Elise's Weekly Pictorama Juli #3: Mijn Verjaardag & Weekendje Zeeland

Oef, vorige week moest ik met de billen bloot. Daar wilde ik absoluut geen herhaling van, het voelde niet prettig om te moeten bekennen, aan jullie en vooral mijzelf, dat ik niet bepaald goed bezig was. De afgelopen twee weken heb ik er dus weer vaart onder gezet – met wel een flinke kink in de kabel waar ik het later over heb – en ik zat er weer beter in. Niet perfect, wel beter. En gisteren stond ik met die blote billen op de weegschaal, was het eindelijk weer eens positief?

Die kink in de kabel? Ja, een dikke TMI die er nu aankomt; ik werd ongesteld. Ik was goed bezig, hield mij aan mijn Weight Watchers punten en toen kwam die verrekte periode weer. Ik val niet, nul, noppes en nada af tijdens menstruatie tijd. Ik ben opgeblazen en zit vol vocht en ik merk geen donder van hard werken. En toch zette ik door want ik wist dat als ik mij er niet aan zou houden deze keer dat de week die daarop volgde niet genoeg zou zijn om resultaat te boeken. Maar bezig zijn met afvallen terwijl je weet dat je niet afvalt dan baal je flink.

Gelukkig heb ik dan weer niet chocolade-aanvallen die ik niet kan negeren! Want ik heb ze niet gehad en ja, die kan ik ook nog eens goed negeren mochten ze wel de kop op steken. Ik hield mij dus aan de punten maar at wel een keertje frietjes, een boterham of twee teveel en bewoog niet zoveel als moest. Dat wel. Strenger dus maar niet té streng. Dat zou toch wel iets op moeten leveren? In de tweede week werd Fos ziek en zat ik er eventjes doorheen. Ook toen at ik niet heel veel of vet, gewoon de normale dingen alleen wel wat meer. De vermoeidheid overwon het van mijn discipline, dat zeg ik heel eerlijk. Ook nu at ik normaal maar wel meer ‘normale’ dingen. En de deur uit met een kind dat ziek is? Neh, ik pas. Beweging zat er dus ook niet echt in.

En toch was het geen verkeerde twee weken, ik had beter mijn best kunnen doen maar ik heb zeker wel het beter gedaan dan de weken daarvoor. Dus, tijd om te kijken wat dat heeft opgeleverd.

De resultaten:

22 mei 2016: 65,8 kilo
9 juni 2016: 63,6 kilo
16 juni 2016: 63,4 kilo
23 juni 2016 – 62,5 kilo
30 juni 2016 – 62,5 kilo
7 juli 2016 – 62,5 kilo
13 juli 2016 – 62,0 kilo
21 juli 2016 – 61,5 kilo
4 augustus – 60,8 kilo
18 augustus – 61,0 kilo
1 september – 60,2 kilo

De stand van zaken 15 weken geleden – gewogen op 22 mei 2016

Gewicht: 65,8 kilo
Buikomvang: 93,5 centimeter

De stand van zaken deze week – gewogen op donderdagochtend 1 september 2016

Gewicht: 60,2 kilo
Buikomvang: 87,5 centimeter
Benen: 56,5 centimeter
Billen: 95,5 centimeter

Ik weeg nu 60,2 kilo! Ja, hoera! Ik woog dus de vorige keer 61,0 kilo nadat ik 200 gram was aangekomen de vorige meting zoals jullie weten. De twee weken dáárvoor (een maand geleden dus) woog ik 60,8 en dat betekent dat ik nu – in vergelijking daarmee – een kleine halve kilo ben afgevallen en vergeleken met de vorige keer iets meer dan een halve kilo.

Prima, ik klaag niet. Ik moet wel zeggen dat ik het een beetje spannend vind hoe de volgende Body after Baby zal zijn want ik ga deze week op vakantie. En op vakantie eet ik meer. Ik ga naar Frankfrijk en ja, ik ben dól op heerlijke wijn en kaasjes. Oh, en ik kook amper op vakantie (lees; niet). Nu zal dat vanwege Fos sowieso wel meer zijn dan normaal maar ja, ik weiger over het algemeen om ook op vakantie te koken. Sleutelwoord voor deze vakantie? Moderatie. Wil ik alsnog genieten dan moet ik kiezen voor ‘minder’ als ik niet weer wil kiezen voor ‘koken’. Verstandige keuzes van de menukaart maken dus!

Ik ben dus weer bij jullie over twee weken en heb dan net twee weken heerlijkheid achter de rug. Ik hoop dat ik dan niet meer weeg dan 61 kilo maar ja, ik verwacht absoluut niet dat ik afval. Als ik het onder de 61 kilo kan houden dan ben ik heel blij! En ja, dan zal de weken daarna het flink aanpoten worden want ik ga 2017 niet in met die 5 kilo vet op mijn buik en billen. Daar neem ik afscheid van, voorgoed en zonder te rouwen.

Tot over twee weken!

Liefs,

Elise Joanne