Sanne's Baksels - Appel & Kaneel Cake

Tijd om Sanne weer aan de bak te laten op de site! Wegens drukte komt zij deze week vandaag haar kennis en lekkernijen delen en morgen komt mijn eerste verhuisvlog (!) online. Ik weet het goed gemaakt; vandaag maak jij deze Appel & Kanaal Cake van Sanne, morgen eet je hem onder het genot van mij vlog. Deal? Deal! En dan nu Sanne haar recept ter verwelkoming van de herfst.

Sanne's Baksels - Appel & Kaneel Cake

Sanne van Sanne Schrijft Stukjes

Hoe je een simpele cake omtovert tot een mooie herfstige cake? Nou, bijvoorbeeld zo. Tot en met de bakpoeder is dit een basisrecept voor een simpele cake. Voeg er wat kaneel, appel en nootjes aan toe, dan krijg je een hele lekkere appel-kaneel cake. Dit staat in nog geen anderhalf uur op tafel en je huis ruikt gegarandeerd mega lekker. Snel maken dus!

Ingrediënten:
200g boter, op kamertemperatuur
200g suiker
4 eieren
1tl vanille extract
200g bloem
2tl bakpoeder
2tl kaneelpoeder
1,5 appel
50g walnoten.

Bereidingswijze:

Sanne's Baksels - Appel & Kaneel Cake

Vet een cakeblik in met boter en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de walnoten grof en rooster deze in een pannetje. Schil een appel en snij deze in blokjes. Schil de gehalveerde appel niet en snij deze in dunne partjes. Doe de boter in een kom en mix dit even door. Voeg de suiker toe en mix tot een luchtig en lichtgeel geheel. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze zijn opgenomen. Voeg ook het vanille extract toe en mix tot deze ook is opgenomen. Voeg dan de bloem, kaneelpoeder en bakpoeder toe en roer tot een mooi beslag. Schep de walnoten en de blokjes appel door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm. Verdeel de appelschijfjes over de bovenkant van het beslag in de bakvorm. Bestrooi met een beetje kaneel. Zet de cake 60 minuten in de oven. Laat de cake 15 minuten in z’n vorm afkoelen. Ga dan voorzichtig met een mes langs de randen en stort hem op een rooster. Laat de cake volledig afkoelen.

Sanne's Baksels - Appel & Kaneel Cake

Sanne's Baksels - Appel & Kaneel Cake

Eet smakelijk!

Liefs,

Sanne & Elise Joanne