f47908d6a626546c293ffde3fa238400 - Slaapkamer inspiratie, hoe gaan wij deze ruimte aanpakken?

Onze slaapkamer in het nieuwe huis gaat helemaal op de schop. Alle niet-dragende muren gaan er uit en de gehele ruimte komt open te liggen. Dat is beter voor de ruimte namelijk, het behouden van drie kleinere ruimtes is niet handig, zeker niet voor onze wensen. Maar dan komt er nog een lastig puntje; opbergruimte! Ik sloeg weer eens aan het pinteresten en deel mijn ideetjes vandaag.

2 - Slaapkamer inspiratie, hoe gaan wij deze ruimte aanpakken?

De ruimte heeft een enorm hoog plafond maar ook schuine kanten. Dat hoeft geen obstakel te zijn maar veel van de opbergkasten die wij nu hebben, zoals onze witte PAX van Ikea passen daar niet. Veel andere kasten zijn ook minder geschikt, hoe mooi ze ook zijn. Gelukkig heb ik daar in andere ruimtes in het huis wél plek voor. Zo vind ik deze kasten meer geschikt voor in de woonkamer. Ik heb al een leuke gezien, een open kast van hout met staal, die ik in de ruimte naast de woonkamer zou willen plaatsen

Image Gallery Bedroom Darwin 6 - Slaapkamer inspiratie, hoe gaan wij deze ruimte aanpakken?

Wat er dus moet komen is een inbouwkast, dat lijkt ons eigenlijk het handigste. Binnenkort komt de timmerman nog een keertje rond de tafel om alle plannen door te spreken en daar voeg ik dit onderwerp aan toe. Hij zal vast niet blij met mij zijn, haha. Ik wel met hem, hij heeft gouden handjes namelijk dus als ik iemand vertrouw met deze klus. Zoals hierboven heb ik het eigenlijk liever niet, dan zie je teveel van de kast namelijk maar ik vind dit wel een heel praktisch idee! Verder ziet het er wel erg mooi uit dus in overleg sluit ik niks uit. Wel zou ik voor alle kasten deuren willen, anders staat het snel rommelig. Althans, ik heb echt geen picture perfect kast van binnen, jullie wel?

94c3fbf0a9f039eb5c88630ade3a5e7f - Slaapkamer inspiratie, hoe gaan wij deze ruimte aanpakken?

De gehele ruimte zelf is zo’n 30 vierkante meter. De schuine muren beginnen na zo’n 80 centimeter en vanaf anderhalve meter (de breedte in) kan je weer normaal staan. Een normale kast aan die kant plaatsen is dus geen mogelijkheid. Aan beide kanten niet trouwens. Dus er moet een kast komen in het midden van de ruimte als afscheiding of tegen de muur. Beide wil ik liever niet, ik denk dat iets laten maken wijsheid is!

Eengoedverhaal.nu - Slaapkamer inspiratie, hoe gaan wij deze ruimte aanpakken?

Ik vond bovenstaande foto ook op Pinterest van ‘eengoedverhaal‘, wat een geweldig idee van deze dame! Wij hebben een zelfde soort ruimte en ik vind het enorm handig hoe zij dit heeft aangepakt. De kast is dus een scheidingswand tussen het slaapgedeelte en de kleedruimte. Op deze manier kan je zelfs een soort inloopkast creëren. Geweldig idee!

98 Cool Modern Farmhouse Laundry Room Ideas 2 - Slaapkamer inspiratie, hoe gaan wij deze ruimte aanpakken?

Tevens hebben wij wel de wasmachine en droger op deze verdieping. En het liefste zie ik daar niks van terug als ik op onze slaapkamer ben, een heel mooi beeld geeft dat natuurlijk niet. Dat betekent dat daar ook iets voor moet komen. Ik vind zo’n Amerikaanse ‘laundreyroom’ echt enorm overdreven maar stiekem ook zó mooi! Niet dat de was doen leuker wordt maar toch, de ruimte zelf wel. Het hoeft niet enorm speciaal te worden maar het liefste zie ik de machines niet, dus een ombouw met wat bergruimte en schuifdeuren lijkt mij ideaal.

image - Slaapkamer inspiratie, hoe gaan wij deze ruimte aanpakken?

Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden! Volgende week de plannen overleggen en bekijken wat er mogelijk is. Over minder dan een maand de sleutel, de tijd gaat zó snel! En natuurlijk komen er tegen die tijd ook artikelen/video’s van hoe het is geworden.

Liefs,

Elise Joanne