IMG 2321 1024x768 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 6

Het is een behoorlijk tijdje geleden sinds de laatste keer dat deze rubriek online kwam en omdat een aantal bezoekers er laatst weer naar vroegen, besloot ik weer eens ons avondeten te fotograferen. Ook de tonijnsalade die ik in de Story’s liet zien afgelopen tijd en men naar het recept vroeg!

IMG 2075 e1553539900590 1024x768 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 6

Dus, de tonijnsalade. Ik had zin in couscous en ik kom dan al snel uit op een salade. Ik had nog twee potjes tonijn staan en vind dat zelf altijd erg smakelijk in een salade, en er goed passen bij couscous. Ik besloot de Allerhande weer eens erbij te pakken, ‘couscous’ en ‘tonijn’ in te tikken kwam op dit recept uit. Ik heb hem dus aangepast naar eigen wens en smaak. Zo heb ik de dressing gemaakt volgens recept maar met pijnboompitten, sap van de kappertjes, olie, sap uit het tonijnblikje én Parmezaanse kaas. Dat maakt het toch een heerlijk ziltige dressing, echt een aanrader! In de salade zelf voeg ik ook kappertjes toe, twee avodaco’s in plaats van één, rode ui en pijnboompitjes. Ik serveer er een ciabattabrood met een lekker smeerseltje bij, ik houd gewoon van brood. Aanrader dit recept!

Lees hier ‘wat staat er bij ons op tafel’ nummertje 1 tot en met 5 voor meer inspiratie!

IMG 2376 768x1024 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 6

Ook wij eten echt hele Hollandse pot want Fos houdt daar gewoon enorm van. Salades zijn minder aan hem besteedt, vooral rijst en couscous vind hij niks. Dus ik kook zo’n drie keer in de week een AVG’tje en deze keer werd het de kip cordon-blue van de Lidl (die echt heel lekker is, te vinden in het vriesvak), met simpele krieltjes en broccoli. Fos eet dit smakelijk op en dan eet ook ik smakelijker. Of ben ik de enige ouder die zo in elkaar zit?

IMG 1786 768x1024 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 6

Mihoen, wij aten dit járenlang bijna elke week wel. De laatste keer was misschien al wel meer dan een jaar geleden en ik had er wel weer zin in. Ik gebruik altijd het pakje van Conimex, makkelijk en smakelijk. En ja, je kan het gemakkelijk zelf maken (ik zeker, ik houd van zelf freubelen zoals jullie weten), maar ik vind dit echt een lekker mengseltje, punt. Ik serveer er altijd kroepoek bij – Bali – omdat ik weet dat ik Fos hier een enorm plezier mee doe. Beetje satésaus, komkommer met witte wijnazijn en soms nog wat verse ananas of atjar. Juist al die kleine bijgerechten maken het gerecht vind ik! Ik voeg aan de mihoen zelf kip toe, paprika, champignons, ui en prei als groente.

IMG 2213 768x1024 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 6

Onze grote favoriet, de spinaziesalade met gerookte kip! Ik krijg nog steeds zo vaak meldingen, foto’s en berichtjes van bezoekers die dit gerecht eten. Hij is ook heerlijk verdorie, ik snap ‘t helemaal. In de winter eten wij het minder want dan heb ik behoefte aan een warm bord voedsel maar nu de lente in aantocht is kan ik het weer waarderen. Receptje kan je hier vinden, wederom geen bloemkoolrijst erbij want dat had ik niet in huis. De dressing is natuurlijk mijn zelfgemaakte pesto, jaja! Oh en de oplettende kijker ziet dat de spinazie mist, dat klopt. Die was ik vergeten te kopen, haha!

IMG 2321 1024x768 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 6

Zelfgemaakte risotto, effe een werkje maar erg lekker! Wij eten ook wel eens die van Knorr uit pak (gewoon 20 minuten sudderen en klaar is Kees), want Fos vind dat specifieke rijstgerecht wél lekker. Nou prima schat, wat jij wil. Maar ik wilde een keer fatsoenlijke risotto, ik had er gewoon zin in. Ik tikte weer mijn favoriete website in – Allerhande dus – met als zoekwoord ‘risotto’ en kwam uit op dit recept. Ik heb het vrij strikt aangehouden dit keer wat ik vrijwel nooit doe, haha. Wel heb ik meer parmezaan, vocht en citroensap toegevoegd. Ik houd gewoon erg van dat zuurtje van de citroen, anders vind ik risotto vaak te romig en te zwaar. Sowieso is het een heftig gerecht maar erg lekker! Oh, en ik bakte spekjes in plaats van hamblokjes want dat is wat ik in huis had. En doperwten in plaats van tuinbonen want ook dat had ik in huis. Okay, misschien heb ik de ingrediëntenlijst en recept weer niet zo nauwkeurig aangehouden als gedacht, haha.

Dat was ‘m! Hopelijk haal jij er weer wat inspiratie uit!

Liefs,

Elise Joanne