DSC00699 800x533 - Update Elisejoanne.nl - Nieuwe Rubrieken en 'Rooster Deel 2

Een aantal weken geleden kon je meedoen aan de Elisejoanne.nl Enquête. Ik heb precies twee weken geleden de resultaten van die enquête gedeeld met het bericht dat er nog een ‘conclusie’ zou volgen. Vandaag is die dag! Ik bespreek een paar kleine zaken die mij bezig houden de laatste tijd omtrent mijn blog, de reden voor de enquête en wat ik heb besloten te doen met de antwoorden. Kijk je mee?

Je kan hier de resultaten van de enquête bekijken!

Aanleiding Enquête

Ik had expres een aantal vragen opgenomen over het onderwerp beauty en de bijbehorende reviews. Ik zie namelijk in de statistieken wat er gaande is, ik weet wat er goed gelezen wordt en wat niet. Ik ben en wil geen mamablog worden maar ook ik zie dat beauty het bij lange na niet zo goed doet als persoonlijke en moederschap gerelateerde artikelen. Het is gewoon zo simpel als dat. Maar, de hamvraag is dan of ik door moet gaan met beauty. Ikzelf zou het nooit zomaar helemaal weg willen laten, mijn passie voor beauty en verzorging is nimmer aflatend. Maar als mijn bezoekers aangeven het niet of minder te willen dan zal ik daar wel voor een groot deel in mee gaan. Ik heb namelijk wel de wens meer lifestyle te worden en niet meer ‘de beautyblogger’ te zijn. Want ben ik dat eigenlijk nog wel? Misschien ook al niet meer.

Iemand zei bij een open vraag ‘je moet niet minder beauty worden hoor, daarom komt men op je site!’. Dit is niet zo, al heel lang niet meer. Sinds mijn zwangerschap, bevalling en leven met Fos ben ik een grotere blogger geworden. Daar kan en wil ik niet omheen draaien, zo is het nou eenmaal. Ik wíl daar ook over schrijven dus gelukkig komt dat goed uit. De komst van Fos heeft ervoor gezorgd dat ik van Elisejoanne.nl een echte baan kan maken.

En nu?

Welke kant ga ik dus op met Elisejoanne.nl? De enquête heeft voor mij bevestigd dat ik over het algemeen de zaken moet blijven insteken zoals ik doe. De afwisseling van beauty en lifestyle (al dan niet persoonlijk) zal ik blijven behouden want die afwisseling is nodig volgens jullie. En daar ben ik het mee eens! Zeker omdat ik het niet alleen over moederschap wil hebben. Maar ‘beauty komt terug in minder mate. Ik stap over op meer lifestyle, meer moederschap en meer algemene editorials. Beauty blijft absoluut, maar ik kies wel voor een andere aanpak. Er zal in een week nog steeds die afwisseling zijn van meerdere categorieën maar ik zal niet meer kleinere reviews plaatsen op random momenten.

Ik kies er voor om op de woensdag standaard twee beauty-artikelen (review of video) te plaatsen. Dus om 06:00 én om 15:00 komt dus een artikel online. Dit kunnen beide grotere artikelen zijn, maar ook een video en een artikel. Meer te lezen dus en hopelijk zit er dan sowieso voor ieder wat wils bij! Kwaliteit én kwantiteit.

Nieuwe rubriek

Ik heb expres de vraag over vloggen in de enquête geplaatst. Ik merk dat er steeds meer vraag naar komt, zeker van kijkers via Youtube. Voor mij werd duidelijk, al een lange tijd geleden, dat dit misschien een goede manier zou zijn om Youtube weer wat extra en nieuw leven in blazen, alsmede tegemoet te komen aan de bezoekers die vragen om meer persoonlijke artikelen en de bezoekers die vragen om meer video’s. In totaal gaven 90% van de respondenten aan vlogs te willen zien, dat is zéér veel. Maar het was ook duidelijk dat dit niet in plaats van mijn Elise’s Weekly Pictorama moest zijn en die wens heb ik zelf ook absoluut niet. Die rubriek is mijn populairste van de week en ik heb ontzettend veel plezier in het dagelijks foto’s maken van mijn bezigheden en het maken van dit artikel.

Dus pleegde ik wat overleg met vriendin en collega Kelly, zij vlogt namelijk elke week én plaats ook haar eigen ‘EWP’, een foto-dagboek dus. Na heel lang nadenken (zeker al sinds de zomer) en na gesprekken met haar en bekijken van vlogs, heb ook ik mijn camera erbij gepakt en ben ik gaan vloggen!

Elke woensdagmiddag om 16:00 komt er een weekvlog op mijn Youtube-kanaal. Deze plaats ik de volgende dag door op mijn blog, op donderdagochtend 06:00. Voor nu is dat het enige artikel die dag, als ik merk dat er veel via Youtube gekeken wordt en minder via mijn blog zorg ik voor een extra – kleiner – artikel die dag. Er zit een week vertraging op de weekvlogs. Kijk jij dus op maandag mijn EWP? Geen zorgen, je ziet niet hetzelfde in de weekvlog op donderdag (als je via mijn site kijkt, woensdag dus op Youtube). Ik heb ervoor gekozen om deels andere beelden te laten zien en het de weekvlog op een andere dag te starten en te eindigen dan de EWP’s. Houd ook in ogenschouw dat bewegend beeld heel anders is dan foto’s. Tevens zie je beelden van de week ervoor. Waarom die vertraging? Dan kan ik áltijd die weekvlog bewerken ongeacht de omstandigheden. Ben ik ziek, is Fos ziek of is er een situatie waardoor ik minder tijd heb? Dan alsnog heb ik een week om de vlog te maken. Zeker gezien het feit dat dit mij een uur of vijf/zes kost om te bewerken heb ik die tijd zeker nodig.

Voor het vloggen heb ik mijzelf een proefperiode gegeven van vier weken. Is het wat voor mij? Vinden jullie het überhaupt leuk wat ik laat zien? Moet ik er nog een artikel naast plaatsen? Voor mij is vloggen ook zeer nieuw, zeker deze wekelijkse vlogs. En jongens, ik heb buiten het seizoen echt niet altijd een sprankelend leven! Ik zit tussen februari en juni, en tussen september en december veel in Amsterdam maar daarbuiten ben ik thuis, werk ik thuis en ben ik moeder/schoonmaakster/kok/vriendin van/vrouw van. Een hele normale vrouw. De komende vlogs zijn wellicht daardoor niet heel sprankelend omdat ik pas eind van deze maand mijn eerste afspraken weer heb. Hopelijk maakt dat de vlogs niet saai. Het kan ook zijn dat dat juist weer goed bevalt? Afijn, reden genoeg om een proefperiode af te spreken!

Wat komt dus wanneer?

Van maandag tot en met zaterdag staat er – al járen – elke dag een artikel/video online. De zondag blijft de zogeheten rustdag want of ik nou een artikel plaats of niet; het is echt heel kalm in het weekend. Dat vind ik zonde van het exemplaar wat online komt. De afgelopen twee weken heb ik op de onderstaande manier al invulling gegeven aan dit ‘schema’ en ik merk aan de pageviews dat het bevalt.

Maandag – Elise’s Weekly Pictorama – 06:00
Dinsdag – Lifestyle/persoonlijk – 06:00
Woensdag – Beauty video/review/artikel – 06:00 en 15:00
Donderdag – Weekvlog – 06:00 (eventueel een tweede artikel om 15:00)
Vrijdag – Elke twee weken ‘Bevallingsverhaal’ en de andere weken lifestyle/persoonlijk – 06:00
Zaterdag – Elke vier weken recept van SJKitchen en de andere weken lifestyle/persoonlijk/beauty – 06:00

Met ‘lifestyle’ bedoel ik alles wat hieronder kan vallen; van een Body after Baby tot een shoplog, van een recept tot een review van films en series. Indien er een tweede artikel online komt staat dit altijd aangegeven onderaan het artikel wat ik publiceer om 06:00. En als laatste opmerking; alles onder voorbehoud voor klanten. Ik heb niet altijd de vrijheid om te dirigeren wanneer er een samenwerking online komt, soms wil een klant perse een bepaalde dag. Maar, dit zal sowieso nooit op de vaste dagen van de Elise’s Weekly Pictorama’s zijn op maandag of op de dag van de weekvlogs, de donderdag. Dit zijn vaste rubriek-dagen, die zijn heilig.

Zoveel verandert er dus ook niet. Er komt nu alleen een wekelijkse vlog bij en de beauty-artikelen komen nu standaard op woensdag. De zaterdag was altijd al een vrolijke vergaarbak aan een diversiteit van artikelen en dat blijft zo. En daarmee ook de rest van de dagen!

Wat betreft het uiterlijk van de website; deze blijft hetzelfde. Ik ben nog steeds lyrisch over mijn thema en ik vind het uiterlijk bij mij en mijn blog passen. Het enige waar verandering in kan optreden in de toekomst is de kleur. Want roze is … zó roze. Een ook kleur geeft iets aan over de inhoud.

Ik kies er voor om een allround blogger te zijn, want dat is wat ik ben. Ik ben dit ook al sinds de geboorte van Fos dus daarin eigenlijk niet schokkends toch? Nu ook ik weet wat wanneer online komt geeft dat rust en werkt dat erg prettig, het geeft houvast. Nu nog even de tekst in de header aanpassen deze week en daarmee is het besluit om niet meer een ‘beautyblogger’ genoemd te worden maar een ‘blogger die mama, lifestyle én beauty’ behandelt helemaal rond.

Bedankt voor het lezen, volgen en het meehelpen aan de enquête! Ik heb vooral veel gehad aan de sectie waarin jullie je gedachten de vrije loop konden laten. Ik hoop dat de vlogs in te smaak vallen. In alle eerlijkheid zweet ik peentjes om jullie reacties!

Liefs,

Elise Joanne