabij Nunspeet, om mijn schoonvader te horen zingen in zijn Ierse koor. Geen straf, we vermaken ons erg goed met de kaart, wijn en overdekt verwarm terras.

IMG 2793 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Hazel vermaakt zich wel, beetje rondkijken en genieten. Fos is alleen maar met zijn neefje in de weer en loopt af en aan naar Opa die aan het zingen is, fantastisch vond ‘ie het. Te schattig.

IMG 2809 1024x768 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Heeft iemand ooit de behoefte gevoeld dit te eten? Zo ja, hoe smaakte het?! Voor de duidelijkheid, er staat ‘frikandellensoep’…

IMG 2827 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Tijd voor de eerste Boer Zoekt Vrouw! Aaaah, wat een leuke boeren! Ik kan niet wachten op het nieuwe jaar, ik sta te trappelen.

Maandag

IMG 2871 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Ik ben de hele dag heerlijk met de kinderen. We zijn voornamelijk thuis en spelen samen, een hele simpele maar fijne dag. Dat wil niet zeggen dat ik niet blij ben als ze die avond naar opa en oma gaan voor een twee wekelijkse nachtje weg hoor, ik zwaai ze met liefde uit ;).

IMG 2902 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Ondanks dat de kinderen weg zijn eten we dan ook gewoon wel eens een AVG-tje, dit had ik nog in huis en het moest op dus voila, simpel maar doeltreffend.

IMG 2904 1024x768 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Tijd om de kast in elkaar te gaan zetten! Zo’n 72 pakketten..

Dinsdag

IMG 2916 769x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Ik ben op Hazel d’r kamer was aan het wegwerken en kom dit haarbandje tegen. Past ook prima rond mijn knot!

IMG 2922 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast
IMG 2926 769x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Door naar de Specsavers, voor de nieuwe campagne van aankomende herfst mag ik weer brillen uitzoeken. Viktor&Rolf heeft een samenwerking met Specsavers en een aantal hele gave brillen uitgebracht. De meeste brillen had ik al gezien tijdens mijn fotoshoot met Specsavers, vlak voor de vakantie en nu mocht ik zelf kiezen welke ik wilde. Deze is het o.a. geworden!

IMG 2939 769x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

En we gaan weer verder met de kast, hoera.

IMG 2946 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Mijn taak? Lades in elkaar zetten.. Na een stuk of vijf liep het eindelijk lekker, handig voor de laatste zeven, haha.

IMG 2950 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Een deel van de kast! Ja, het is een grote lummel! Zo fijn, ik ben enorm blij met hoe hij eruit ziet. Het is ‘gewoon’ de Pax van de Ikea maar dan geheel gemaakt op maat en aangepast naar onze wensen. Véél goedkoper dan dit laten maken door iemand terwijl het er dan hetzelfde uit komt te zien.

IMG 2947 1024x768 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Bende.. Volgende week komt de schilder/klusjesman om de laatste twee behangetjes aan te brengen en om de elektriciteit aan te leggen. Dan is het een kwestie van schoonmaken, opruimen en alles eindelijk een plekje geven. Hoewel ik nog wel op zoek ben naar een passend kleed, die zoektocht is nog niet voorbij.

Woensdag

IMG 2962 e1567677801514 1024x768 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Tijd voor mijn halfjaarlijkse afspraak bij de tandarts.

IMG 2967 769x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

En door naar Inge! Inge werkte jarenlang bij Kinki Kappers, daar meldde ik mij altijd trouw. Nu is ze voor haar zelf begonnen, zo tof! Ze zit nu met Blitz Zwolle aan de Sallandstraat 23 in Assendorp. En ik moest echt dringend weer onder handen genomen worden, ik wilde in het voorjaar al gaan maar het is geen goedkope actie en alle tijd die over was moest echt naar het huis of mijn werk gaan.

IMG 2970 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Bij de vorige foto kon je zien dat Inge de ‘blondeer’ aanbracht, om mijn haar te ontkleuren. Hie zie je goed wat voor effect dat heeft; het haalt alle pigment uit je haren. Dat is stap één. En het eerste gedeelte van mijn haar expres als eerste omdat hier een donkere uitgroei is die we liever niet hebben. Daar moeten we dus ‘opnieuw’ beginnen.

IMG 2976 769x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Stap twee is het highlighten van mijn haar met opnieuw blondeer en met verf. Door deze combinatie krijg je nog steeds diverse kleurschakeringen en dat vind ik mooier dan één egale kleur. Tussendoor gebruikt ze Olaplex (echt essentieel!) om te zorgen dat je haar niet enorm beschadigd van al deze processen. Uitspoelen, Olaplex intrekken en dan de grijze bende erin, de ‘wassing’ die over het geblondeerde en ook de highlights gaat. Dat pakt dus bij het ene deel anders dan bij het andere deel want er zijn veel diverse behandelingen al gedaan. Wat je krijgt is dan dat het geheel ‘natuurlijker’ oogt, die diversiteit in kleuren vind ik essentieel. En ik wilde geen groot contrast tussen het grijze en het blonde. Normaal combineer je grijs met donkergrijs maar dat is mij te donker, ik wilde grijs en blond combineren. Zo zie je de uitgroei véél minder en blijft het veel langer mooi. Zo hoef je niet om de zes tot acht weken alles opnieuw te verven. Ik doe zo’n zes tot acht maanden met dit kapsel (met de juiste shampoo’s!).

IMG 2981 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

Het ligt is wat donker, het was inmiddels vier uur en een regenachtige dag maar zo zie je het resultaat naderhand.

IMG 2982 769x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast
IMG 2988 769x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

En dit is het nabij het raam voor daglicht. Love it!

IMG 3013 768x1024 - Elise's Weekly Pictorama #2 - Ploeteren aan de inbouwkast

De donderdag haal ik heel veel werk in, je kan niet ongestraft een dag bij de kapper zitten zonder dat in te moeten halen, niemand niet. Dus ik ook niet! Ik knal om 8 uur mijn laptop open en ram door tot half zes, vlak voordat de kinderen thuiskomen. In die tijd schrijf ik vijf artikelen, behandel ik tientallen mailtjes en werk ik een grote instagram campagne weg. Een productieve dag!

Aankomend weekend komt de klusjesman de laatste dingen ophangen en gordijnrails installeren. Mijn schoonouders komen helpen met de tuin en verder spenderen we lekker het weekend thuis. Aankomende week komt de behanger Jan dus weer en kunnen we eindelijk de laatste stappen zetten in onze slaapkamer. Ik heb ook weer mijn eerste schooldag sinds de vakantie en de rest van de dagen werk ik thuis. Het is een kalme week waarin ik hoop lekker te knallen!

Liefs,

Elise Joanne