Woonkamer Elisejoanne.nl 1024x683 - Lampen inspiratie voor het nieuwe huis!

Toen wij anderhalf jaar geleden in deze woning trokken heb ik niet veel aandacht gegeven aan lampen. Dat hadden wij wel moeten doen want licht – het juiste licht! – maakt of breekt een ruimte vind ik. Omdat wij kiezen voor een hele andere stijl in het nieuwe huis, is het ook tijd om te kijken naar andere lichten. Wil ik een moderne wandlamp, kroonluchter, spotjes, een industriële schemerlamp of meer landelijk verlichting? Vandaag wat inspiratie!

Lamp woonkamer 683x1024 - Lampen inspiratie voor het nieuwe huis!
De lamp die boven onze eettafel hangt vinden wij nog steeds erg leuk, een exemplaar die ik denk ik wel mee zal nemen. Deze hebben wij toentertijd besteld bij Lampen24 nadat ik op Pinterest aan het neuzen ging. Fijne webwinkel, niet de eerste keer dat ik er besteld heb, de keuze is namelijk énorm en tegen goeie prijsjes! Ik kon de exacte niet terug vinden toen maar deze leek er enorm op! Het is een industriële hanglamp, een denim-blauwe kleur met zwarte ‘roestvlekken’. Nog steeds erg mooi, maar ik twijfel of wij deze keer toch een andere soort lamp willen, een keertje wat anders met een meer industriële wandlamp. Zoals hieronder!

 

Foto eijerkamp - Lampen inspiratie voor het nieuwe huis!

Deze! Mijn zus heeft in haar nieuwe woning twee wandlampen geplaatst, boven de tafel. Dit zijn twee zwarte industriële lampen die mede door de poot toch ‘vriendelijk’ staan. Ik vind dit geweldig staan, zeker omdat de muur waar achter deze wandlampen komen, een prachtig behang geplaatst zal worden. Het geheel oogt dan wellicht wat drukker maar ergens vind ik dat juist heel tof! Bron foto.

Lampen inspiratie keuken eettafel - Lampen inspiratie voor het nieuwe huis!

Ook zit ik te denken aan zo’n lamp, een vrij groot exemplaar maar dat zorgt wel voor een mooie lichtbron, precies waar ik het nodig heb. Boven onze nieuwe eettafel zit namelijk de meeste ruimte zonder natuurlijk licht. Vier meter naar de ene kant zitten ramen op het noorden, zeven meter naar de andere kant meerdere ramen naar het Zuiden. Zo’n tien meter naar de andere muur toe zitten ook pas weer ramen. Je begrijpt, hier moet een grotere lichtbron komen! Ik zag zo’n lamp bij een vriendinnetje hangen, ik was er toen al een beetje verliefd op en hij is qua idee altijd blijven hangen. Bron foto.

woonkamer kinderkamer inspiratie - Lampen inspiratie voor het nieuwe huis!

Voor in de kinder- en speelkamer beneden hoeven minder grote lampen te komen, die ruimte bevat erg veel ramen. Wel een grotere muur waar niet perse een kast hoeft te komen, ik vind daarom twee kleinere wandlampen zoals hierboven wel tof. Stoer, ietwat modern maar wel charmant. Bron foto.

Lamp woonkamer 2 - Lampen inspiratie voor het nieuwe huis!

Voor in de woonkamer, dus niet bij de eettafel, zit ik ook te denken aan een hanglamp. Dat is niet standaard, vaak werk je met wandlampen of staande lampen. Dat hoeft niet altijd, zeker niet als het ook als en decor aan het plafond gezien wordt, wat ik namelijk wel doe. Dit is een moderne lamp dan ik wellicht normaal zou kiezen maar door de kleur en de algehele uitstraling vind ik het gezellig ogen en tegelijkertijd heel kek. Bron foto.

Lampen inspiratie eettafel - Lampen inspiratie voor het nieuwe huis!

Deze twee rakkers spreken mij aan vanwege de kleur en het feit dat ze ‘open’ zijn. Zo behoud je een vrije doorgang qua zicht van de woonkamer naar de keuken. Bron foto.

Wat ik lastig vind is bepalen wat voor soort staande lampen er moeten komen. Ik weet wel dat het vaak handig is er eerst te wonen alvorens keuzes te maken, soms kan je ze simpelweg niet eens kwijt of past het helemaal niet zoals je gedacht had. Voor nu is dit de inspiratie die ik graag wilde delen, nu is het tijd om alvast wat keuzes te maken!

Liefs,

Elise Joanne