Wauw. Er is álweer bijna een jaar voorbij. Allemachtig, wat gaat de tijd toch snel! Een jaar waarin er zakelijk, voor Elisejoanne.nl, veel mooie dingen gebeurde maar er zeker ook privé een flink aantal gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het was een bewogen jaar, eentje die ik niet snel zal vergeten. Kijk je mee naar mijn terugblik op het afgelopen jaar?

♥Zakelijk

11. Elise 1 - Dit was mijn 2015! Persoonlijk & Zakelijk

Het jaar begon goed! Een frisse start in een nieuw huis en ik had groeiende cijfers en mooie kwalitatief sterke artikelen. Je zag ook aan mijn bezoekersaantallen dat die mooi omhoog gingen in het eerste half jaar, met zo’n 10.000 bovenop het aantal wat ik al had. Wat een succes! En toen kwam er een beetje een stagnatie. De zomer is hét komkommerseizoen en die doet aantallen en ook creativiteit een beetje de das om.. Ik vind het altijd zonde te schrijven over mooie producten als de helft van de bezoekers het maar leest omdat de zon te aanlokkelijk schijnt. Groot gelijk hebben ze! Ik lees in die tijd ook minder maar zakelijk is het altijd een beetje kak. Nieuw alleen voor die aantallen maar juist omdat je dan met minder mensen je passie kan delen.

Toen ging ik natuurlijk ook nog eens buiten de deur werken, naast Elisejoanne.nl. Een mooie stap, eentje die ik nodig had voor mijn eigen ontwikkeling. Was Elisejoanne.nl écht hetgeen waar ik fulltime aan wilde blijven werken? Was er niks buiten de deur dat mij toch aanlokkelijk leek? Het antwoord bleek al heel snel heel duidelijk; ik miste mijn site, mijn werk waar ik de afgelopen jaren zoveel moeite en liefde in had gestopt. Terug gaan naar fulltime bloggen was de beste beslissing van dit jaar! En gelukkig iets dat financieel kon, anders zou ik het ook nooit gedaan hebben. Ik moet ook wel zeggen dat het absoluut niet mee hielp om naast de blog te werken; de aantallen daalden nog iets meer en dat viel niet aan de zon te wijten. Maar wij weten allemaal waarom ik er zo weinig was naast mijn drukke werk buiten de deur; een vermoeiende eerste trimester van zwangerschap!

In september was ik ‘terug’ en dat nieuws werd bizar goed ontvangen, waarvoor zeer veel dank! Jullie waren net zo blij met mijn besluit als ikzelf gelukkig en nog steeds kijk ik – stiekem – emotioneel op dat moment terug. Op 17 augustus 2015 maakte ik ook bekend zwanger te zijn van ons eerste kindje. En dat hoort onder het kopje ‘persoonlijk’, maar zakelijk gezien veranderde er natuurlijk ook een paar dingen.

Zwangerschapsdagboek Week 25 Q en A Still Elisejoanne.nl Banner1 - Dit was mijn 2015! Persoonlijk & Zakelijk

Het eerste was de samenwerking met Ouders van Nu. Althans, samenwerking is een groot woord. Ik verbreed mijn doelgroep – en zij meteen ook – door video’s te laten delen op hun website, Facebook en Youtube kanaal. Een leuke manier om mijn zwangerschapsupdates vorm te geven! En strakjes, na de geboorte, zullen er nog enkele video’s volgen om te kijken hoe ik het als nieuwbakken moeder doe. Het tweede zijn de hoeveelheid artikelen die weer werden geplaatst; elke dag maar wel iets meer lifestyle. Dat werd goed ontvangen en na een tijdje nam ik poolshoogte en nog steeds krijg ik positieve reacties. Zwanger worden/zijn is een lucratieve business, haha! Zolang ik genoeg ‘beauty’ laat zien dan zijn die bezoekers tevreden en de ‘nieuwe’ bezoekers krijgen genoeg lifestyle/persoonlijke updates om hun nieuwsgierige hartjes op te halen (en bovenal ben ik heel gelukkig met deze mooi combinatie). Want nieuwe bezoekers, oh boy, die kwamen en die komen nog steeds! En dat is de derde – positieve – verandering; Elisejoanne.nl krijgt nu bijna 3 keer meer bezoekers dan een jaar geleden. WAUW! Veertigduizend mensen per maand bezoeken mijn site. Júllie dus. Dank jullie wel. Oprecht waar, ik ben jullie enorm dankbaar.

♥Persoonlijk

DSC 8680 - Dit was mijn 2015! Persoonlijk & Zakelijk

En persoonlijk was het denk ik nog een heftiger jaar dan zakelijk. Oef, wat is er veel gebeurd! In januari eindelijk de verhuizing, ons jaar startte – zeer vermoeid en een beetje gestrest – in ons nieuwe huisje. Maar oh, wat was dat genieten! Boris en ik voelden ons dusdanig gesterkt in ons gevoel dat dit huis hét huis voor ons is, want wij namen de stap om een kindje te mogen krijgen. Spannend! En het resultaat kennen jullie. Inmiddels ben ik bijna 31 weken zwanger van ons eerste kindje! Het was een emotionele tijd maar het heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht.

De weg naar het kindje toe kan je hier lezen (inclusief het vertellen aan Boris) en je kan hier onze aankondiging teruglezen.

Het was ook een lastig jaar. Naast enorme blijdschap hebben wij veel verdriet gehad. Een belangrijk persoon werd ziek en relaties met andere significante personen werden opnieuw verbroken en kwamen er anders uit te zien. Pijnlijk, lastig, zeer verdrietig. Mijn zwangerschap gaf mij als doel om door te gaan, stress is ongezond voor ons kindje dus ik sloot mij af voor sommige verdrietige aspecten en stortte mij op andere delen waar ik wel een positief resultaat kon bewerkstelligen. Uiteindelijk is hetgeen ik nu schrijf amper langs geweest in artikelen of EWP’s en dat lijkt mij ook logisch. Ondanks onze bizarre gelukzaligheid omtrent Pinda was echt niet alles rozengeur en maneschijn en dat is het nu nog steeds niet. Vooralsnog zijn Boris en ik onbreekbaar en zit tussen ons, zoals altijd, alles helemaal goed. Afgelopen jaar heeft ons juist dichterbij elkaar gebracht door het verdriet en ook door de prachtige zwangerschap. Weet dat ik hartstikke gelukkig ben, ik word namelijk moeder. De rest is niet belangrijk.

IMG 0679 - Dit was mijn 2015! Persoonlijk & Zakelijk

Dit jaar werden Boris en ik ook weer oom en tante van twéé kindjes, een meisje aan mijn broers zijde en een jongetje aan mijn zus zijde. Daarnaast is mijn schoonzus – van Boris zijn kant – óók zwanger en kort voor mij uitgerekend. Vreugde alom! Boris en ik vierden afgelopen jaar ons drie jarige huwelijks jubileum en ons 7 jaar samenzijn. Mooie dingen. Prachtige dingen!

Ik heb nieuwe vrienden gemaakt; mijn lieve buurvrouw Aranka is niet alleen een gewaardeerd swatch-genoot maar is mij ook zeer dierbaar geworden als vriendinnetje en ik ben dankbaar haar zo te mogen noemen. Hetzelfde geldt voor een collega die ik heb leren kennen tijdens de maanden dat ik buiten de deur werkte, de lieve Lotte.

Zo, dat was even mijn jaar in een notendop! Aankomend jaar zullen wij dus weer oom en tante worden en worden Boris en ik vader en moeder! Shut the front door.. Ik kan niet wachten! Ik ga ook met verlof, maar de site zal ik goed draaiende houden. Natuurlijk zal er vast wat te merken zijn van mijn afwezigheid ter zijner tijd, maar dat hoop ik minimaal te houden. Ik hoop dat aankomend jaar meer maar ook minder van het afgelopen jaar zal bevatten. Zolang ik Boris en Pinda heb ben ik gelukkig en mag ik niet klagen. Elisejoanne.nl is mijn vierde kindje (na Bobbi..) en ik hoop dat dat alleen nog maar meer mag gaan bevatten van afgelopen jaar! Dit jaar groeide ik drie keer zoveel (ook in omvang..), zal ik volgend jaar gewoon hetzelfde even flikken? Dat is bijna onmogelijk, haha, maar ik ga in ieder geval mooi en goed werk verzetten en hopelijk gaat dat nog meer mensen aanspreken. Dat is het belangrijkste namelijk! Ik heb plezier in wat ik doe, wat een gezegend mens ben ik.

Bedankt geweldige bezoekers voor het afgelopen jaar! Voor alle comments, lieve mailtjes, kritische reacties en grappige tweets. Jullie zijn de reden dat ik dit met zoveel liefde doe! En die aantallen; die zijn alleen maar belangrijk omdat ik blijkbaar nóg meer mensen bereik met mijn gekeutel, vreemde woordkeuze, obsessieve lijstjes, ongenuanceerde mening en liefde voor wat ik doe. Daar gaat het om.

Ik wens een ieder van jullie een fantastisch nieuw jaar, een geweldig 2016 en ik hoop dat al je harde werken zal worden beloont en dat je gelukkig mag worden/zijn/blijven.

Liefs,

Elise Joanne