DSC 0706 1024x678 - Wat zijn nou mijn 'Everyday Essentials' als blogger?

Er zijn een paar dingen waar ik absoluut niet zonder kan in mijn werk. Ik denk dat je het meeste wel kan raden, het zijn items die vrijwel iedereen al in huis heeft en gebruikt. Zij het wellicht in mindere mate gebruikt of een minder ‘groot’ of professionele variant ervan heeft. Welke items vind ik nou echt onmisbaar als blogger? En ik review een nieuwe aanwinst!

DSC 0759 1024x678 - Wat zijn nou mijn 'Everyday Essentials' als blogger?

Ik begin bij mijn telefoon voor mijn agenda en alle social media apps. Ik beantwoord, als ik weg ben van huis, er mijn mail mee, beantwoord telefoontjes en maak korte notities. Ik fotografeer er ook mijn dagboeken mee, voor mij is het absoluut nodig dat de camera dus goed is. Ik neem vaak mijn tas met camera mee maar ik loop ook vaak genoeg – vooral in huis natuurlijk – alleen met mijn telefoon in de hand of broekzak rond. Ik ga niet constant voor elk wissewasje een grote camera uit de hoes halen, ik snap snel een foto met mijn telefoon. Gelukkig zijn de camera’s op de telefoons onderhand uitzonderlijk goed en heb je niet eens altijd een aparte camera nodig voor fotografeer- of filmwerk. Ik heb trouwens een Iphone 7+ voor de belangstellenden, volgend jaar ga ik over op een Iphone X.

Mijn papieren agenda is ook heilig maar minder essentieel dan mijn telefoon. Ik gebruik mijn Passion Planner niet als agenda – dat is toch echt mijn telefoon – maar als wandelende organiser en to-do lijstjes. Op mijn manier houd ik bij wat ik moet doen, wanneer ik het moet doen en hoeveel ik er nog van moet doen. Artikel over de Passion Planner is geschreven trouwens, die komt er aan!

Dan hebben wij mijn ‘echte’ camera’s. Ik kan niet zonder ondanks dat mijn telefoon erg goed is. Ik gebruik mijn Nikon D5100 met heel veel liefde en schiet er portretten en productfoto’s mee. De foto’s die je in dit artikel ziet zijn hier ook mee gemaakt, de kwaliteit is beter dan met de telefoon en je hebt natuurlijk veel meer functies waar je wat mee kan, een telefoon is wat dat betreft vaak net te recht toe en recht aan voor productfotografie. Ik filmde erg lang met mijn Nikon maar sinds ik ben gaan vloggen film ik met mijn SonyRX100-3. Een van de beste vlogcamera’s die er zijn. Dat voel je ook behoorlijk in je portemonnee, maar dat is het waard in dit geval. Ik zou niet zonder kunnen en willen filmen. Niet op het niveau waar ik nu ben, dan verwacht men – terecht – natuurlijk ook wel bepaalde kwaliteit. En dat begint bij goed beeld. Dan ben je er nog niet maar he, het is wel een goede start.

Het product wat niet weg te denken valt uit mijn dagelijkse leven, waar ik mee getrouwd ben en waar letterlijk mijn bloed, zweet en tranen in en op zitten is toch wel mijn laptop. Ik gebruikte de afgelopen 2,5 jaar een fijne van HP maar met mijn werk en de hoeveelheid werk wat ik verricht op dat ding, is de houdbaarheidsdatum vaak sneller bereikt. Ik merk het in het laden van programma’s, het opstarten zelf maar vooral in het renderen van mijn video’s. In het begin, bij aankoop laptop, duurde het een kwartier voor mijn video’s klaar waren met renderen na bewerken. En het bewerken zelf gaf geen problemen, het programma (Adobe Premiere Pro CS6 in mijn geval) liep soepel en niks haperde. Tot de tand des tijds parten begon te spelen en de hoeveelheid handelingen die ik nu verricht om een video te bewerken. Een weekvlog van 25 minuten duurt nu een uur voordat hij klaar is met renderen en oh wee als je je laptop in die tijd aanraakt en iets anders wil doen, want dan vertraag je het proces. Súper storend natuurlijk.

DSC 0695 1024x678 - Wat zijn nou mijn 'Everyday Essentials' als blogger?

DSC 0724 1024x678 - Wat zijn nou mijn 'Everyday Essentials' als blogger?

DSC 0763 1024x678 - Wat zijn nou mijn 'Everyday Essentials' als blogger?

Ik was dus op zoek naar een nieuwe laptop en toen vroeg Coolblue of ik een andere wilde testen, eentje die nog beter en nog sneller was dan mijn huidige baby toen ik hem net kreeg. Nou, graag! Want ik kan niet zonder een goed functionerende laptop. Ik kreeg de Lenovo Ideapad thuisgestuurd, ofwel de Lenovo Ideapad 720S-13IKBR 81BV004YMH. Ja, dat zegt mij ook weinig, haha. Maar even ter goede orde; op de foto’s zie je dus deze. Van nu noem ik hem gewoon de Lenovo Ideapad want dat is praktischer.

DSC 0779 1024x678 - Wat zijn nou mijn 'Everyday Essentials' als blogger?

DSC 0781 1024x678 - Wat zijn nou mijn 'Everyday Essentials' als blogger?

En mag ik even een gilletje geven van vreugde? Hij is zó snel, zó licht, zó prettig om mee te werken. Ik hoef niet met het apparaat door Amsterdam te zeulen als ik in de trein wil werken voor en na een afspraak want hij is zó licht dat ik hem amper voel. Hij weegt net iets meer dan een kilo namelijk en is niet groter dan een A4-tje waardoor hij gewoon in mijn handtas past. Nee, niet mijn kleine nieuwe Tony maar wel in mijn andere tassen. Ik start de laptop en hij is binnen vijf seconden aan. Ja, echt áán áán. De PCIe SSD schijf is nog sneller dan een normale SSD en dat merk je als een malle. Hij heeft een lichtgevend toetsenbord en voor degene die mij volgt op Instagram, die weet dat ik vaak in de avond nog werk. Vaak komt Boris in het half donker naar beneden om te checken hoe het gaat en zelf pauze te nemen van zijn studie en vindt mij dan in schemerruimte. Ik heb er amper last van want ik heb een lichtgevend toetsenbord en zie gewoon wat ik doe.

DSC 0772 1024x678 - Wat zijn nou mijn 'Everyday Essentials' als blogger?

DSC 0818 1024x678 - Wat zijn nou mijn 'Everyday Essentials' als blogger?

Maar het belangrijkste? Hij is sterk, sterker dan sterk. Ik kan meerdere zware programma’s naast elkaar laten draaien zonder moeite, zonder problemen. Mail beantwoorden tijdens het bewerken van mijn video’s? Geen probleem! Netflixen terwijl ik wacht op het renderen van mijn video? Zelfs dat kan. Dat doe ik niet geregeld trouwens hoor, haha. Maar ik heb het wel getest. Dankzij de Core i7 kan ik door blijven werken, hoef ik niet te wachten en wordt mijn laptop niet intens traag. Een uur wachten op resultaat? Welnee, ga fietsen! Niet letterlijk want hij is met een paar minuten klaar en je kan weer verder. Echt super fijn. Lenovo zegt zelf dat hij voor alle werkzaamheden geschikt is op gamen na. Dus tekstverwerking, videobewerking, films & series kijken etc.

Nadelen te benoemen? Hij heeft geen ingang voor een CD of DVD. Ikzelf mis dat niet bij dagelijks gebruik. Maar het betekent inderdaad dat als je een traditionele gamer bent deze laptop minder voor jou is. Niet alleen als gamer natuurlijk, mocht jij zo’n ingang wel vaker gebruiken dan is het wel een gemis. Daarnaast heeft hij geen HDMI ingang en dat vind ik zelf wel echt jammer. Wij kijken vaak via laptop op onze tv naar Netflix. Je hebt hier natuurlijk oplossingen voor zoals een Chromecast of Apple TV maar dit is hoe wij werken dus dan is het voor ons wel een gemis.

DSC 0717 1024x678 - Wat zijn nou mijn 'Everyday Essentials' als blogger?

Inloggen doe je op twee manieren; of met je pincode en/of wachtwoord naar keuze of met je .. vingerafdruk! Ha, childproof als een malle natuurlijk. Fos heeft namelijk door hoe hij de I-Pad aan en uit kan zetten met zijn heerlijk dikke vingertjes. Hij moet sowieso van onze elektronica afblijven, een belangrijke regel in ons huis, maar hij is twee en eigenwijs. En niet dom en ontzettend nieuwsgierig. Ik gebruik hem al automatisch, ik ben met mijn telefoon niet anders gewend. Of ik tik even snel mijn pincode in en ga weer verder.

Het scherm is prettig om naar te kijken, de kleuren zijn heel helder maar niet te ‘scherp’ dat heb ik wel met mijn oude laptop. Ik paste de intensiteit en de kleur constant aan bij iedere werkzaamheid gedurende de dag, dat hoeft nu niet meer.

DSC 0770 1024x678 - Wat zijn nou mijn 'Everyday Essentials' als blogger?

Hij is wel wennen, hoe fijn ik hem ook vind. Maar dat ligt ook aan mij. Ik houd niet van verandering, ik ga daar slecht mee om. Ik werkte graag op mijn ‘oude’ beestje en ben gewoon erg gewend geraakt aan zijn nukken en kuren. De nieuwe laptop zorgt er ook voor, mede vanwege de andere grootte, dat ik constant tikfouten maak en niet snel te werk kan gaan. Maar dat is puur gewenning en een luxe probleem! Je had mij moeten horen tieren toen ik de HP 2,5 jaar geleden kreeg en hoe irritant ik die vond, haha.

Deze Lenovo Ideapad 720S kost €1049 en is verkrijgbaar via Coolblue. Prijs en kwaliteit staat enorm goed in verhouding vind ik, een dergelijke prijs voor zo’n lichte en snelle laptop is zeer netjes in mijn ervaring.

Zoveel heb ik niet nodig om mijn werk uit te voeren. Maar het is wel fijn dat wát ik gebruik het beste is, het snelste is en het mooiste resultaat geeft. Dat geeft natuurlijk geen garantie want jij moet het zelf natuurlijk bewerkstelligen maar het helpt wel mee. En ook zonder al die nieuwe spullen kan je bloggen hoor, het maakt je leven alleen een stuk makkelijk. En aangezien ik dit wel dag in dag uit doe..

Liefs,

Elise Joanne