IMG 8492 - Trrrring, wie staat daar voor de deur? Hallo, hallo?

Wij hebben een nieuw speeltje in huis, eentje waar ik enorm blij mee ben! Geen verrassingen wie er voor de deur staat en zelfs als ik niet thuis ben tóch communiceren met de persoon die iets komt afleveren, brengen of vragen. Ik vind ‘t ideaal!

IMG 8458 scaled - Trrrring, wie staat daar voor de deur? Hallo, hallo?
IMG 8465 scaled - Trrrring, wie staat daar voor de deur? Hallo, hallo?

Ik heb het over de Ring ‘Video deurbel’ 3. Sinds vorige week prijkt hij op onze muur, op dezelfde locatie waar eerst onze oude en simpele deurbel zat. Boris had ‘m in een half uur geïnstalleerd en draaiende en het was niet eens lastig. Je kan de deurbel ook mét installatie kopen maar dat is echt onnodig mijn inziens, wij hebben beide twee linkerhanden en het was simpelweg instructies volgen en doen wat er aangegeven wordt. Dertig minuten later was het klaar en de deurbel actief.

Waarom deze slimme deurbel? Ik vind ‘m chique de friemel en mooi maar esthetiek is natuurlijk niet het állerbelangrijkste. Met de Ring Video Deurbel 3 heb je vanaf iedere locatie direct contact met mensen die bij je aanbellen via je telefoon of tablet. Je plaatst de deurbel gewoon bij de voordeur, achterdeur of welke deur dan ook waar jij gasten of klanten ontvangt. Je kan ‘m aansluiten op de normale bedrading zoals wij hebben gedaan of draadloos. Je kiest het frontje wat bij jou en je stijl past, in zwart of zilver.

IMG 8485 - Trrrring, wie staat daar voor de deur? Hallo, hallo?

Wanneer er iemand langs de deurbel loopt of aanbelt, ontvang je een melding op je telefoon. Je kan de gevoeligheid van de detector afstellen, wij hebben geen lange oprij laan dus 1,5 meter is voor ons voldoende. Wij hebben namelijk twee meter afstand tot onze stoep begint, waar mensen geregeld langslopen. Ik wilde niet met elke voetganger of fietser een melding krijgen want dit is natuurlijk onnodig. De ‘deurbel 3’ heeft ten op zichte van zijn eerste broertjes het voordeel dat je dit dus aan kan passen naar wens. Je kan in de app van Ring op vier manieren instellen hoe heftig de bewegingsdetectie reageert. Je kiest eerst de afstand, die is nu instelbaar vanaf 1,5 meter in plaats van 5 meter bij de Ring 2. Daarna kies je welke hoeken de Ring 3 in de gaten houdt en welke niet. Ook stel je de gevoeligheid in en bepaal je hoe lang en vaak de deurbel opneemt. Heb je een groter terrein of wil je bij je kantoor ook het eerste gedeelte van je parkeerplaatsen in de gaten houden? Heb je een grote voortuin of is je voordeur ver verwijderd van de straat? Dan stel je alle opties ruimer in.

Omdat de deurbel dual-band wifi gebruikt, valt het signaal minder snel weg dan bij andere Ring deurbellen. En koekeloeren naar de beelden doe je in full HD! En nee, het vreet geen batterij van je telefoon, je merkt er wat dat betreft niks van. Je krijgt een melding op je scherm, met of zonder geluid, allemaal in te stellen zoals jij wil. Je kan live beeld bekijken en met de persoon aan de deur communiceren. Je kan ook beelden terugkijken in de ‘geschiedenis’. Was je dus niet thuis en wil je weten wanneer de deurbel een melding heeft gedetecteerd, dan kan je de beelden terugkijken. Heel handig!

IMG 8549 scaled - Trrrring, wie staat daar voor de deur? Hallo, hallo?

De deurbel wordt geleverd met alle benodigde schroeven, dopjes, accessoires en zelfs gereedschap. Echt, een kind kan de was doen! Ook met de app installeren, het was zo gepiept.

Ben je minder mobiel, juist veel aan het werk op zolder? Heb je een groot huis of boerderij waar de afstand tot de openbare weg vrij groot is? Voel je je veiliger als je weet wíe er voor de deur staat alvorens ‘m te openen? Mis je de postbezorger net effe te vaak? Dan is de Ring Deurbel 3 echt een uitkomst. Ik had zo’n apparaat ook echt heel handig gevonden in het eerste jaar van onze kinderen; is het nodig de deur open te doen? Want luiers, borstvoeding of dutjes etc. Nee? Je spreekt de gast via je telefoon aan of je laat het simpelweg en opent de deur niet. Aan jou de keuze natuurlijk. De gast aan de deur kan terug communiceren maar jou niet zien, wel zo prettig wellicht. Ik heb nu twee keer de postbode aan de deur gehad met een pakketje terwijl ik nét de deur uit was. Dus hem vriendelijk verzocht het pakketje achter de schutting te droppen – waar hij ook blij mee is, scheelt weer een nieuw tripje. Ideaal!

In ons geval is het niet héél nodig, ik vind hem wel enorm prettig. En dat mag ook toch met nieuwe elektronica? Ik ben blij met onze hippe deurbel en alle opties! En mocht je op een gegeven moment geen gebruik willen maken van alle slimme opties dan is het ook gewoon een deurbel, dan laat je ‘m niet opnemen, geen beelden maken en niet alle informatie doorsturen naar de app. Wat jij wil!

De Ring Deurbel 3 is te koop via Coolbue.

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Coolblue.