shutterstock 581347357 3342x2228 - Weekendje naar Delft & Ultieme Travel Tip!

Boris en ik waren vorige maand zes jaar getrouwd en aankomend november zijn wij 10 jaar samen. Tijd voor een weekendje weg! Ons eerste weekendje weg zijn de komst van Hazel dus extra bijzonder wat dat betreft. Aankomend weekend is het dan zover, opa en oma passen op en wij zitten vanavond vrijdagavond tot zondagmiddag in Delft! En wij zijn daar beide nog nooit geweest dus alle tips zijn welkom. Wij gaan naar het Hampshire Hotel dat wij hebben gevonden via Hotelgift, een ideale traveltip (én cadeau!)  maar daarover verder meer.

shutterstock 666074605 3114x1753 - Weekendje naar Delft & Ultieme Travel Tip!

Traveltip! 

Wat al wel duidelijk is, is ons verblijf! Twee nachten verblijven wij in het Hampshire Hotel Delft Centre, een vier-sterrenhotel net iets buiten het echte centrum. Wij kregen een hotelgiftcard van Hotelgift zodat wij zelf een hotel konden kiezen in een plek naar keuze. Als je naar de website van Hotelgift gaat zie je heel snel in welke steden je een hotel kan boeken en in welke landen. De keuze is echt reuze (ze hebben meer dan 110.000 hotels), overal ter wereld (170 landen waar je uit kan kiezen) en vrijwel in iedere – grotere – stad binnen dat land kan je terecht. Hotelgift is dus een cadeaukaart voor een ander waarbij die persoon via deze webiste zelf een onderkomen kan boeken. Echt een leuke tip voor als je nog een cadeau zoekt voor iemand. Zeker als die persoon van reizen houdt maar jij niet voor hem of haar wil bepalen waar die reis naar toe moet. Sowieso vind ik dat zelf ook erg leuk om te bepalen, lekker zelf neuzen in welke stad je wil en welk hotel bij je past. Je kiest welke periode je op reis wil, hoeveel nachten, welke stad en dan krijg je een lijst met beschikbare hotels in de gekozen omgeving of stad. Filter zelf daarna bepaalde vereisten zoals sterren, kosten, wat voor bed etc. Daarna boek je je hotel, pak je je koffers en hup, gaan met die banaan! Aanrader, dit is de tweede keer dat wij er nu gebruik van maken en het boeken alleen al was een genot, haha.

Eerst dachten wij, omdat wij twee nachten weg konden, om naar Antwerpen of Brussel te gaan. Maar eigenlijk vonden wij het daar dan weer net te kort voor dus zochten wij naar leuke plekken hier in Nederland. Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Groningen, Maastricht, Haarlem, Den Haag en Scheveningen hadden wij al gehad, dus waar nu naar toe? Vriendinnetje Lotte die was onlangs naar Delft geweest en vond het enorm aan te raden dus de keuze was snel gemaakt! Niet té ver rijden, genoeg te doen en er waren leuke hotels beschikbaar. Wij kozen voor het Hampshire hotel want die sprak ons het meeste aan, een beetje luxe mag wel als je weg bent zonder de kinderen toch? Super euk om dus cadeau te doen, zeker een stel dat voor het eerst een weekend weg gaat zonder de kinderen, haha.

shutterstock 710184700 5520x3684 - Weekendje naar Delft & Ultieme Travel Tip!

Delft tips gevraagd

Maar, wij kennen Delft eigenlijk niet! En jullie hebben ons de vorige keer (toen wij naar Haarlem gingen) ook enorm goed geholpen met een restaurant, lunchplekjes, musea en winkelstraatjes dat ik het deze keer weer gewoon vraag. En ik weet zeker dat andere vast ook wat aan jullie tips hebben dus shoot, kom maar door!

Waar ben ik naar op zoek? Ontbijten doen wij in het hotel, die heb ik daarop uitgezocht, haha. Goed ontbijten vind ik echt heel belangrijk als wij in een hotel slapen, ik houd van de ‘hotel-ontbijtjes’. Maar wij zoeken nog twee leuke lunchplekken, een gezellig eetcafé voor vrijdagavond en een super goed restaurant voor zaterdagavond. Denk aan; wijnarrangement en meerdere gangen. Het hoeft niet overdreven luxe te zijn maar een mooie kaart, verse ingrediënten, bijpassende wijnen en een goeie ambiance vinden wij erg belangrijk. En waar kan je leuk IPA’s drinken en borrelen voor in de middag?

Daarnaast; wat zijn de leuke winkelstraatjes om zaterdag in rond te slenteren? Welke toko’s moet ik bezoeken? Wij zijn kinderloos dus daar hoef je geen rekening mee te houden. Zondagochtend willen wij iets cultureels doen, een musea bezoeken bijvoorbeeld. Iemand wat dat betreft goede aanraders?

Ik hoor het heel graag en alvast bedankt!

Liefs,

Elise Joanne

Afbeeldingen Shutterstock