Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 3

Tijd voor weer een nieuwe dosis inspiratie voor het avondeten! Of niet natuurlijk als het je niet zint wat wij eten, maar wellicht geeft het wat meer opties. Deze keer een aantal gerechten die ik zelf bij elkaar heb geflanst maar ook wat meer standaard maaltijden waar eigenlijk helemaal niks mis mee is. Kijk je mee?

De gerechten die ik deze keer laat zien heb ik gemaakt en gegeten in de afgelopen drie weken. Zo voorkom ik namelijk al te veel herhaling, sommige recepten eten wij namelijk wekelijks. Zeker als het warmer weer is dan komen vaak dezelfde salades terug. Bekijk dan ook zeker de andere twee ‘wat staat er bij ons op tafel?’ artikelen, daar staan aardig wat opties tussen als het bloedje heet is. De afgelopen weken was het wat kouder (althans, in de weken dat wij dit aten..) en ik maakte dan ook wat zwaardere gerechten.

Wat staat er bij ons op tafel? – Nummertje 1
Wat staat er bij ons op tafel? – Nummertje 2

Gevulde courgette uit de oven

DSC 0958 1024x678 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 3

Ik begin met een kaskrakertje, echt een absolute aanrader! Mijn zus maakte dit gerecht voor ons een aantal jaren geleden en sindsdien maak ik het zelf. Na wat Googlen kwam ik uit op een recept van de Allerhande, daar is hij dus oorspronkelijk van. Ik heb eigenlijk vrij weinig veranderd aan het recept behalve dat ik de smaken veel meer aanzet met meer kruiden. Daarnaast serveren wij er een visje bij, maar kan ook prima zonder. Op deze manier is het net een wat meer ‘ronde’ maaltijd. Een optie dus als vegetarisch of als flexitarisch gerecht!

Hollands potje

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 3

Dit zijn de gerechten waarvan ik weet dat Fos er dol op is en hij gemakkelijk mee kan eten zonder nadenken. Wat je rechts bovenin ziet is Beenham met kruiden, van de Jumbo. Ik zet het in een ovenschaal voor 40 minuten op 190 graden en doe er na 20 minuten de aardappeltjes bij. Ik kook wat broccoli of sperziebonen en klaar is kees. Ik hoef dus niet meerdere pannen te gebruiken, ik duw het gewoon de oven in en voila! Lekker makkelijk en soms kunnen wij een AVG’tje zeker waarderen.

Het échte AVG’tje

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 3

Dit is zo standaard als dat je het maar kan vinden; gehaktbal, aardappelen en snijbonen. En dit is echt een groot favoriet in ons gezin, haha. Zeker in de winter, zeker als het aan Fos ligt. Ik kruid de gehaktbal met cajunkruiden en met kipkruiden. Ja, de gehaktbal kruid ik met kipkruiden. Dat doe ik al sinds het begin van mijn kookervaring en het is zeer smaakvol. Ik ben zelf echt dol op snijbonen, het liefst eet ik de hele zak van 400 gram zelf op. Ja, ik ben vreemd.

Pizza Party!

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 3

Een pizza op zijn tijd moet kunnen! Maar dan wel ‘zelfgemaakt’. Je kan de pizzabodem zelf maken maar ze ook gewoon kopen, de Albert Heijn en de Jumbo hebben prima bodems namelijk, die liggen bij de pasta-sectie. Wij doen er wel eens rauwe ham, tomaten en ruccola op maar ook – zoals op de foto hierboven – stukjes gekruide kip, cherrytomaten, champignons, ui en paprika. Lekker! Op de bodem doe ik tomatensaus gemengd met knoflook, peper en ik strooi daar wat parmezaanse kaas op. Als topping een beetje mozzarella.

Hapjes Avond

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 3

Boris en ik hebben een keer in de zoveel tijd een date-night, maar dan wel thuis. Wat ik dan vaak doe is allerlei hapjes maken en deze keer kozen wij voor een Italiaanse avond! Olijfjes, verschillende hammetjes, diverse smeersels en wat oude kaas. Pak er een goed wijntje bij, (ons favoriet is de Viajero van de Lidl, zó lekker!) en gaan met die banaan. Filmpje of serie aan, baby op bed en lekker genieten. Ook leuk om met vriendinnen te doen. Vaak maak ik alle smeersels zelf maar deze specifieke avond had ik daarvoor gewoon gewerkt dus maakte ik het mijzelf makkelijk met allerlei kan en klare versies.

Een dotje doen!

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 3

Soms roei je met de riemen die je hebt en dan kom je er nog best goed van af! Ovenfrietjes uit de oven, komkommer met witte wijnazijn (geen suiker!) en een overheerlijke kip uit de oven. De kip snij ik gedeeltelijk door en smeer er wat créfe van de Lidl tussen, wikkel wat rauwe ham eromheen, klein beetje mozarella en wat tomaatjes. In de oven voor 45 minuten, op 200 graden en klaar is kees! De frietjes voeg je dan na 20 minuten toe zodat zij de laatste 25 minuten samen in de oven zitten. Vandaar ook 5 minuten langer dan standaard moet (Jumbo Ovenfriet) want de warmte moet zich meer verdelen. Dit is een gerecht wat ik maak in het weekend, het is namelijk niet een hele gezonde maaltijd natuurlijk. Maar wel beter dan frietjes halen bij de snackbar! Ik wil de kip ook nog wel eens maken en er een salade bij serveren.

En, geeft het wat inspiratie? Ik kan de courgette uit de oven echt aanraden maar ook het beleggen van je eigen pizza. Leuk om met kinderen te doen!

Liefs,

Elise Joanne