Lascana Otto - Zomer in de Bol - Maxi-Jurken!

Ik kan niet wachten tot de zomer eraan komt, alleen al zodat ik eindelijk de kleding aan kan die ik wil. Ik ben namelijk dol op vrolijke kleurtjes, lekker dominante printjes, zachte stofjes én op lange zwierige jurken! De maxi-jurken om precies te zijn. De afgelopen 2 jaren leefde ik er in en ook dit zomerseizoen ben ik van plan niks anders aan te trekken. Mijn zoektochtje naar leuke jurken deel ik vandaag.

Afbeelding 1 1 - Zomer in de Bol - Maxi-Jurken!

 

Maxi-jurken zijn het éinde wat mij betreft. Ze verhulden 2 jaar geleden dat lieve babybuikje toen ik nog in de ‘niemand mag het weten!’-fase zat en vorig jaar omdat ik mijn gehele buik wilde verhullen. Nu wil ik ze dragen om heerlijk in te flaneren. Juist de langere zachte stof langs je benen zorgt ervoor dat ik het minder warm heb dan in een korte broek. Slippertje eronder en gaan met die banaan. Heb je het koud? Blazer of spijkerjasje erover en you’re good to go. Ik houd ervan!

Compilatie 5 - Zomer in de Bol - Maxi-Jurken!

De linkse jurk sprong mij meteen in het oog! Ergens is het een heel gewaagd printje maar voor een dag flaneren rond de boulevard lijkt hij mij zeer geschikt. Hij valt ook mooi wat losser bij de buik en dat vind ik vooral plezierig. Prima prijsje ook, hij kost €56,99 en is te koop bij OTTO. De rechtse is ook van OTTO en ontzettend simpel. Dat maakt het niet minder favoriet want van álle jurken in dit artikel is deze misschien wel degene die ik zonder twijfelen zou kopen. De donkerblauwe kleur, de net iets kortere onderkant, de mouwtjes.. eigenlijk vind ik hem heel leuk! En het prijsje ook, hij kost namelijk €29,95. Ook dit jurkje is niet heel strak rond de buik zoals vele zusjes van dit jurkje wel zijn. Ik ben daar toch nog wat te onzeker over en vind het dan ook prettig als niet elk vetje even goed zichtbaar is.

Compilatie 2 - Zomer in de Bol - Maxi-Jurken!

Ik ben iemand die vaak kiest voor de simpele jurkjes met een slippertje eronder, of juist de felle heftige varianten waar je niet omheen kan. Hierboven staan drie van dat soort items. De linkse is van Zalando en kost €24,95. Makkelijk, simpel maar een streepje werkt áltijd goed. De middelste is gewoon prachtig vanwege die heerlijk kanariegele kleur! Hij is van Dorothy Perkins en wat aan de prijzige kant met €84,95 maar ik ben stiekem een beetje verliefd. De rechtse is eigenlijk het beste van beide werelden; draagbaar en makkelijk maar toch vrolijk! Hij is van Kiomi via Zalando voor €59,95.

Compilatie 1 - Zomer in de Bol - Maxi-Jurken!

Deze beide jurken komen van de H&M en ik heb geregeld maxi-jurken van deze webshop. De linkse is heel simpel maar voor hete dagen een absolute uitkomst. Je hebt hem ook in meerdere kleuren zag ik, inladen die handel. Met een spijkerblousje erover heen of een lang wit vest voor de koudere avonden is ‘ie helemaal perfect. Ik houd daarvan, simpel maar doeltreffend. En ook leuk geprijsd want hij kost maar €15,99. De rechtse is net even iets chiquer, bevat kant en heeft een hele mooie donkerblauwe kleur. Ik kan er dan geen BH onder dragen (wat ik een serieus minpunt vind), maar ik pak dan een ‘plak-BH’ die voorgevormd is. Zelf zou ik hem dan alsnog met een slipper dragen, niet met hakken. Dan krijgt ‘ie wat teveel een ‘bruiloftsgehalte’ voor de gewone dag.

Compilatie 4 - Zomer in de Bol - Maxi-Jurken!

Beide jurkjes hierboven komen van de OTTO en zijn tevens net even duurder maar dat zie je er dan ook aan af. De linkse is van Pepe Jeans en kost €119,95. Een beetje een moeilijk geval met de gebreide bovenkant maar ik vind het wel wat hebben. Het is wat anders dan anders. Ik denk dat hij heel mooi zal zitten bij de boezem en het accent minder op de buik heeft liggen. De rechtse heb ik, althans een vergelijkbaar exemplaar, bij de H&M gekocht een aantal jaren geleden. De mijne is ook wat langer maar voor de rest een tweeling. Ik vind hem nog steeds zeer tof; aanwezig, vrouwelijk en lekker luchtig. Hij is wat gangbaarder qua prijs met €54,99 en tevens van de OTTO.

Compilatie 3 - Zomer in de Bol - Maxi-Jurken!

De rechtse is dan officieel geen maxi-jurk maar een ‘midi-jurk’ maar ook dit soort versies vind ik zeer tof. Hij eindigt net rond de kuiten en dat maakt hem alsnog een langere jurk in mijn opinie. Hij is van de Pieces en kost €24,99. As we speak hangt hij in mijn kast om gedragen te worden strakjes. Leuk met adidasjes en een spijkerjasje denk ik! De linkse versie vind ik prachtig qua kleur en is net even iets gekleder, perfect voor een avondje uit of een diner met manlief. Van de prijs moest ik wel even slikken, hij kost €149,95 en is verkrijgbaar bij de Zalando. Ik wacht gewoon de sale af! De middelste is een vrolijke rakker die ik in eerste instantie nooit zou hebben uitgezocht. Vaak staan dergelijke jurken mooier – vind ik – bij vrouwen met een wat grotere boezem en die van mij verdwijnen dan in een dergelijke ‘cut’. Maar hij lijkt mij leuk voor op vakantie, mede vanwege het printje. Hij is van Anna Field en kost een schappelijke €49,95.

Tips voor andere maxi-jurken zijn zéér welkom, ik kijk er graag naar! Wat draag jij graag in de zomer, ook maxi-jurken zoals ik of is het niet jouw kopje thee?

Liefs,

Elise Joanne