DSC 0230 4928x3264 1024x678 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!

Eindelijk is het dan zover, ik deel vandaag de foto’s van een ruimte in ons nieuwe huis! En ik start met de speel- en kinderkamers van de bloedjes. Dit is de ruimte naast onze woonkamer, bereikbaar via de en suite deuren. Kijk je mee?

Ik vertel hier en daar wat over de ruimte over de meubels en probeer bij die sectie de linkjes naar de meubels of artikelen te zetten. Dat was hier en daar nogal een klus dus mocht je wat missen en graag willen weten dan geef je maar een gil. Elke link gaat naar de productpagina toe om het je gemakkelijk te maken, mocht ik het item niet kunnen vinden dan leidt de link je naar de hoofdpagina van de betreffende webshop. Je kan alle foto’s ook gemakkelijk pinnen voor Pinterest mocht ik je inspireren.

De donkerblauwe kleuren, waarmee wij ‘bergen’ hebben geschilderd is de kleur Sikkens T03020 en de lichtroze kleur waarmee de rest van de kamer en ‘boven’ de bergen is geschilderd, is de Sikkens A00575.

De speelkamer ligt dus naast de woonkamer, met deuren afgescheiden. Hoewel, we hebben de deuren met glas in lood nooit dicht maar als de kinderen ouder worden is het fijn dat dit kan. Een van de redenen waarom wij dít huis wilde is deze ruimte. Ideaal! Ik was het zat om in onze kleine woonkamer altijd alle speelgoed van de kinderen te hebben liggen. Het was al een kleine ruimte maar met al het speelgoed – en toen ook nog de babyspullen van Hazel – werd het gewoon benauwend.

Dus voor nu is deze ruimte een speelkamer. Dit kan later ook een kantoor worden, een praktijk aan huis indien nodig omdat het een eigen ingang heeft of een game-room als de kinderen ouder worden. Beamer erbij, lekkere plofbank en je hebt de ideale tienerruimte strakjes.

Voor nu bewaren wij dus al het speelgoed van de kinderen hier. Ik wilde een ruimte waar alle spulletjes konden staan maar het alsnog een fijne ruimte is om ook ‘te zijn’. Ik had er een grote Ikea Kallax kunnen plaatsen maar dat wilde ik niet, je ziet de ruimte vanuit de woonkamer dus hij moest wel aantrekkelijk ogen.

DSC 0189 3264x4928 678x1024 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!
DSC 0150 3264x4928 678x1024 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!
DSC 0170 4928x3264 1024x678 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!

Eigenlijk is maar één meubel nieuw voor deze kamer en dat is het ‘bureau’. Dit zijn twee Ikea Stuva meubels, waarvan één met de onderkant en inhoud (de Följa) en de tweede zonder. Dat gaf, met de houten plaat erop, meer stabiliteit. In het uitschuifbare vak heb je enorm veel ruimte, wij bewaren daar de Duplo van de kinderen in. Aan het ‘bureau’ gedeelte twee stoeltjes van de Ikea (SUNDVIG) en de kinderen kunnen daar heerlijk kleuren. De houten ‘plaat’ hebben wij op maat laten zagen bij de Gamma. Dan kan heel gemakkelijk en doen ze gratis voor je! De leren knopjes komen van Boer Staphorst maar kan je ook hier kopen voor een kleiner prijsje. Deze verkopen ze in allerlei kleuren en maten.

Het kleed komt uit onze oude woonkamer en paste hier perfect! Hij kan ook worden gebruikt als kleed voor buiten heb ik begrepen. Ik kocht hem bij de Woonwinkelier (nu Volero) en hij is nog verkrijgbaar.

DSC 0166 3264x4928 678x1024 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!

De mand naast het bureau is van 3Sprouts, gekocht bij ILoveSpeelgoed. De andere versie, met de zebra, staat in Fos zijn kamer. Handig om ‘zacht’ speelgoed zoals knuffels in op te bergen. Je hebt er enorm veel van, in diverse soorten en maten met allerlei diertjes erop. Aanrader, enorm leuk merk!

DSC 0155 3264x4928 678x1024 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!

De hertenkop boven het bureau hing eerst in Fos zijn kamer maar past hier perfect. Gekocht bij Loods 5 maar deze versie verkopen ze helaas niet meer. Toch heb ik online gekeken en na eindeloos zoeken kwam ik exact dezelfde tegen, hoera! En spotgoedkoop, wij hebben namelijk meer dan het dubbele betaald toentertijd. Afijn, bij Warentuin kan je hem voor iets meer dan een tientje scoren. Lucky you.

De plank is tevens van Loods 5 en exact dezelfde verkopen ze bij Woononline, goedkoper zelfs.

Op de plank staan meerdere boekjes, die ik af en toe omwissel. Van links naar rechts staat er op de link; ‘De Dieren van Ingela‘, ‘Buitengewone Beestenboek‘ en ‘Mijn Kleine Bos‘. Daarnaast ‘Wie heeft er op mijn kop gepoept?’ en ‘Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes‘. Allemaal aanraders maar de eerste twee zijn prachtige exemplaren met erg mooie platen van dieren. De laatste is een leuk boek met allerlei weetjes over belangrijke vrouwen.

De houten houder (MÄLA) met bijbehorende kleurplaatrol (LUSTIGT) is van de Ikea, alsmede de donkerblauwe RÄSKOG. De groene bakjes zijn ook van de Ikea.

DSC 0159 4928x3264 1024x678 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!
DSC 0176 3264x4928 678x1024 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!

De plank aan de rechterkant is op maat gemaakt, ook dit kan je laten doen bij de Gamma, zelf heb ik deze bij Boer Staphorst gekocht. De rozen leren banden zijn van de Leermakers maar kan je ook van andere merken kopen – vrijwel exact dezelfde – bij Bol.com.

Op het plankje staan wat kleine spulletjes, o.a. een speelgoed-kaleidoscoop – te koop bij ILoveSpeelgoed zie ik! – en het boekje ‘Raad eens hoeveel ik van je hou‘. Als je een dochter genaamd Hazel hebt kan dit boek natuurlijk niet ontbreken!

Naast de boeken een knuffeltje van Koeka, een oud volkswagen busje en de grote vossenknuffel van Jellycat.

DSC 0194 3264x4928 678x1024 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!

Aan de linkerkant van de kamer staat onze oude grote buffetkast. Deze kochten wij bij Boer Staphorst een aantal jaar geleden en heb ik zelf blauw geschilderd toen ik het klassieke witte zat was. Dit heb ik gedaan met krijtverf van La Pajarita. In de kast staat onderin alle boeken van de kinderen en nog wat kleiner speelgoed. Bovenin staan een deel van onze boeken, dat was zo en is ook zo gebleven.

DSC 0202 3264x4928 678x1024 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!

Tegen de korte zijde staat het keukentje van Ikea voor de kinderen, de welbekende DUKTIG.

DSC 0205 3264x4928 678x1024 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!

Daarboven mijn zelf gerangschikte IXXI met alle favoriete foto’s van de afgelopen drie jaren. Die vond ik hier erg geschikt, hij is vrolijk en past qua stijl en gevoel in deze ruimte. Hij is immers van de kinderen en de IXXI draait ook om ons als gezin.

DSC 0214 3264x4928 678x1024 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!
DSC 0167 3264x4928 678x1024 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!
DSC 0222 4928x3264 1024x678 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!

Dan hebben wij nog de inbouwkast die er al zat toen wij het huis kochten. Ideaal! Alle grotere speelgoed of speelgoed wat juist in opbergbakken kan, staat hier. Daarvoor de okergele Opel loopauto, die hebben wij van Opel gekregen. De kinderstoel is ook van de Ikea.

DSC 0226 3264x4928 678x1024 - De speel- en kinderkamer van Fos & Hazel!

De lamp aan de achterkant en de hanglamp zijn beide van Lampen24.nl. Helaas zie ik ze niet meer staan maar wel soorten die er erg op lijken! En de stoel is van Bodilson, gekocht bij Boer Staphorst. Hij is helaas nergens meer verkrijgbaar dus ik kan hem niet linken. Wij verkopen hem toevallig, mocht je interesse hebben weet je mij te vinden!

Dit is de speelkamer van de kinderen! Ik ben er uitermate blij mee, het is een fijne ruimte die er mooi uit ziet maar niet té sylish is. Onze kinderen moeten hier ook gewoon lekker kunnen ravotten en rommel kunnen maken zonder dat ik mij druk maak om de gevolgen. Ze zitten vaak genoeg nog bij ons in de woonkamer, verslepen hun speelgoed dan naar de grote bank om bij ons te spelen. Dat vind ik helemaal geen probleem, gezellig juist, maar wat ik fijn vind is dat ik aan het einde van de dag het allemaal daarheen kan laten wieberen.

Mocht je dus nog vragen hebben dan hoor ik het zeer graag!

Liefs,

Elise Joanne