Vijf keer de leukste prentenboeken 1024x734 - 5x leuke prentenboeken om cadeau te doen!

De leukste (prenten)boeken voor kinderen van dit moment? Welke exemplaren zijn nou echt geweldig om te geven en ook om te krijgen voor je kind(eren)? Fos viert binnenkort zijn verjaardag dus ik laat mij vandaag inspireren door dit artikel. Vijf stuks die absoluut het bekijken waard!

Prentenboeken zijn wat mij betreft tijdloos en altijd goed om cadeau te doen. Mijn zoontje heeft een hele collectie met prentenboeken en houdt ervan om voorgelezen te worden. Bij zijn favorieten horen onder andere klassiekers als ‘Rupsje Nooitgenoeg’, de boeken van Kikker en alles wat met auto’s te maken heeft. Welke boeken zijn minder bekend, maar superleuk om te geven? Ik maakte een lijstje met vijf willekeurige prentenboeken!

Artikel door Hilde van Mourik van Kinderfeestjevoorjou.nl.

De spin die het te druk had Ben je op zoek naar een alternatief voor Rupsje Nooitgenoeg en wil je iets in dezelfde stijl kopen? Kijk dan eens naar de andere boeken van Eric Carle.  ‘De spin die het te druk had’ is zo’n boek. Het heeft dezelfde herkenbare stijl en is gemaakt van extra stevig karton waardoor het boek lang mooi blijft. Het verhaal gaat over een spin die het te druk heeft met het weven van haar web. Doordat het boek reliëfelementen bevat, kun je de spin en het steeds groter wordende web ook voelen. Een superleuk detail!

De spin die het te druk had is te koop vanaf €9,99

De gele ballon Charlotte Dematons kan zo prachtig illustreren dat je naar de bladzijdes kunt blijven kijken. Vanuit de lucht bekijk je steeds een stukje van de wereld. Het boek heeft geen tekst, maar dat zorgt er juist voor dat kinderen zelf het verhaal gaan bedenken. Een leuke toevoeging aan je boekenkast dus! Dit boek vind ik vooral ook een aanrader omdat er voor alle leeftijden wel iets bij zit wat blijft boeien.

De gele ballon is te koop vanaf €14,95

Het grote Fiep kijkboek Ik denk dat de kans vrij groot is dat je een boek van Fiep Westendorp in de kast hebt staan. Dit boek vertelt geen verhaal, maar is als het ware een verzameling van allerlei thema’s. Denk hierbij aan ‘In de stad’, ‘Beroepen’ en ‘Seizoenen’. Dit spreekt kleintjes natuurlijk ontzettend aan. Het boek pak je er makkelijk even bij en is erg leerzaam. Mijn zoontje kijkt er zelf ook graag in en benoemt dan bij elk plaatje wat het is.

Het grote Fiep kijkboek is te koop vanaf €15,99

De kleine walvis Dit boek werd verkozen tot prentenboek van het jaar 2017. En terecht! Benji Davies is niet alleen de schrijver van dit boek, maar ook de illustrator. Ik vind dat het vertederende verhaal en de warme, lieve tekeningen enorm goed bij elkaar passen. Het verhaal gaat over de vriendschap tussen een eenzaam jongetje en een aangespoelde walvis. In dit boek wordt op een fijngevoelige manier beschreven hoe waardevol vriendschappen zijn. Mooi om dit met je kind te lezen en te bespreken.

De kleine walvis is te koop vanaf €8,99

Kom uit die kraan Als de Kinderboekenweek van start gaat, vind ik het tijd (je zoekt toch altijd een excuus) om weer een nieuw (prenten)boek aan te schaffen. Dit jaar koos ik voor ‘Kom uit die kraan!!’ van Tjibbe Veldkamp. Met dit boek won Veldkamp de Zilveren Griffel in 2016. Ben ik klaarblijkelijk toch altijd een beetje gevoelig voor. De tekeningen spreken aan, het verhaal is spannend en heeft een verrassend eind. Elke keer als ik dit boek voorlees, ontdekken we weer iets nieuws. Een hele dikke aanrader voor alle voertuigliefhebbers, maar ik denk dat ieder kind (en ouder) zal genieten van dit originele en verhaal!

Kom uit die kraan is te koop vanaf €14,95

Natuurlijk heb ik ook nog wel een aantal prentenboeken die ik graag zou willen aanschaffen (of lenen bij de bibliotheek)… Nu deze week de Nationale Voorleesweek is begonnen, ben ik heel nieuwsgierig naar ‘Moppereend’, geschreven door Joyce Dubar en prentenboek van het jaar 2020. Misschien ook een tip voor jou?

Groetjes,

Hilde

Op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan zeker even op de website van Hilde!