New York - Wij gaan naar New York! Tips gevraagd

Een van de redenen waarom wij meer op onze uitgaven willen letten is omdat wij dit jaar naar New York gaan. Een klein deel van het geld dat wij besparen gaat naar dit doel; The Big Apple! Boris zit de week voordat wij vertrekken in Chicago vanwege zijn studiereis, het laatste onderdeel van zijn masteropleiding. Vorig jaar besloten wij al dat wanneer hij gaat, ik op zijn laatste dag achter hem aan vlieg en wij elkaar ontmoeten in New York. Heb jij tips? Dan hoor ik die zéér graag!

Aan het einde van de maand mei zit Boris dus in Chicago, eigenlijk een onderdeel van zijn studie wat normaliter plaatsvindt aan het einde van het eerste jaar. Alleen, toen was ik hoogzwanger en stond ik op knappen. Het was niet verstandig om toen te gaan dus hij haalt dat dit jaar in. Mede vanwege het feit dat het dus een jaar opgeschoven werd, geeft dit ons de kans er een aantal dagen bij te boeken, Boris zit immers al in Amerika. Daarbovenop komt het feit dat manlief die week 30 (!) hoopt te worden. En ik kan mij geen mooier cadeau voor hem wensen en hij gelukkig ook niet. Op zijn laatste dag breng ik de kinderen naar opa en oma (deze mensen zijn goud waard) en vlieg ik naar New York. Boris neemt een continentale vlucht en ontmoet mij daar.

Eindelijk, onze langverwachte reis naar New York! Echt zó tof, geweldig dat wij nu gaan en ook samen. Er zijn een aantal prachtige reizen naar Amerika die ik in de toekomst wil maken mét de kinderen, maar deze city trip doen wij samen.

Dit is de eerste keer dat ik naar Amerika ga en voor Boris de eerste keer New York. Wij zijn dus met zijn tweetjes zonder de kinderen dus tips voor kindvriendelijke accommodaties of uitjes zijn niet nodig, wij schuifelen lekker met zijn tweetjes door deze enorme stad.

Onze tickets zijn al door het reisbureau van Boris geboekt maar de vraag is of wij zelf de accommodatie boeken of wij hun dit laten doen. Ik heb al een beetje rondgekeken en zie hele geschikte dingen maar als jij dé tip hebt dan hoor ik die heel graag! Wij gaan vijf dagen en onze voorkeur gaat uit naar hotel of een B&B, geen AirBnB accommodatie. Of je moet echt een fantastische tip hebben, dan hoor ik die natuurlijk graag.

Het zijn maar vijf dagen maar dat is lang genoeg. Ook omdat het anders te duur wordt en wij de kinderen te lang niet zien. New York is enorm overweldigend naar wat ik begrijp – en ik kan zelf ook logisch nadenken – dus ik hoef hier ook geen twee weken rond te dolen. Voor onze eerste keer is dit helemaal prima.

Staan er sowieso bepaalde ‘must see’ items op onze agenda? We zouden The Empire State Building willen zien, picknicken in Central Park en ook naar Ground Zero. Maar voor de rest? Wij zien het wel! De mensen daar, de sfeer.. alles is bijzonder en alles zal ook heel veel energie en tijd kosten. Dus wij vertrekken niet met een torenhoog lijstje met dingen die wij willen en moeten, daar zijn is al enorm tof.

Dus als je leuke betaalbare hotels kent, het liefst in of net buiten het eiland Manhattan zelf, of super leuke restaurantjes, tips voor activiteiten.. alles is welkom! Ook als het gaat om het leven daar, wat wel of niet handig is om te doen en waar wij rekening mee moeten houden. Wij zijn bleu als het gaat om deze stad, roep wat er in je opkomt!

Er zijn vast genoeg bezoekers die in New York zijn geweest dus ik reken op jullie ervaring en expertise. Deel je tips, ik weet zeker dat anderen die dit artikel lezen daar ook wat aan hebben.

Keep ‘m coming!

Liefs,

Elise Joanne