IMG 8685 768x1024 - Corona Update - Even een babbeltje!

Heel het land, eigenlijk heel de wereld, is in de ban van het Coronavirus. De scholen zijn per vandaag gesloten, de kinderen kunnen niet naar de opvang en de BSO. De komende drie weken gaat het er even allemaal anders uitzien dan gewend.

Zoals jullie onderhand wel weten is Boris verpleegkundig specialist ouderenzorg, hij verleend dus – zeker op dit moment – vitale zorg aan de risicogroep. Dat betekent dat de komende drie weken ik er alleen voor sta. Mijn werk delft het onderspit logischerwijs dus ik zal veelal met de kinderen zijn en Boris aan de bak.

Nu is dat normaliter geen probleem maar nu komt het even nét niet lekker uit met mijn nierstenen. En daarbij is gisteren ook een blaasontsteking geconstateerd. Ik zit dus aan zwaardere pijnstilling en antibiotica. Ik hoop dat dit laatste snel mag werken en de pijnstilling mij afdoende door de dag laat komen. Niks aan te doen, gewoon even verkeerde timing! Ik ben wel blij dat ik vandaag – ik schrijf dit op zondagavond – naar de huisartenpost ben geweest en niet heb gewacht tot maandag. Ik herkende de nieuwe symptomen van een blaasontsteking meteen en weet dat de specifiek voorgeschreven antibiotica snel kan helpen. Ik voel me nu alweer beter dan vanochtend dus ik hoop dat dit over een dag of twee weer over is. Althans, de ergste pijnklachten. Qua nierstenen heb ik wel al het ergste gehad denk ik; de laatste ‘aanval’ was ik zaterdagochtend. Opluchting!

Gelukkig hebben wij verder niks, op een snotneusje bij beide kids na. What else is new wat dat betreft! Het is immers winter (nou ja, soort van dan), vrijwel elk kind heeft een groen snotje aan het einde van z’n neus hangen. Ik had dus beide kinderen sowieso niet naar opvang en/of school kunnen brengen komende dagen met de nieuwe regels dit tot gistermiddag golden.

Dat betekent dat aankomende dagen en/of weken ik mijn uiterste best doe de website te voorzien van content. Maar het kan zijn dat dit niet elke dag is én dat ik meer rubrieken online zet zonder dit af te wisselen met persoonlijke content. Vorige week was daar al een beetje een voorbeeld van, door de pijn heb ik op mijn EWP na, weinig eigen werk kunnen verzetten/tikken. Gelukkig heb ik dus wel een voorraadje andere artikelen – die goed worden gelezen, fijn dat ze in de smaak vallen! – om online te zetten.

Nu is de inhoud van mijn blog, de hoeveelheid content die ik plaats, absoluut geen wereldzorg gezien de huidige stand van zaken maar het geeft in ieder geval even duidelijkheid voor de vaste lezers. En ik weet dat er enorm wordt meegeleefd als ik, of iemand anders binnen mijn gezin, ziek is of zich ellendig voelt om wat voor reden dan ook. Dus even een kleine update! Verder gaat het met ons prima, Boris is hard nodig bij de ouderen en ik dus thuis.

Ik werk waar ik kan en probeer de site te vullen met leuke content. Mocht er een advertorial online komen – op welk kanaal dan ook – dan is dat vaak van te voren geschreven. En in alle eerlijkheid ben ik blij als er een samenwerking online komt, ik moet bekennen dat ik als ZZP’er heel onrustig wordt van deze situatie. Het eerste kwartaal van een nieuw jaar is nooit een vetpot (om diverse redenen, het jaar start gewoon altijd traag bij bedrijven en budgetten) maar deze situatie zorgt ervoor dat er amper nieuwe samenwerkingen naar boven poppen. Afspraken zijn logischerwijs verzet of afgezegd, brainstormsessies en events zijn uit de agenda geschrapt. Helemaal prima, we doen wat moet en wijsheid is gezien het virus maar financieel is leuk anders zeg maar. Maar dat zal voor meer werkenden gelden, niet alleen voor mij als ZZP’er.

Redden jullie het een beetje? Werk jij of je partner ook in de zorg? Of wellicht in een ander werkveld wat met een vitale functie/beroep?

Mocht je nog leuke activiteiten weten om te kunnen doen met de kinderen komende weken dan hoor ik dat heel graag! En tip van Flip; vanaf dinsdag staat Frozen 2 op Disney+! Die hebben wij nog niet gezien en aangezien wij twee hele grote Frozen-fans hebben.. Super besluit van Disney om publicatie te vervroegen!

Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte, succes en kracht toe. Neem je verantwoordelijkheid, blijf zoveel mogelijk thuis en pas op elkaar <3

Liefs,

Elise Joanne