Zelfgemaakte Kaas-Knoflook Borrelbrood uit de oven!

Ziet dit er niet geweldig uit? Dat dacht ik ook! Dus tijd om het recept te delen. Ik maak graag zelf mijn eigen hapjes voor feestjes of datenight met de man en de pizzarolletjes vielen zo in de smaak, dat vroeg om herhaling! Vandaag het makkelijke, snelle en heerlijke Kaas-Knoflook Borrelbrood uit de oven!

De meeste ingredienten heb je vast al in huis, ik denk dat het enige wat je moet kopen het verse brood en de kaas is. Ongesneden, liefst lekker grof, groot en vers.

Ingrediënten

Boter (smeerboter, geen bakboter liefst ongezouten) – vier eetlepels
Knoflook – twee grote tenen
Peterselie – gedroogd, een eetlepel
Zeezout – theelepel
Brood (wit of bruin, wat jij wil!) – vers, groot en ongesneden
Jonge kaas (of oude kaas, mozzarella, wat jij wil!) – zakje
Aluminiumfolie

Verwarm je over voor op 180 graden.

Verwarm je boter in de magnetron dusdanig dat het bijna gesmolten is. Ikzelf doe het 40 seconden verwarmen op 600 watt. Voeg de peterselie, de knoflook en het zeezout toe en meng goed door elkaar.

Zelfgemaakte Kaas-Knoflook Borrelbrood uit de oven!

Pak je brood erbij en snij diagonaal door, aan beide kanten. Zo krijg je kleine vierkante ‘plukjes’ met brood. Snij het brood niet helemaal door, anders valt het uit elkaar. Houd zo’n dikke twee centimeter aan vanaf de onderkant. Omdat je het brood gaat vullen gaat het automatisch uit elkaar staan en verder ‘scheuren’ als je er aan zit. Hou hier rekening mee zou ik zeggen!

Zelfgemaakte Kaas-Knoflook Borrelbrood uit de oven!

Pak nu je bakje met knoflookmengsel en giet/smeer het tussen elke gat van je brood. Zorg dat het goed naar beneden zakt maar het smeersel niet alleen daar gaat zitten, ook de bovenkant wil een royale aai met boter.

Zelfgemaakte Kaas-Knoflook Borrelbrood uit de oven!

Pak nu je kaas – ik gebruik jong belegen kaas omdat dit goed smelt – en stop dit tevens tussen alle hoekjes, gaat en kiertjes. De bovenkant komt strakjes!

Zelfgemaakte Kaas-Knoflook Borrelbrood uit de oven!

Pak je aluminiumfolie erbij en bedek het brood volledig, kapsel hem in. Zet hem nu in de oven op een rooster voor zo’n 12 minuten. Na die 12 minuten haal je de folie er af, besprenkel je het brood met de overgebleven strooikaas naar keuze en zet je het opnieuw in de oven voor nog zo’n 5 minuten. Aan de binnenkant van het brood krijg je dan zachte gesmolten kaas en de bovenkant een klein kaas-korstje.

Zelfgemaakte Kaas-Knoflook Borrelbrood uit de oven!
Zelfgemaakte Kaas-Knoflook Borrelbrood uit de oven!
Zelfgemaakte Kaas-Knoflook Borrelbrood uit de oven!

En voila! Je hebt een heerlijk borrelbrood tijdens je volgende movie-night at home. Absoluut niet moeilijk, wél enorm lekker. En daar draait het om! Keutelen in de keuken hoeft echt niet moeilijk te zijn, met enkele ingredienten en een paar stappen ben je al klaar.

Voeg pesto, mozzarella en zongedroogde tomaatjes toe voor een spannende Italiaanse versie, ook erg lekker!

Smakelijk!

Liefs,

Elise Joanne