Laptop - Another Blogging TAG!

Ik heb de afgelopen weken veelvuldig de ‘Another Blogging TAG’ voorbij zien komen bij collega’s. Ik weet dat meerdere lieve dames mij hebben getagged dus het werd echt tijd om deze blog-vragen eens te beantwoorden! Ik krijg altijd hele leuke positieve reacties op persoonlijke TAG’s van jullie dus wellicht is een ‘blog TAG’ net zo welkom!

♥Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Er is altijd ruimte voor verbetering, dus ook bij mij! Wat zou ik dan willen verbeteren? Ik vind mijn artikelen kwalitatief sterk maar ook daar is ruimte voor verbetering in kennis over producten en werkwijze. Daarnaast vind ik het lastig om mijn make-up looks vast te leggen in tutorials voor jullie. Het komt simpelweg niet goed uit de verf! Daar baal ik van maar ik werk er aan om dat te verbeteren en het toch mooi op de foto te krijgen. Daarnaast zou ik een inhaalsslag willen maken in kwantiteit zonder de kwaliteit te verliezen. De kwaliteit moet zelfs omhoog! Ik ben daar in ieder geval druk mee bezig voor wanneer ik naar twee artikelen per dag wil. We zullen zien hoe het gaat lopen. Ik vind de combinatie van reviews en persoonlijke artikelen zoals deze en ‘kijkjes achter de schermen’ een succescombinatie die ik graag toepas. Wel zou ik sowieso nog graag een eigen logo willen!

♥Doe je alles voor je blog alleen?

Ja, eigenlijk wel! Mijn man helpt mij met het checken qua spelling van de artikelen voordat het online komt. Wanneer je dus spelfouten ziet dan heeft Boris geen tijd gehad om het na te lezen! Ik vind het zelf ontzettend vervelend én beschamend dat ik het zelf simpelweg niet zie, maar het is een blijvend probleem en een vorm van dyslexie waar niet gemakkelijk een oplossing voor is.

Natuurlijk heb ik daarnaast een mediabureau die helpen bij advertorials en campagnes en hulp bij mijn video’s van Social1Influencers.

♥Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Oh, moeilijk! Ik denk een 8 omdat ik mijn site goed vind zoals hij is (moet ook wel anders zou het raar zijn..!) maar er is zeker altijd ruimte voor verbetering! Een mooie voldoende met nog zeker de mogelijkheid tot een inhaalslag.

♥Verdien je geld met bloggen?

Ja, maar het levert op dit moment geen salaris op wat past bij mijn uren (fulltime). Dat is een keuze die ik heb gemaakt. Laten we hopen dat het naar mate de tijd vordert dit zich gewoon recht zal breien. Daar ga ik wel van uit, ik heb er natuurlijk niet zo maar besloten mijn werk van te maken. Maar ik ben allang blij dat ik dit kan doen op deze manier!

♥Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?

Dan kies ik voor de druk die je soms wordt opgelegd (of die je jezelf doet opleggen..). Ik bedoel daarmee dat bezoekers soms veeleisend kunnen zijn in wat zij vinden dat er moet gebeuren op mijn blog. Dat is lastig want het is mijn persoonlijk blog, dus mijn keuze in wat er online komt, maar bezoekers zijn wel hetgeen waar je het voor doet! Soms is die tweestrijd lastig. Je kan niet altijd iedereen gelukkig maken en niet iedereen plezieren met elk artikel, tweet of foto, dat is nou eenmaal zo. Er zijn daarnaast altijd mensen die een mening over mij hebben omdat ik mijzelf prominent op het internet neerzet. Ik vind niet dat dat mensen het recht geeft elke poep en scheet van zich af te schrijven, want recht in mijn gezicht zeggen zullen ze dat namelijk ook nooit doen. Houd dan gewoon je mond, dat moet ik namelijk ook. Zoiets heet fatsoen.

♥Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

DSC 0307 - Another Blogging TAG!

Ik ben dol op mooie productfoto’s die niet té veel bewerkt zijn. Een paar touch-ups mag best, dat doe ik immers ook maar sommige bloggers gaan er naar mijn mening iets te ver in. Dat vind ik zelfs erg storend. Ook als er bepaalde ingrediënten in een review niet of nauwelijks worden genoemd en daarmee de review niet compleet is, dan vind ik dat slordig. Daar komt bij dat als een duidelijke mening ontbreekt ik dan ook snel weg ben en dan kom ik ook niet terug. Als laatste vind ik het zelf erg jammer wanneer een artikel overduidelijk een advertorial is maar dit niet wordt genoemd door de schrijver. Dat vind ik zelf echt onacceptabel.

♥Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Zeker! Ik heb veel mensen leren kennen door mijn blog en veel mensen mogen ontmoeten. Voorbeelden daarvan zijn Kelly, Lidewij, Maxime, Cynthia, Dagmar, Anne, Lotte etc. Ik heb tientallen bloggers face-to-face mogen ontmoeten en met enkele daarvan ben ik daadwerkelijk bevriend, erg leuk!

♥Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Een blogger, wat voor een blogger dan ook, vind ik leuker als zij persoonlijk blogt. Niet te veel maar ik houd wel van kleine details hier en daar. Ik krijg dan meer een band met de blogger in kwestie als lezer. De verhoudingen dienen wel altijd juist te zijn en de nadruk moet niet liggen op het persoonlijke maar moet juist net dat beetje extra toevoegen aan een blogger. Jullie weten dat mijn man Boris heet maar ik zal hem nooit full-faced op camera of video aan jullie tonen. Ik vind het prima om veel van mijn leven te delen maar van de mensen waar ik mee om ga zal ik weinig vertellen. Die hebben immers niet gekozen om op het internet te staan. Jullie krijgen redelijk veel te zien en te horen maar absoluut niet alles en zo hoort het ook.

♥Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Stoppen met bloggen? Ik ben net begonnen! Ik kan mij dus ook niet voorstellen dat ik zou stoppen. Het maakt namelijk nu zo’n ontzettend groot deel uit van mijn leven. Zodra ik er niet uit kan halen qua passie, tevredenheid en gelukzaligheid zoals ik dat nu wel doe, dan is het moment wellicht gekomen om verder te kijken. Ook als het financieel niet zo goed zou werken als dat ik zou willen dan is het tijd om het een hobby te laten en ander werk te zoeken. Hoe het verder zal ontwikkelen vanaf nu en waar het schip zal stranden weet ik niet!

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Nee, mijn droom verkoop ik niet. Punt.

♥Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Mijn Packard Bell Laptop voor het schrijven van artikelen, mijn Everio Camera om te vloggen en mijn Nikon D5100 camera om foto’s mee te maken en te filmen. Ik zou daar graag nog een 55 mm lens aan toevoegen binnenkort.

♥Mocht je de TAG leuk vinden dan staat het je vrij om hem over te nemen!

Liefs,

Elise Joanne