shutterstock 510917605 7128x4757 1024x683 - Dingen die ik eigenlijk beter of meer zou moeten doen!

Heb je dat ook, dat je wel eens door je huis wandelt en denkt; ‘dat moet ik echt vaker doen hoor!’. Stofzuigen om maar iets simpels te noemen. Beddengoed wassen van de hele bups hier in huis. Ramen lappen, ook zoiets. Ik beken, ik moet veel vaker (voornamelijk) huishoudelijke taken verrichten..

Ramen lappen

Dus, laat ik beginnen met die verrekte ramen. Ben ik de enige die eigenlijk langer dan moet prima naar die vieze vlekken van plakkerige handjes kan kijken? Fos vind het leuk om tegen de ramen aan te blazen om Hazel aan het lachen te maken en aangezien dit zo ongeveer dagelijks voorkomt heb ik geen zin om mijzelf onnodig veel werk te bezorgen. En, ik heb er alleen écht zin in als mooi weer is. Maar dan lonkt die ene fijne stoel, dat boek en dat wijntje ook enorm..

Beddengoed wassen

Ik ben dól op fris beddengoed, het is zó zalig om in pasgewassen beddengoed te liggen na een lange dag. Maar weet je wat het is? Ik vind het zo’n kriem om het beddengoed in zijn ‘jasje’ te krijgen of ben ik de enige? Ik krijg spontaan een hernia als ik er aan denk. Zweet op mijn voorhoofd, klotsende oksels en het zit nooit goed! Altijd net even iets teveel ruimte bovenaan. Ik doe het één keer in de twee weken, daar verplicht ik mijzelf toe. Maar wel met de grootste irritatie ondanks het fijne resultaat.

shutterstock 1287023920 6581x4387 1024x683 - Dingen die ik eigenlijk beter of meer zou moeten doen!

Bloemen in huis halen!

Ik kocht vorige week een prachtige bos bloemen, een bosje zoals ‘Bloomon’ ze maakt maar dan door de lokale dame uit de bloemisterij. Een fijne toko waar ik voor vijftien euro een statige bos heb die heel het huis opfleurt. Ik houd er van, ik word hier dus echt enorm blij van. Het is iets kleins maar het zijn de kleine dingen he? En als zo’n bos dan ook een dikke week (hopelijk een kleine twee..) staat dan is het financieel ook nog het waard.

Strijken

Ik beken dat ik de laatste jaren kleding koop wat niet gestreken hoeft te worden. Terwijl ik eigenlijk heel graag blousjes draag! En Boris heeft overhemden die toch echt kreukvrij dienen te worden want anders staat er ‘sjofel’ op zijn voorhoofd tijdens werkdagen. Ook niet netjes natuurlijk. Ik laat ze op de laagste stand centrifugeren en hang ze zo nat mogelijk op. Maar die strijkbout moet er toch echt aan te pas komen en ik krijg dan echt de infantiele neiging om te gaan bokken, schoppen en dreinen.

Badkamer soppen

Vorige week lag ik op mijn knietjes de badkamer te schrobben. Het was gewoon al tijden niet écht goed gebeurd en de vlekken begonnen permanente versies op de vloer te worden. Dus ik ben er als een malle tegenaan gegaan en anderhalf uur later was ik compleet doorweekt door al het sop wat meer op mij kwam dan de badkamer zelf maar het resultaat mocht er zijn; stralend! En ik heb mij er toch een potje van genoten! En weet je wat het grappige is, als ik het nu bijhoud dan is het nooit meer zoveel moeite. Maar nu nog doen he? Dat is het probleem.

shutterstock 1307065264 8688x5792 1024x683 - Dingen die ik eigenlijk beter of meer zou moeten doen!

Tuinieren

Ik heb geen groene vingers, gewoon écht niet. Ik herken nog net een roos van een gerbera maar dan houdt het toch echt op. Twee weken geleden had ik een uurtje over en het was prachtig weer. Ik zat in de tuin en wát een kale lege bende! Maar het vriest soms nog in de nachten dus ik wist niet welke plantjes ik nu al kon planten zonder te wachten tot het in het voorjaar eindelijk gaat groeien. Dus, Google was mijn vriendje en ik lichtte mijzelf voor. Ik besloot naar het dichtstbijzijnde tuincentrum te rijden en vrolijke viooltjes te halen en de hangbakken weer eens te vullen. Ik zal het vast niet goed hebben gedaan, meer aarde, minder water etc. Ik heb mijn best gedaan, het resultaat mocht er zijn én ik heb een hele fijne tijd buiten in mijn eigen tuin gehad. Ik kwam tot rust en was eigenlijk heel trots op mijzelf, haha. Dit moet ik écht vaker doen!

Wat zou jij vaker, meer of beter ‘moeten’ doen? Alleen al omdat het je stiekem toch gelukkig maakt als je het wel hebt gedaan?

Liefs,

Elise Joanne