Dit artikel is geschreven in samenwerking met Schiphol.

DSC00335 800x533 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

Wanneer je reist dan wil je die reis zo aangenaam en prettig mogelijk maken. Natuurlijk wil je snel van punt A naar punt B maar in mijn beleving mag zo’n reis – welke reis dan ook – ook leuk en plezierig verlopen. Ik vind het leuk om rond te lummelen, beetje te winkelen, te genieten, eigenlijk gewoon voorpret te hebben. Dat begint bij mij al bij mijn koffer inpakken maar ook gedurende het rijden, wachten, vliegen etc. wil ik dingen zien, beleven en van die reis ook al mijn vakantie maken.

DSC00288 800x533 1 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

DSC00289 800x533 1 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

Twee weken terug werd ik uitgenodigd door Schiphol voor een rondleiding door Lounge 2. Zeker wanneer ik vlieg begint mijn voorpret al bij het plannen van de reis, bij het inpakken van die koffer, bij het door de douane gaan en wachten op mijn vlucht. Maar ik weet dat niet iedereen dat proces als even plezier ervaart. Schiphol begrijpt dat ook en heeft er daarom voor gezorgd dat als je in Lounge 2 op je vlucht moet wachten je een hele leuke en fijne ervaring krijgt. Dat het wachten helemaal niet erg is én je misschien zelfs een uurtje eerder komt omdat het er zo goed vertoeven is.

Waarom? Dat laat ik je zien!

In Lounge 2 zijn er zeven werelden gecreëerd om te bekijken. In ieder deel, in ieder stukje ‘wereld’ kan je iets anders, kopen, beleven, zien, ervaren en krijgen.

DSC00294 800x533 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

Bij het deel FAMILY kan je rustig zitten met je kind(eren), wat eten en spelen. Er is een oud vliegtuig de hal in gewerkt en daar is een fantastisch leuke speelruimte gemaakt. Zo kan je ook je kindje laten zien in wat voor voertuig je gaat zitten, hoe het eruit ziet en enige spanning of angst weghalen door te laten ervaren hoe het is om in een vliegtuig te zitten voordat je er écht in zit. Spelenderwijs kennis laten maken met iets nieuws. Erg leuk vormgegeven! Bij de speelplek zitten er leuke restaurantjes en kan je gemakkelijk iets te eten en te drinken halen.

DSC00358 800x533 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

Je kan ook een momentje van ontspanning zoeken in de CARE & WELLNESS wereld waar je een manicure en een pedicure kan laten aanbrengen of eventjes je ogen kan sluiten in een massagestoel. Er zijn ook meerdere gezicht- en huidbehandeling te krijgen. Ikzelf zou bij een langere wachttijd gewoon mijn tijd hier heerlijk uitzitten!

DSC00320 800x533 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

DSC00356 800x533 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

DSC00335 800x533 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

DSC00301 800x533 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

Je kan natuurlijk ook winkelen! Dat is wat ik het állerliefste doe. Dat kan bij de werelden LUXURY en FASHION & LIFESTYLE. Je kan eens rondneuzen bij de nieuwe sieraden van Swarovski of een tas uitzoeken bij Gucci. Een Rolex op je bucketlist toevoegen? Dat kan ook. Er zijn natuurlijk ook de meer betaalbare winkels en merken waar je kan rond snuffelen.Zoals vele souvenirswinkels in de MODERN DUTCH wereld waar je een typisch Nederlands cadeautje kan halen voor die Amerikaanse familie waar je naar toe gaat.

Dutch Design 533x800 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

Modern Dutch 800x571 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

Bij de MODERN DUTCH wereld kan je de meubelen die je bevallen zelf bestellen op een computertje aan je rechterhand en bevind je je in een wereld die met een knipoog de Nederlandse pronkstukken weergeeft. Nederlandse ontwerpers, tulpen en hier en daar een koetje.

Klok low res - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

DSC00299 800x533 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

DSC00318 800x533 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

Travel culture low res - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

Er zijn ook hele leuke ‘must see’ ontwikkeld. De grote klok die je op de foto hierboven ziet bijvoorbeeld; een tweeling heeft 48 uur lang allerlei poses aangehouden om de Lounge 2 passagier continu van de juist tijd te voorzien, erg grappig! Het lijkt namelijk net of er constant een echte man in de klok zit die heel geduldig de tijd ‘wist’ en weer juist weergeeft. Maar ook een stuk beloopbaar glas boven het laadruim waar je koffers langs ziet komen, de wereldbol waar je op kan zien hoe het continent van jouw bestemming eruit ziet of de Heineken bar waar altijd een goed biertje en een babbeltje te halen valt. En als je dan je recent gekocht biertje op de tafel zet dan krijg je alle informatie op een speelse touch-pad te zien. De wereldbol staat trouwens bij de TRAVEL & CULTURE wereld waar je meteen boeken, tijdschriften of woordenboeken kan halen over het land of de taal, plek en streek waar je naar toe gaat. Sowieso zijn er veel zit plekken te vinden; je kan de rustige ligstoelen opzoeken in de ene wereld of de gezellige ronde banken in de grote hal.

SBF B 800x530 - Slapen, eten, winkelen en genieten op Schiphol

Natuurlijk zijn er ook de oude en vertrouwde SEE BUY FLY winkels waar je lekker onbezorgd kan winkelen. Mocht je nou binnenkort vliegen dan kan je hier een kortingsvoucher ter waarde van €5,- krijgen. En heb je iets op Schiphol gekocht wat je liever niet meeneemt op reis? Maak dan gratis gebruik van Shop & Collect. Wanneer je weer terug bent, kan je je gekochte items ophalen en hoef je er niet mee e sjouwen.

Volgend jaar opent er op de Holland Boulevard, de verbinding tussen Lounge 2 en 3, een dependance van het Rijksmuseum en krijgt de aanwezige bibliotheek een uitbreiding. Op dit moment is daar al een dependance van NEMO te vinden waar je kindje zich kan uitleven en waar jij je kan ontspannen. Oh en wil je helemaal niet winkelen, eten of cultuur opsnuiven? Dan ga je voor een paar tientjes een paar uurtjes slapen in het aanwezige hotel in Lounge 2.

De volgende keer dat je gaat vliegen wens ik je veel plezier bij Lounge 2!

Liefs,

Elise Joanne