shutterstock 534188158 1024x692 1024x692 - Twee dingen die ik niet durf, wil of kan!

Ik zit veel op Instagram logischerwijs. Dat doe ik voor mijn eigen werk maar ook ter vermaak. Zodoende krijg je een kijkje in heel veel verschillende levens en in diverse keuzes die anderen maken. Voor sommige heb ik enorme bewondering, bij andere heb ik weer vraagtekens. En dan denk ik wel eens; zou ik dat ook willen, durven of kunnen?

Van klein tot groot zie ik voorbij komen in leuke, gezellige, mooie en eerlijke plaatjes; beslissingen die genomen worden om hun leven te verbeteren, mooier te maken of omdat het gewoon leuk is. En niet alleen op Instagram natuurlijk, ook tijdens gesprekken met vrienden, kennissen en buren komen beslissingen voorbij waarbij ik later denk; ‘zou ik dat doen’. Een aantal op een rijtje die ik niet zou durven, willen of kunnen!

Een wereldreis maken

Voor velen is dit een énorme droom, om een prachtige lange reis te maken. Om de wereld te ontdekken en haar wonderbaarlijke schoonheid uit eerste hand te ervaren. Ik vind reizen maken enorm tof, wij gaan graag elk jaar naar een ander land toe om hun kaasjes, wijntjes en natuur te ervaren. Om de kinderen te kunnen laten zien wat er nog meer is buiten onze Nederlandse wateren. En fijn ook dat dit kan! Maar voor echt een langere tijd van huis zijn? Om mijn leven in een rugzak te stoppen en de hort op te gaan? Om inheemse volken niet alleen op in schoolboeken te zien maar zelf te bekijken? Nee. Absoluut niet een droom die ik of wij hebben. Dit is een gevalletje niet durven maar vooral niet willen. Ik ben zelf nogal dol op ons landje, en in alle eerlijkheid? Ik ben graag thuis, hier in Nederland. Ja, ik ga graag op vakantie maar drie weken is wel mijn max. Geef mij dan maar weer lekker ons oude vertrouwde stulpje.

Andere landen bezoeken is ook een absolute droom, maar ik hoef niet perse naar Bali voor een half jaar of China ontdekken. Er zijn namelijk bepaalde continenten, bepaalde landen die mij interesse totaal niet wekken, die ik eigenlijk een beetje spannend vind. En daarnaast is er geen behoefte. Nu klink ik vast heel provinciaals terwijl ik al een aantal prachtige landen op mijn lijstje heb staan en ik hoop dat hier nog veel meer bij mogen komen. Alleen.. sommige niet. Simpel als dat. En ook niet voor een langere tijd.

Gek genoeg vind ik emigreren naar een ander land – denk hierbij aan Noorwegen bijvoorbeeld – geen gek idee. En nee, ook niet eng. Maar dan maak ik daar mijn thuis, wellicht is dat het verschil.

Tatoeages

Ik vind een groot deel van de tatoeages die ik zie niet perse mijn ‘ding’. Dat hoeft ook niet want het is niet mijn lijf. Er zijn plaatjes die ik prachtig vind, de gekozen locatie verstandig en de betekenis erachter prachtig. Wanneer een kind of een dier overlijdt bijvoorbeeld, kan ik mij indenken hoe enorm groot de behoefte moet voelen om op een andere manier een blijvende en permanente aanwezigheid achter te laten. Maar ook als het gewoon iets is wat de persoon toen mooi vond, al heeft het geen diepere betekenis. Zolang zij er blij mee zijn dan helemaal top, een tatoeage is iets heel persoonlijks.

Dit is een gevalletje niet durven en nu – nog – niet willen. Durven niet vanwege de pijn die erbij komt kijken (ik heb twee kinderen gebaard, kom maar op!) maar omdat het zo permanent is. Als je een keuze maakt moet dat de juiste keuze zijn (vind ik voor mijzelf dan he), waar je achter kan blijven staan. En zo kom ik op puntje ‘niet willen’ want ik zou niet weten wát ik zou moeten laten tatoeëren. Ja, ik heb een aantal dingen die mij mooi lijken – allemaal met mijn kinderen te maken – maar poeh.. echt een beslissing maken die mij voor altijd mooi zou lijken? Dus nee, ik pas voor nu in ieder geval.

Boris heeft wel een tatoeage, eentje die hij met z’n guppenkop liet zetten toen hij net 18 jaar oud was. Eentje die ook heel erg past bij zijn leven toen en de passie die hij heeft voor muziek. Past het nog steeds even goed bij hem? Ja, maar wellicht wel iets minder dan vroeger. Dan alsnog is dat niet erg, een tatoeage gezet in die periode zegt ook iets over – jawel – díe periode. Niet alles hoeft nu even treffend te zijn als dat het toen was natuurlijk.

Ik ben benieuwd, wat zijn de dingen die jij niet – goed – zou durven, willen of kunnen?

Liefs,

Elise Joanne