Valentijnsdag, vier jij het met je partner?

Elk jaar komen de roze hartjes, de bossen bloemen en de chocolade versiersels weer naar de oppervlakte rond eind januari. Het is het teken dat Valentijnsdag bijna gearriveerd is en dat wij na moeten denken over de liefde voor onze partner. Maar velen vinden het een commerciële feestdag, onnodig en ook onpersoonlijk. Andere vinden het een goed moment om weer even nader tot elkaar te komen, juist omdat die dag er voor staat. Hoe doen wij dat? Hoe doe jij dat?

Valentijnsdag, vier jij het met je partner?

De Twitter Poll loog er niet om, de meeste mensen vieren het niet omdat ze er geen behoefte aan hebben. Wat zou dat toch zijn, is het inderdaad ‘maar’ een dag en onnodig om juist dán je liefde te vieren? Ja, daar ben ik het deels mee eens. Maar Boris en ik hebben onderhand er een andere gedachte bij ontwikkeld. Nu wij druk zijn met ons werk, ons leven, met sporten en sociale afspraken, met studie en natuurlijk Fos, schiet het samen zijn er wel eens bij in. Dus wij hebben af en toe een ‘date-night’. Vaak besteden wij die date gewoon thuis onder het genot van een filmpje en hapjes die ik maak. Of wij doen de hele avond spelletjes en kletsen over van alles en nog wat. Soms huren wij een oppas in als dat lukt en gaan wij samen heerlijk uit eten of naar de film.

Over het algemeen proberen wij elke kwartaal toch wel één á twee keer zo’n date-night te houden en weet je wanneer wij het sowieso houden? Op Valentijnsdag! Waarom? Omdat die dag standaard in de agenda staat als een dag waarop je dit kan/hoort/mag doen dus waarom er dan geen gebruik van maken? Een datum prikken is soms al lastig genoeg dus waarom dan niet juist degene pakken die er voor in het leven is geroepen? Toevallig moet Boris deze keer tot laat werken en kunnen wij mede daardoor niet uit eten. Het gebeurt ook wel eens dat wij dan geen leuke avond of moment meer kunnen houden en soms verschuiven wij dan Valentijnsdag naar een dag in die week dat het voor ons uitkomt, haha. Deze keer houden wij een date-night binnenshuis, leggen wij Fosje op bed en maak ik een uitgebreid diner voor ons tweetjes.

Cadeautjes

Geven wij elkaar cadeautjes? Ik moet zeggen dat ik het altijd wel waardeer als er een kaartje mijn kant op komt. Ik ben dol op cadeautjes en kleine momenten van affectie. Dat is – voor degene die het boek ‘vijf talen der liefde’ hebben gelezen – een van mijn talen; het geven en nemen van cadeautjes. Ik vind zo’n kaartje kopen en schrijven ook enorm weinig moeite om te doen en ik word er altijd erg blij van om te krijgen en te geven. Zeker nu Boris schrijft en ondertekend namens Fos, haha. Nu ik zwanger ben gaat dat gepaard met veel hormonen waarschijnlijk! Boris zijn ‘taal’ is niet hetzelfde, maar ik probeer altijd wel iets te kopen of te bedenken wat bij hem past. Over het algemeen geven wij nooit iets groots aan elkaar, daar zijn echt de trouwdagen en de verjaardagen voor. Het is meer een puntje van aandacht, een kleinigheidje om even een blijk van liefde te laten zien. Dat is natuurlijk welkom op élke dag maar ja, ook op Valentijnsdag.

Het volgende gedeelte bevat een betaalde link. 

Elise's Weekly Pictorama Januari 2018 #5 - Weekendje Haarlem!

Je kan natuurlijk de grootste sieraden verzinnen om te geven aan je partner, de meest spectaculaire chocoladeharten, de liefste kaartjes, de meest extravagante etentjes of iets anders wat je wil geven. Dit hoeft niet natuurlijk. Het weekendje Haarlem dat wij twee weken geleden ondernamen was ook een beetje voor Valentijnsdag maar omdat wij het weekend ervan niet konden werd het een andere datum, ook niet erg toch? Maar wel enorm leuk om te doen! Een simpel kaartje is altijd een optie, het gaat om het sentiment en de gedachte erachter dat je even een moment hebt genomen om aan de ander te denken. Een bos bloemen blijft een gouwe ouwe, eentje die ik goed weet te waarderen. Ik heb bij Greetz een bierpakket gekocht voor Boris omdat hij erg houdt van speciaal biertjes. Ik zag dat ze verschillende pakketten met IPA’s verkochten en vond dat echt wat voor hem. Ik heb het laten inpakken en woensdag zal het worden geleverd en mag hij het uitpakken. Daarbij zit een kaartje die ik maakte waarop de foto hierboven de voorkant siert.

Lieve Papa Beer,

Wij kunnen ons geen lievere vader en man bedenken dan jij, bedankt dat jij er altijd voor ons bent. Je maakt ons elke dag aan het lachen, troost ons als wij huilen en jij geeft ook de lekkerste kusjes.
Wil jij onze Valentijn zijn?

Heel veel liefs,

Fosje, Zusje & Mama Liese

Oh, en mocht je zoals zoveel mensen vergeten zijn dat het Valentijnsdag is en toch wat willen geven? Greetz heeft de optie om veel van hun cadeautjes nog dezelfde dag te bezorgen. Wil je dus toch nog gebruik maken van die mogelijkheden? Dan kan dat gewoon! Voor 13:00 besteld is diezelfde dag voor 22:00 nog geleverd. Bekijk de bezorginformatie om per categorie en cadeau te checken hoe het zit.

Mocht je het vieren dan wens ik je een hele fijne Valentijnsdag toe!

Liefs,

Elise Joanne