Vandaag, 17 augustus 2012 is een bijzondere datum voor mij. Want vandaag, precies een jaar geleden mochten mijn man en ik elkaar het ja-woord geven. We zijn vandaag dus precies een jaar getrouwd en vieren dan ook ons papieren huwelijk. Er waren veel vragen van mensen hoe onze trouwdag er aan toe ging en of ik er wellicht een keertje een artikel over wilde schrijven. Vandaag lijkt mee een goede dag voor een dergelijk artikel!

Boris en ik zijn jong getrouwd. Ik was nog geen maand 22 jaar oud en ik verbond mijzelf aan hem voor het leven. Boris was toen drie kleine maandjes 23 jaar oud. Wij kregen verkering op 11 november 2008. Wij verloofden ons na 2,5 jaar verkering op 30 maart 2011 maar gesprekken over trouwen waren er al heel vroeg. Er kwam een prachtige ring en een ontzettend emotioneel aanzoek aan te pas. Natuurlijk zag ik het al heel lang aankomen, ik wist immers al dat we in de zomer van 2012 zouden gaan trouwen, maar toch duurde het vijf minuten voordat ik mijn antwoord kon geven vanwege alle overweldigende tranen. Boris zong ons nummer van Bob Dylan, Make you feel my love en ging op zijn knieen. Prachtig moment!

Toen kwam al het plannen! Omdat wij dik een jaar zouden hebben om alle aspecten te regelen hebben wij ons niet extreem gestresst gevoeld. Bovendien heb ik een ontzettend strakke planning gecreëerd en dat heeft enorm geholpen. Er was genoeg tijd om mogelijke fouten te herstellen en op het laatste moment nog dingen aan te passen. Er zijn natuurlijk altijd aspecten bij een bruiloft die je totaal niet in je hand hebt zoals het weer. Dat was simpelweg hopen op het beste!

Ik sliep die nacht lekker traditioneel bij mijn ouders en Boris bij zijn ouders. Ik kon totaal niet slapen die nacht en heb bijna geen oog dicht gedaan! Ik denk dat ik in mijn onderbewustzijn zo bezig was met de volgende dag dat de slaap maar niet wilde komen.

IMG 0151 800x533 - 17 Augustus 2012 - Mijn Trouwdag

Om 6 uur ‘s ochtends ging de wekker en ik was meteen klaarwakker! Op naar de douche en de visagiste begroeten. Mijn make-up en haar heb ik niet zelf gedaan. Op zo’n dag wilde ik me door een professional in de watten laten leggen en als je dat soort dingen niet meer zelf hoeft te doen dan is een ochtend ook ontzettend ontspannen. Mijn visagiste was Diana van Make-up&zo. Geweldige vrouw met ontzettend veel talent! Indien je in Zwolle en omgeving woont, zij is een oprechte aanrader! Diana heeft ook het kapsel en de make-up van mijn moeder en schoonmoeder gedaan.

IMG 0243 800x533 - 17 Augustus 2012 - Mijn Trouwdag

Je trouwdag gaat ontzettend snel voorbij en alle kleine momentjes zijn over in een ogenblik. Probeer dus alles ontzettend goed in je op te nemen en probeer niet te stressen over kleine dingentjes! Een ceremoniemeester is er voor om de dag aan elkaar te breien en er te zijn voor alle problemen en ongelukjes. Maak daar dan ook gebruik van!

Het was op onze trouwdag bijna de gehele dag 25+ graden, geweldig! Boris en ik zijn echte zonliefhebbers dus het weer kon niet beter die dag! Vele zouden het te warm hebben gevonden (en dat was het op sommige momenten ook!) maar voor ons was het perfect!

IMG 0367 800x533 - 17 Augustus 2012 - Mijn Trouwdag

In de ochtend hebben we foto’s gemaakt in een prachtig park en in het centrum van Zwolle. Onze fotograaf was Robin Kuijs en hij is samen met Diana een echte aanrader! Onze trouwlocatie was de Koperen Hoogte in Zwolle/Nieuw-leusen en daar sliepen wij ook die nacht. Prachtige locatie!

IMG 0887 800x533 - 17 Augustus 2012 - Mijn Trouwdag

Na het fotograferen hebben we de dag gasten begroet en zijn we gaan lunchen. Om 13:00 vond het burgerlijk huwelijk in de Koperen Hoogte zelf plaats. Eindelijk mochten we voor de wet en alle onze geliefden onze eeuwige trouw aan elkaar beloven. Mijn getuigen waren mijn ouders en Boris zijn getuigen waren zijn moeder en broer.

Na het burgerlijk huwelijk hebben we de trouwtaart genuttigd, hebben we een prachtige speech van de vader van Boris mogen ontvangen en zijn we heerlijk gaan golfen, foto’s maken met de daggasten en heerlijk gaan relaxen op het terrein van de locatie, erg leuk!

Aan het einde van de middag zijn we aan een heerlijk drie gangen menu begonnen met tussendoor een hele emotionele speech van mijn vader. Zijn woorden vergeet ik nooit. Wij zijn ons hierna snel gaan opfrissen om ons klaar te maken voor de kerk. Deze kerkdienst werd geleid door de dominee van onze gemeente in Zwolle. Alle dag- en feestgasten waren uitgenodigd voor de kerkdienst. Boris en zijn moeder zijn samen de kerk binnen gelopen en ik daarna samen met mijn vader. De dienst was prachtig en ontzettend emotioneel. Voor ons was dat het mooiste en belangrijkste moment van de dag. Wij hebben onze mooiste woorden naar elkaar mogen uiten en dat ging gepaard met aardig wat tranen!

Na de kerkdienst zijn we weer terug gegaan naar de trouwlocatie voor een geweldig en zeer gezellig feest! Natuurlijk hebben Boris en ik, na alle felicitaties in ontvangst te hebben genomen, het feest geopend met een dans. Het was een super leuke avond met geweldig weer en hebben dan ook nog tot héél laat buiten kunnen zitten.

Om 12 uur ‘s nachts hebben wij afscheid genomen en zijn we naar het topje van de toren gegaan (suite) om samen nog een broodje te eten. Eindelijk kon de jurk uit! Wat een zwaar ding was dat om de gehele dag mee te slepen!

De dagen erna hebben we alle spullen gepakt om op onze huwelijksreis naar Zuid-Frankrijk te gaan. Een geweldige twee weken in snoeiwarm weer in een ieniemienie huisje! Top!

Wij hebben onze ziel en zaligheid gestopt in onze trouwdag. Het was en is een dag om nooit te vergeten. Nog steeds luisteren en bekijken wij momenten en beelden terug van die dag vol met liefde voor elkaar en onze familie en vrienden. Niets aan onze dag had ik willen veranderen. Elk moment ging zoals het hoorde en alles was zoals het moest zijn.

IMG 0640 800x533 - 17 Augustus 2012 - Mijn Trouwdag

Boris en ik hebben heel jong al de keuze gemaakt om samen te blijven in goede en in slechte tijden tot de dood ons zal scheiden. Deze keuze is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet op de leeftijd die wij hadden en hebben. Voor ons was het de beste keuze en de meest logische keuze.  Er zijn mensen die ons naïef noemen en te jong voor een dergelijke beslissing. Dat kan en als je dat vind dan moet je zelf niet jong gaan trouwen. Wij hebben deze keuze gemaakt omdat het klopte en omdat het juist is. Wij zijn heel realistisch in wat ons te wachten staat en dat het niet altijd rozengeur en manenschijn zal zijn. Maar wij houden van elkaar, zo simpel is het. En als die tijd moet komen dat we in zwaarder weer belanden dan wil ik vechten om er sterker uit te komen. En dat zullen wij.

Op naar een diamanten huwelijk!

Liefs,

Elise Joanne