Sanne's Baksels - Witte Chocolade Brownies

Waar mag je mij voor wakker maken? In de regel voor helemaal niks maar als ik dan toch moest kiezen zeg ik sushi en brownies! En als je dan ook nog zachtjes fluistert dat het gaat om wíttte chocolade brownies die door Sanne zijn gemaakt dan zit ik meteen rechtop! Vandaag haar recept voor deze overheerlijke rakkers, een echte guilty pleasure. En op zijn tijd moet dat absoluut kunnen.

Sanne van SanneSchrijftStukjes

Sanne's Baksels - Witte Chocolade Brownies

Mocht je op dieet zijn of even niet willen snoepen, dan zou ik nu niet verder lezen. Deze witte chocolade brownies zijn namelijk verre van gezond. Maar natuurlijk wel heel geschikt als guilty pleasure die we allemaal wel eens verdienen! Tip: Deze witte chocolade brownies zijn ook heel lekker met rasp van een halve citroen en een theelepel fijngemalen lavendel!

Ingrediënten
170g witte chocolade
100g boter
2 eieren
150g suiker
1tl vanille extract
125g bloem
1/4tl bakpoeder
1/4tl zout
50g pure chocolade
50g witte chocolade

Bereidingswijze

Sanne's Baksels - Witte Chocolade Brownies

Vet een vierkante bakvorm van ±20x20cm in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter en witte chocolade in een pannetje. Haal van het vuur wanneer er nog wat klontjes zichtbaar zijn en laat het zonder vuur verder smelten. Laat wat afkoelen. Doe de eieren, suiker en vanille extract in een kom en roer tot een geheel. Giet het witte chocolade mengsel er bij en roer door. Doe de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar, roer even door en voeg dit vervolgens toe aan het chocolademengsel. Roer tot je een mooi beslag hebt. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de brownie 25 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de brownie nog ongeveer 10 minuten in de oven staan.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Sanne's Baksels - Witte Chocolade Brownies

Smelt de pure en witte chocolade au bain marie. Verdeel eerst de pure chocolade in slierten over de brownie en vervolgens de witte (ik heb niet alles opgebruikt). Laat dit hard worden en klaar zijn je witte chocolade brownies!

Succes en eet smakelijk!

Je kan hier mijn eigen recept van witte chocolade brownies vinden (met noten), die van mij bevatten wel een stuk meer boter en suiker dus wees gewaarschuwd!

Liefs,

Sanne & Elise