IMG 8973 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 8

Tijd voor weer een nieuwe ronde gerechten die ik serveerde aan mijn gezin afgelopen tijd. Van pasta tot salade, van spareribs rechtstreeks van de BBQ en een romige curry. Kijk je mee?

IMG 8518 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 8

De eerste is de curry! Nou ja, curry is misschien een groot woord maar zo noemt Jumbo in haar receptenlijst het wel. En hij valt súper goed in de smaak. Fos vindt aardappelen en sperziebonen lekker, wij het feit dat het een keertje geen standaard AVG’tje is. Want het bevat dus wel aardappelen, vlees en groente en toch is het een curry. Helemaal prima, wij smullen er van in ieder geval. Ik pas dit keer vrij weinig aan, aan het recept. Ik voeg meer sperziebonen toe en maak met minder boter de puree. Het recept kan je hier vinden.

IMG 7989 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 8

Tijdens warme dagen eten wij vaak salade. Dit is een soort ‘coleslaw’ met komkommer, lente ui, avocado, wortel en Chinese kool. Ik bak er op de dagen dat het geen mooi weer is een stukje kipfilet bij of gemarineerde spareribs. Die kunnen ook heerlijk op de BBQ natuurlijk! Recept, als je dat al wil noemen, kan je hier vinden.

IMG 8406 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 8

Spagetthi, nooit een favoriet hier geweest. Althans bij mij, mijn drie gezinsleden smullen ervan. Ik scrolde langs de recepten (ja jongens, die Jumbo app is echt verrekte handig!) en zag deze voorbij komen. Eentje zonder vlees, met een saus van Bertolli die smakelijk en makkelijk is en lekker veel knoflook. Met mozarella, tomaatjes, witte ui en lente ui. Heerlijk!

IMG 7608 e1561549317385 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 8

Weer een AVG’tje maar dan anders! Een salade met Chinese kool, tomaten, ui, avocado en bassilicum. Daarnaast gepofte aardappel met een zure room en basilicum ‘sausje’ en stukjes gebraden karbonade met kaneel. Waarom in stukjes? Omdat ik bezig was Fos zijn vlees kleiner te snijden en per ongeluk alles kleiner sneed. Ik was er niet helemaal bij met mijn hoofd, haha. En kaneel is een aanrader trouwens, maakt het erg smaakvol!

IMG 8973 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 8

Deze makkelijke lauwwarme salade is eigenlijk een mengsel van wat ik nog in de koelkast had liggen. Ik kookte wat pasta en als ‘saus’ gebruikte ik een bakje pesto (altijd mijn zelfgemaakte, ik heb een enorme voorraad liggen) en wat spinazie a la créme. Wat cherrytomaatjes, rode ui, pijnboompitten en rauw ham. Heerlijk! En makkelijk, precies wat je op sommige het dagen precies nodig hebt. Een goeie maaltijd zonder al te veel gedonder en gezweet in de keuken.

Dit waren ze! Zit er iets tussen wat je aanspreekt?

Liefs,

Elise Joanne