DSC 1383 4928x3264 1024x678 - Wat eten we vanavond?

De aloude vraag van de dag he? Wat ga je eten vanavond? Is het lastig om elke week weer te bedenken wat je moet maken, wat je je partner en kinderen voorschotelt? Bij ons valt het mee, de ene week gaat het makkelijker dan de andere. Er is wel sprake van herhaling en bij tijd en wijle een beetje sleur. Tot nu! Want bij Marley Spoon kan je nu kiezen uit 20 gerechten en met de code ELISEJOANNE40 krijg je €40,- korting op je eerst volgende vier boxen.

DSC 1375 4928x3264 1024x678 - Wat eten we vanavond?

Het menu binnen Marley Spoon is verdeeld over vijf categorieën en daarbinnen kan je dus bij elkaar kiezen uit 20 verschillende gerechten. Dat maakt dit de box met de meeste keuze per week nu! Ook aan degene die graag gezond, kindvriendelijk of veganistisch willen eten is gedacht want de vijf categorieën zijn als volgt:

  • Kindvriendelijk – ik kies zelf altijd één van mijn twee gerechten uit deze categorie. Vaak is het een pasta, makkelijk te maken en simpele maar lekkere maaltijden. Tot nu toe is het elke keer een succes bij Fos gelukkig!
  • Gezond – deze categorie is fijn voor de bestellers die rekening willen houden met maximale calorieën binnen het avondeten. Elke maaltijd binnen deze categorie bevat namelijk 700 calorieën, minder dan 20g vet per portie, minimaal 200 gram groenten per portie, gezonde kookmethodes en minimaal 2 recepten met weinig koolhydraten om uit te kiezen.
  • Simpel & Snel – dit zijn gerechten die binnen 25 minuten op tafel staan, inclusief snijden en berijden. Top!
  • Vlees & Vis – spreekt voor zich denk ik!
  • Vegetarisch & Veganistisch – dit is zeer welkome categorie waarbinnen gekozen kan worden voor velen denk ik. Juist misschien wel om lekker te leren koken binnen deze categorie, ook al ben je niet zeven dagen in de week vegetariër of veganist. Ikzelf wil namelijk een aantal gerechten per week zonder vlees bereiden maar ik weet niet altijd wat dan of wat voor ingredienten goede vervangers zijn voor vlees. Ik wil wel dat Fos zijn vitamines en mineralen binnenkrijgt maar dit kan ook door andere bronnen dan vlees & vis.

Dus, wat aten wij deze avonden?

Wij maakten deze keer de pasta met crème fraîche, balsamico en spekjes (ben ik de enige die houd van ongebakken spekjes..? #biecht). Makkelijk te maken, deze viel binnen de categorie ‘simpel & snel’. Ik maakte dit gerecht toen de kinderen laat thuis kwamen en ik snel nog wat moest maken, hier had ik ook bij het bestellen rekening mee gehouden. Het was ook snel klaar, niks moeilijks aan en toch was het enorm smaakvol. En een keer wat anders dan de pasta’s die wij normaal eten.

Als tweede gerecht de enchilada’s! Deze kan je ook heel makkelijk voor kinderen maken als je voorzichtig aandoet met de chili con carne kruiden die je aan het gehakt moet toevoegen. Die is namelijk vrij pittig maar zonder is het een perfect kindvriendelijk gerecht. Dit gerecht viel binnen de categorie ‘vlees’. Maar voor degene die benieuwd zijn; dit gerecht was 730 calorieën en valt dus eigenlijk net buiten de categorie ‘gezond’. Geen van de 20 gerechten waar je uit kan kiezen zijn dikmakers trouwens, ze zijn allemaal – met wellicht een kleine aanpassing zoals hierboven genoemd over de chili kruiden – aan te passen tot gezonde en kindvriendelijke maar smaakvolle gerechten.

DSC 1371 4928x3264 1 1024x678 - Wat eten we vanavond?

De gerechten die ik maak binnen Marley Spoon vind ik altijd een succes, onderhand kan ik dat – na meerdere boxen – absoluut zeggen. Ik vind het leuk koken, de bestelling wordt altijd netjes afgegeven door een vriendelijke bezorger op het tijdstip wat ik wil. Alles wat er in de zakken zit is biologisch, leveranciers van de producten houden rekening met dierenwelzijn en zij steunen de kleinere en lokale producenten en start-ups.

En hé, ik gebruik de receptkaarten vaker. Wij eten een keer in de twee weken de pulled chicken op ciabatta broodjes (deze komen uit de vorige box waar ik over schreef) en als Boris en ik zonder de kids eten op maandag dan bereid ik vaak de biefreepjes met jasmijnrijst en kokos. Twee hele grote favorieten zijn dat geworden hier in huis.

Mocht het deze maand niet uitkomen, dan kan je ook de boxen volgende maand bestellen. De code ELISEJOANNE40 is geldig tot en met begin april. Met deze code krijg je dus €40,- korting op je eerste vier boxen van Marley Spoon, dus €10,- per box. Oh, en je kan ook je abonnement ‘pauzeren’ als je wil, voor als je op vakantie gaat of simpelweg het even een week wil verplaatsen.

Kookse!

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel betreft een samenwerking.