Elise's Weekly Pictorama Juni 2017 #2 - Boris is jarig & een alleen weekend met Fos

Wat veel views heb ik ontvangen op mijn eerste ‘Wat staat er bij ons op tafel?’ artikel! Ik denk dat jullie het met mij eens waren dat dit handige artikelen zijn om zelf snelle inspiratie op te doen. Het hoeft niet fancy of uitgebreid te zijn, ook met een kwartiertje van je tijd kan je een leuke en lekkere maaltijd op tafel zetten. Ik houd van koken maar ben allesbehalve een keukenprinses, dus ik maak dergelijke gerechten meerdere keren per week en met veel plezier. Kijk je mee naar ronde nummer 2?

Vanwege een weekendje weg komt de EWP morgen (dinsdag) online. Tot morgen!

De gerechten van deze ronde zijn in de afgelopen twee weken gegeten, ik heb de avonden dat wij eten bestelden of uit eten gingen eruit gehaald want dat is natuurlijk minder handig. Ik heb tevens meteen bij alle gerechten die geïnspireerd zijn op een recept uit de Allerhande een linkje erbij gedaan en – indien nodig – verteld wat ik heb veranderd.

Couscous Salade

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 2

Dit is een ultieme favoriet van ons in de zomer! Op de warme dagen wil je niet lang in de keuken staan namelijk maar iedere avond Thuisbezorgd laten komen is ook geen optie. Tijd voor een salade dus! De couscous maak je op smaak met peper, zout, bouillon en citroensap. Wij voegen er qua groente rode ui, lente ui, gele paprika en avocado aan toe. Tezamen met gerookte kip, wat feta en pijnboompitjes is dit een heerlijke maaltijd. Zonder de gerookte kip natuurlijk vegetarisch. Ik maak ’em af door een eetlepel van mijn pesto eroverheen te draperen, aanrader.

Pasta Carbonara

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 2

Deze kwam de vorige keer ook voorbij! Ik heb nu meer amandelmelk toegevoegd en in plaats van de groene asperges heb ik groene paprika bij de courgettes in de oven gedaan. De asperges vond ik lekkerder en beter hierbij passen maar Boris was het vergeten te halen, haha. Dan gebruik je wat je hebt, simpel als dat.

Spinaziesalade

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 2

Weer een warme dag, dus tijd voor weer een salade. Deze versie eten wij nu al twee jaar en verveelt werkelijk nooit. Hij komt van de Allerhande en ik heb hem aangepast dat de dressing mijn pesto is. Ik maak hier gewoon een grote voorraad van en als wij het als dressing gebruiken verdun ik het met meer olie. De verse pasta is een aanrader, binnen 4 minuutjes klaar. En ook daar heb je elke smaak die je wilt, wij eten vaak degene met ham erin. Maar de pesto en de vier kazen is ook een aanrader. Met pijnboompitjes, cherrytomaatjes, avocado, rode ui en een hele berg spinazie later heb je een gezond en heel smaakvol gerecht.

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 2

Een nieuwtje! En ontzettend simpel om te maken trouwens, binnen een paar minuutjes op tafel. Het is een soort wokkende warboel zoals ik het noem en mocht je mijn voorkeur aan groente niet waarderen, dan doe je gewoon andere in de pan. Dit gerecht heeft als basis eiermie en daarop een mengsel van stukjes kip, paksoi, rode paprika, ui en knoflook. Daarbij doe ik sap van één citroen, wat water, een scheut witte wijnazijn, sojasaus en oestersaus. Met een hele flinke dot peper (en geen zout want de rest is al heel zout), is het een pittig gerecht met bomvol smaak. En een dotje doen is eigenlijk mijn motto in de keuken, eigenlijk pakt dit altijd goed uit.

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 2

De beruchte pesto pasta! Daar is een recept van online gekomen vorig jaar dus die kan je opzoeken indien je dat wil. Zoals hierboven al een aantal keer is gezegd; gewoon een levensvoorraad maken en in de vriezer doen! Wij eten deze pesto pasta met een stukje kip en een komkommer, tomaten en rode ui salade.

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 2

Jaaaa, dit is een kaskrakertje van de vorige keer! Ik vond het super leuk om via twitter en Insta Stories beelden van dit gerecht op jullie keukentafel te mogen ontvangen. De een verving de mozzarella door parmezaan en de ander de sperziebonen door snijbonen of asperges. Je hoeft je niet aan recepten te houden, doe ik namelijk ook nooit. Je kan het originele recept hier vinden en je kan hier mijn versie ervan lezen.

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 2

Enchilada’s, een nieuwe liefde. Leuk om te maken en ook nog eens gemakkelijk te maken zonder een pakje of zakje. Je kan het gehakt weglaten zodat het vegetarisch is, misschien ook een leuke optie. Enchilada’s hebben geen gehakt nodig qua smaak vind ik maar he, Boris vind een klein beetje wel welkom. Ik rul het gehakt en voeg daar een ui en knoflook aan toe. Daarbij gaat een blikje mais, 2 klein gesneden roma tomaten, een gele paprika en twee eetlepels tomatenpuree. Voeg twee eetlepels water aan het mengsel toe en wat citroensap en you’re good to go. Als kruiden gebruik ik oregano en ik kruid mijn gehakt met cajún kruiden. Een flinke dot peper en zout is nooit verkeerd. Ernaast serveer ik een simpele guacamole met een rood uitje, heel fris zo erbij! Dat recept kan je hier vinden.

Dat was ’em! Wellicht geeft het jullie wat simpele inspiratie voor aankomende week? Het zorgt er in ieder geval wel voor dat ik vrij divers eet elke avond, haha.

Liefs,

Elise Joanne