Onze plannen voor de zomervakantie!

Wat heb ik zin in onze vakantie binnenkort! Ik kan niet wachten, ik trappel van ongeduld. Ik ben op dit moment bezig voorbereidingen te treffen qua werkzaamheden zoals extra artikelen schrijven en zorgen dat alles klaar, af en rond is voordat ik op vakantie ga. En in de tussentijd verlekker ik mij altijd aan een aantal zaken zodat de voorpret alvast kan beginnen! Kijk je mee?

Je kan hier lezen waar wij naar toe op vakantie gaan! Misschien zit er een locatie voor jou/jullie tussen om naar toe te gaan mocht je er nog niet uit zijn.

DSC 0533 800x530 - 6x Enorme voorpret voor de vakantie!

1. De koffer inpakken. Oh, de zaligheid! Ik start altijd een aantal dagen van te voren, en elke keer als er wat bij kan dan leg ik het in de koffer of in de juiste tas. Ik zorg ook dat ik niet de dag van te voren de spullen pak want dat levert stress op, zeker als je voor meerdere mensen moet pakken. Je hebt vaak ook nog wassen te draaien met kleding die mee moet op vakantie dus ik zorg ook altijd dat wij kleding aan doen in de laatste dagen die vies mogen worden of die niet mee hoeven. Zo kan alles schoon de koffer in van wat ik nodig heb.

Slider - 6x Enorme voorpret voor de vakantie!

2. Lijstjes maken! Wat gaat mee en voor wie? Ik maak áltijd lijstjes als wij op onze grotere zomervakantie gaan. Er moeten dan vrij veel spullen mee, zeker nu wij Fos hebben, en dan vind ik het handig om het overzicht te houden. Sowieso leg ik altijd spullen klaar zodra ik bedenk dat het mee moet, dan zorg ik dat het al op de juiste plek of in de juiste tas ligt. Want als ik het probeer te onthouden dan vergeet ik het. Met lijstjes maken ben ik georganiseerd en kan ik alvast genieten van de voorpret. Maar, je moet wel lichtelijke neurotisch zijn om dit leuk te vinden hoor, dat besef ik mij terdege.

3. Foto’s van vorige jaren bekijken! Daar haal ik altijd zo’n positief en gelukzalig gevoel uit, haha. Vorig jaar was onze eerste vakantie met Fos en naast dat ik wegzwijmel bij zijn lieve dikke toet van toen, vind ik het ook handig om te bekijken wat wij toen eigenlijk allemaal deden en wat wij nu kunnen doen.

DSC 0499 800x530 - 6x Enorme voorpret voor de vakantie!

4. Wat gaan wij allemaal doen? Dit is misschien wel het leukste! Boris en ik bekijken altijd een korte tijd van te voren op welke locaties wij dit jaar zitten en wat er allemaal te zien is in de buurt. Wij zijn ook niet vies van een paar uurtjes moeten rijden van onze camping vandaan om die ene stad, grot of kerk te bezoeken. Dit jaar gaan wij naar drie verschillende campings toe. De eerste is natuurlijk maar heel kort onze verblijfplaats, zo’n 2 volle dagen, maar de andere twee elk een week. Drie keer bekijken wat er in de buurt is en wat er te zien is, dikke pret voor ons, haha.

DSC 0052 800x530 - 6x Enorme voorpret voor de vakantie!

5. Boodschappen! In de week (of maand..) van de vakantie houd ik er altijd rekening mee dat wij op vakantie gaan dus moeten er extra of andere dingen gekocht worden. Knakworsten, Snelle Jelles, soep, koffie, thee, allemaal van dat soort ongein. Ik houd aanbiedingen in de gaten en als het passend is dan neem ik het mee. Dit geldt ook vaak producten die handig zijn voor op vakantie zoals veiligheidshesjes, blarenpleisters, citronella-kaarsen. Van alles! De meest van dit soort items heb ik al binnen, die kocht ik bij de Action en liet ik in twee video’s zien. Klik voor video 1 en klik voor video 2.

6. Kleding! Heb ik wel genoeg jurkjes mee? Heeft Fos wel genoeg rompers voor zo’n lange tijd? Heeft Boris wel genoeg korte broeken? Is een extra bikini of badpak niet handig? Jazeker! Dus tijd om de H&M weer eens online beter te leren kennen. Of de Zalando. Of de Zeeman. Of de Hema. Of de Vero Moda. Of allemaal!

Waar ga jij naar toe op vakantie? Levert het idee van alles inpakken en klaarmaken je stress op of kan je er net zoals ik enorm veel lol aan beleven?

Liefs,

Elise Joanne