Sanne's Baksels - Aardbeien & Chocolade Kwarktaart

Tijd voor een nieuwe recept van Sanne! Want ook zij moet hebben gedacht de afgelopen weken; het is te warm voor een brandende oven. Dus maakte zij een heerlijke gouwe ouwe maar dan op haar manier en het ziet er waanzinnig uit. Vandaag recept van haar Aardbeien & Chocolade Kwarktaart. Kijk je mee?

Sanne van Sanne Schrijft Stukjes

Sanne's Baksels - Aardbeien & Chocolade Kwarktaart

Het is warm buiten, je viert je verjaardag (of een ander feestje), je wil graag een taart bakken, maar de oven aanzetten lijkt dan een minder goed idee. Gelukkig zijn er ook aardig wat taarten die je kan maken zonder een oven aan te zetten. Deze aardbeien chocolade kwarktaart is daar ook zo een van. Heel erg makkelijk om te maken en ook nog eens ontzettend lekker!

Ingrediënten
±180g Oreo koekjes
50g gesmolten boter
250g aardbeien (+ wat extra voor decoratie)
100g witte basterdsuiker
10 blaadjes gelatine
500g kwark
250g slagroom
1 zakje vanille suiker (7g)
30g gesmolten pure chocolade

Bereidingswijze

Leg op de bodem van een springvorm van 24cm bakpapier en sluit de ring er omheen. Vet de binnenkant van de ring ook in.

Doe de Oreo koekjes in een keukenmachine en hak ze fijn. Als je geen keukenmachine hebt, kan je ze ook tussen een dubbelgevouwen theedoek leggen en fijn slaan met een deegroller. Meng de gesmolten boter met de koekjes en bekleed de bodem van de springvorm hiermee. Druk het mengsel stevig aan. Zet in de koelkast.

Doe de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Laat staan.

Pureer de aardbeien in een keukenmachine. Giet ze in een steelpannetje, voeg de suiker er aan toe, en verwarm de aardbeien tot het mengsel bijna kookt.

Sanne's Baksels - Aardbeien & Chocolade Kwarktaart

Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij de aardbeienpuree (de aardbeien mogen absoluut niet koken, anders dan stijft de taart niet meer op). Roer tot ze opgelost zijn.

Doe de kwark in een kom en roer dit even los. Voeg de aardbeienpuree er aan toe en roer door tot het een geheel is. Laat staan.

Klop de slagroom met het zakje vanillesuiker stijf en schep dit voorzichtig door het kwarkmengsel. Ga niet heel actief staan roeren, dan sla je de lucht uit de slagroom. Roer tot je (bijna) geen slagroomklontjes meer hebt.

Giet dit op de Oreo bodem en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Sanne's Baksels - Aardbeien & Chocolade Kwarktaart

Sanne's Baksels - Aardbeien & Chocolade Kwarktaart

Sanne's Baksels - Aardbeien & Chocolade Kwarktaart

Decoreer de kwarktaart na het opstijven met gesmolten chocolade en wat aardbeien en klaar is je prachtige en heerlijke aardbeien chocolade kwarktaart!

Heb jij Sanne d’r Millionaire Brownies van de vorige keer al bekeken? Te lekker!

Liefs,

Sanne & Elise Joanne