Deze 800x530 - De Populairste Artikelen van 2016

Het helpt mij om af en toe – niet te vaak, anders word je gek – te kijken naar de statistieken. Ik kan daarmee inschatten wat er goed gelezen wordt en waar ik vaker over moet schrijven. Dat vind ik niet erg want alles waarover ik schrijf vind ikzelf natuurlijk ook leuk en als het daarmee jullie óók bevalt dan is dat een win-win situatie! Ik neem vandaag een kijkje naar de populairste van afgelopen jaar. Welke artikelen waren een must read? Ik denk dat ik het meest populaire artikel wel kan raden..

Ik denk dat álle artikelen, voordat ik de statistieken erbij pak – die het meest bekeken zijn toch echt persoonlijke artikelen zijn. Ik kies daarom wel de 5 populairste artikelen uit die dít jaar zijn geschreven, in de volgorde waarop ze staan in het lijstje ook al zijn het allemaal de persoonlijke exemplaren. Daarnaast zoek ik de meest populaire beauty-artikelen op in een kort lijstje, welke reviews waren het meest populair?

Ik begin bij nummertje 5 en eindig bij nummer 1.

Deze 800x530 - De Populairste Artikelen van 2016

Nummer 5 – Help/Hoera, ik bén Papa 

Mijn allerliefste man schreef voor de tweede keer op Elisejoanne.nl zijn verhaal. Het eerste verhaal ‘Help/Hoera, ik wórd Papa!‘ was vorig jaar één van de populairste artikelen en mede vanwege de hele leuke en positieve reacties schreef hij een vervolg. Een stukje over de bevalling, de kraamtijd en hoe het voor hem is om nu vader te zijn.

Met z’n tweetjes zullen we komende jaren van ons leven elke dag keuzes maken hoe we ons kind gaan opvoeden en zullen we beslissingen moeten nemen. Deze eerste maanden zijn daar nog maar het begin van. Ondanks dat ik dat stiekem best spannend vind, ben ik blij dat ik samen met Elise mag doen. Daardoor heb ik er vertrouwen in dat het zeker goed gaat komen.

Fos Ontmoeten Elisejoanne.nl  - De Populairste Artikelen van 2016

Nummer 4 – Tijd om Fos te ontmoeten!

In één van mijn laatste video’s voor Ouders van Nu in de rubriek #zwangerschapsdagboek, nam ik een video op met Fos, zijn debuut op Youtube. Ik vertelde eerlijk hoe ik mij voelde, wat ik van de kraamtijd vond en hoop dat ik vele andere (nieuwe) moeders een hart onder de riem kon steken. Mijn prachtige kleine mannetje lag heerlijk in mijn armen te slapen toen hij in beeld kwam, en ik kletste lekker verder.

DSC 3415 - De Populairste Artikelen van 2016

Nummer 3 – Evolutie van mijn Zwangere Buik

Ik maakte tijdens mijn zwangerschap veel buikfoto’s, ik wilde veel beeld terug kunnen kijken van hoe ik er toen uitzag. Die prachtige en steeds groter wordende buik koesterde ik elke dag weer en ik vond het fantastisch om er zo uit te zien. Ja, hij zat op een gegeven moment ontzettend in de weg en nu nog steeds heb ik moeite met de laatste kilo’s die er achter zijn gebleven maar dát beeld, dat van die grote buik, is voor mij pure liefde. De inhoud is namelijk weergaloos gebleken. Ik liet in dit artikel mijn groei zien, van week 4 tot en met week 38. In de laatste week, week 39, is er uiteindelijk geen foto meer gekomen want Fos werd geboren.

DSC 5689 - De Populairste Artikelen van 2016

Nummer 2 – De Naam – Uitleg

Fos Elias Gijs. Onze boef heeft een naam gekregen waar wij lang over hebben nagedacht, waar wij weel uren aan flink hersenkraken aan hebben besteed. Wij hadden andere opties maar geen sprak ons uiteindelijk zó aan als deze drie, in deze volgorde. Ik legde in dit artikel uit waarom Fos zo heet, hoe wij op deze naam zijn gekomen en wat de betekenis is van de andere twee versies. Ook wij snappen dat Fos geen gebruikelijke of veel voorkomende naam is maar wij zijn er net zo blij mee als toen Boris er mee op de proppen kwam. Ik ben zelf héél erg benieuwd hoe vaak de naam Fos is gegeven in het jaar 2016. Want in 2015 maar enkele tientallen keren (rond de 30 geloof ik?). Ik denk stiekem dat het nu een stukje meer is! Want je hoeft mij niet eens te volgen om zelf voor deze naam te kiezen bij een geboorte van een zoon, als je hoort over een kindje die Fos heet – wie de ouders dan ook zijn – zal die naam wellicht blijven hangen, net zo goed als bij andere namen. Zo’n balletje gaat snel rollen, daar hoef ik geen énorm grote blogger voor te zijn om dat te zien gebeuren.

DSC 2290 1 800x530 - De Populairste Artikelen van 2016

Nummer 1 – Mijn Bevallingsverhaal

Op nummer één, met recht en rede, een artikel wat meer dan 30.000 keer is bekeken; mijn bevallingsverhaal. Een intens persoonlijk stuk waarin ik mijn ziel blootgeef en mijzelf de vrijheid en vertrouwen in mijn bezoekers verschaf om een boekje open te doen. Een boekje over de meest fantastische, zware, enge en bewonderenswaardige verhaal dat ik te delen had. Een verhaal van 2000 woorden waarin ik probeer jullie mee te nemen in de uren waarin ik intense pijn, verschrikkelijke angst, welkome verlossing en gelukzalige liefde mocht voelen.

IMG 2145 - De Populairste Artikelen van 2016

Welke is het net niet geworden? Mijn ‘Tweede Kindje’ artikel die ik vorige week plaatste. En dat is toch behoorlijk knap gezien het feit dat dit exemplaar nog maar net online staat!

De rubriek ‘Bevallingsverhalen‘ is immens populair op Elisejoanne.nl, alle verhalen zijn onderhand 100.000 keer bekeken. Daarnaast blijft mijn wekelijkse Elise’s Weekly Pictorama een kaskraker. Ik vind dat zelf ook het allerleukste artikel van de week! Hij is heerlijk simpel met doodnormale foto’s van een doodnormale vrouw met haar man en kind. Misschien is dat ook wel de sleutel? De Garnier Loving Blends en de Essence No Heat Nail Polish blijven twee artikelen die ik al eerder schreef maar enorm veel pageviews blijven genereren. Grappig om te zien! Het populairste beauty-artikel is er eentje die ik niet had verwacht maar dat blijkt wel de Catrice Treasure Trove review te zijn! Dat was ook een populaire limited edition zo blijkt. De eerste 50 artikelen in de top 50 meest bekeken artikelen zijn wel állemaal persoonlijke artikelen. Ik begon als alleen maar een beautyblog maar onderhand, mede gezien mijn eigen voorkeur en de voorkeur van jullie bezoekers, ben ik zeker een lifestyleblog te noemen. Eentje met ‘beauty-randjes’, dat absoluut. Soms zijn er weken dat ik er de ene review na de andere uitknal maar de vraag is of dat in die mate zal blijven. Beauty zal ik nooit loslaten, ik heb te veel liefde voor dit onderwerp, maar ik zal wel meer inspelen op waar behoefte aan is. Pageviews liegen immers niet. De cijfers maken het wederom duidelijk. En ergens vind ik dat helemaal niet erg.

Wat zal volgend jaar het populairste artikel zijn? Ik ben daar altijd énorm benieuwd naar! Vorig jaar gokte ik dat dat de aankondiging van de geboorte van Fos en/of mijn bevallingsverhaal zou zijn. Dat bleek ook zo, dat kon niet anders. Aangezien ik niet verwacht volgend jaar een Tweede Uk te baren zal het lijstje volgend jaar er misschien wel helemaal anders uitzien.

Heb jij al deze artikelen gelezen? Welke vond jij het leukste?

Bedankt voor alle views lieve bezoekers!

Liefs,

Elise Joanne