IMG 0225 e1579794092834 1024x768 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 9

(Wegens ziekte afgelopen week geen EWP, volgende week weer!) Tijd voor een nieuwe ronde met gerechten die ik de afgelopen week heb gemaakt. We zitten met Hazel in de ‘ik eet wat ik wil en verder geef ik je het nakijken mama’. Echt een geweldige fase, kuch. Ik probeer daar zoveel mogelijk rekening mee te houden dus dat levert hele simpele maar ook creatieve creaties op. Kijk je mee?

IMG 0295 768x1024 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 9
IMG 0296 768x1024 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 9

De kinderen zijn wél dol op allerlei pasta’s dus dat eten we dan ook wat vaker. Gnocchi is officieel geen echte pasta want het is gemaakt van aardappel maar ik gooi het wel onder die Italiaanse hoed. Je gaat énorm vol zitten van gnocchi dus zo’n klein zakje is echt genoeg. Ik heb het recept van de Jumbo, zal kan ik de boodschappen meteen met één klik in mijn boodschappenmandje gooien. Wel heb ik in plaats van tonijn hem gemaakt met uitgebakken spekjes. Met tonijn is hij erg lekker maar dan kan de kinderen minder bekoren.. Aanrader! Ik gooi er wel wat meer groente bij dan in het oorspronkelijke recept verwerkt is (de gesmoorde paprika bak ik gewoon in stukjes mee met de rest van de groente trouwens, niet apart serveren) en voeg meer kruiden. Ik gebruik de Jonnie Boer kruiden voor Italiaanse gerechten trouwens.

IMG 0225 768x1024 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 9

Na de Gnocchi had ik van de kilo-zak spinazie nog een derde over en nog een paprika uit de zak met paprikamix. Er lag nog een visje in de vriezer dus ik heb deze ingrediënten gecombineerd. Ik voegde als saus twee volle eetlepels créfe toe en wat amandelmelk. Tezamen met een knoflookteentje en twee witte uit, tezamen met basmatirijst werd dit onze maaltijd. Het was echt heerlijk! Niet gedacht maar groot succes in ieder geval. Althans, voor Boris en mijzelf, haha. De kinderen aten deze avond bij opa en oma.

Bekijk hier alle andere edities van deze rubriek!

IMG 0627 768x1024 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 9

Pasta dus! Want de kids houden er van. Ik ook wel hoor alleen minder van de standaard spagetthi en macaroni versies. Ik maak deze versie al jaren en de kinderen vinden het erg lekker. Hazel en Fos vinden bonen en broccoli wél lekker dus dat eten wij geregeld. De pasta is de ‘verse’ pasta van de Jumbo (Appie heeft ze ook), met spinazie en ricotta. Zo heb je meteen een vegetarisch gerecht. De pesto is mijn zelfgemaakte pesto. Ik maak nog steeds trouw elke maand een grote ‘batch’ en dat gaat dan de vriezer in. Serveren met parmezaanse kaas en je bent met 10 minuten klaar. Toppertje dit!

IMG 0607 768x1024 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 9

AVG’tjes, ook hier zijn de kinderen dol op. Prima, wat jullie willen! De rösti rondjes zijn een GROOT succes, die worden met liefde naar binnen gewerkt. Kost geen drol en het wordt graag gegeten. Ik heb altijd een zak in de vriezer liggen. Wat ik ook altijd in de vriezer heb liggen is spinazie a la crème want aan het einde van de week, net voordat de nieuwe boodschappen binnen zijn, heb ik geen verse groente meer. De kinderen eten vaak stukken komkommer, snoeptomaatjes en paprika in plaats van de spinazie. De kipkluifjes zijn voor ons heilig; Hazel smikkelt als een bouwvakker met de grootste honger ter aarde. Geweldig om te zien! Ik duw ze een klein uur in een ovenschaal op 200 graden in de oven. Dan hoef ik niet lang in de keuken te staan om ze te bakken en ruik ik niet naar gebakken kip aan het einde van de avond.

IMG 0593 e1579793615846 1024x768 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 9

Toen ik onlangs de bekende ‘groene’ pasta aan het maken was, degene van hierboven, besefte ik mij dat ik ook hierop een variatie kan toevoegen. Dezelfde groente, toevallig ook dezelfde pasta (hier wil ik wel eens in varieëren) maar een andere saus deze keer. Geen standaard ‘rode’ saus want dan kan mij dus echt niet bekoren. Ik kocht een verse rode pesto bij de Appie (van zongedroogde tomaten) en had nog een klein beetje tomatensaus van de gnocchi over. Dat had ik ingevroren om aan andere gerechten toe te voegen. Dat kwam nu goed van pas! Het smaakte héérlijk! Wel wat zout dus ik zou geen zout toevoegen aan je groente of aan je pastawater. Flinke dot beter en parmezaanse kaas en gaan met die banaan!

IMG 0030 1 768x1024 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 9

Dan een gerecht wat bestaat uit restjes maar wel lekkere restjes! Ik heb standaard de quiches van de Appie in de vriezer, die kan je echt in allerlei smaken kopen. Vaak als het in een aanbieding is dan scoor ik er een paar en gaan ze de vriezer in. Ideaal voor als je minder tijd hebt maar niet wil afhalen of uit eten wil. Ik maak er dan een salade bij van de groente die ik nog in huis heb liggen. Die geef ik dan ook, zonder de feta en de dressing, aan de kinderen. Rauwe groente vinden ze namelijk erg lekker. Ik had nog een afbak ciabatta liggen – eigenlijk standaard in huis voor dit soort dagen – en heksenkaas van de borrel die wij genoten de zondag ervoor. Uiteindelijk een uitstekend maaltje zo! Goedkoper en veel gezonder dan bestellen en weinig moeite.

Zo, dat was ‘m! Wellicht geeft het iets inspiratie en anders vond je het misschien gewoon leuk om lekker te loeren wat wij zo al eten. Vanavond is de groene pasta weer aan de beurt hier in huis! Wat eet jij vanavond?

Liefs,

Elise Joanne