shutterstock 662032261 2451x1634 - De Europese landen waar ik/wij nog naar toe willen!

In navolging op het artikel waarin ik de Europese steden behandel waar wij nog eens als gezin of gewoon lekker met zijn tweetjes naar toe zouden willen, behandel ik vandaag landen! Deze keer ook Europese landen want op ons eigen continent valt er nog genoeg te bekijken en te beleven. Lees je mee?

Italië

Al een aantal jaar willen wij met het gezin naar Italië toe. Ik ben er zelf ooit één keer geweest met mijn ouders, als tiener. Ik mocht een vriendinnetje meenemen en wij zaten in een prachtig huisje in Umbrië. Het was een enorm lange rit, dat weet ik nog wel maar absoluut de moeite waard. Wij gaan eigenlijk elk jaar naar Frankrijk, maar waarom niet een keertje wat verder? Dan zou ik ook alsnog met de auto gaan, ik zie vliegen met twee kids toch nog niet helemaal zitten. En ben ook te dol op autorijden om dat te weerstaan. Waarheen weet ik niet precies, wellicht weer Umbrië? Rond Gardameer lijkt mij ook prachtig maar wel toeristisch. Ik hoor het graag als jullie tips hebben!

shutterstock 713301115 4938x3292 - De Europese landen waar ik/wij nog naar toe willen!

Denemarken

Volgend jaar staat hopelijk Denemarken op de agenda, ik wil absoluut een keer naar dit prachtige land. Boris is al meerdere keren geweest, met vrienden en met zijn gezin toen hij jonger was. Mijn eigen familie is ook al meerdere keren geweest en de foto’s die ik krijg zijn adembenemend. Een gemoedelijk, veilig en prachtig land, alleen wat prijzig begreep ik. Zweden hoort eigenlijk ook bij de benoeming van Denemarken, zolang het maar ‘naar boven’ is, haha. Scandinavië lijkt mij in zijn geheel de moeite waard. Sowieso wil ik nog een keer met Fos naar Legoland, ik denk dat hij het geweldig zou vinden! En een keertje wat anders qua temperatuur dan de bloedhitte van Zuid-Frankrijk. Hoewel, afgelopen zomer was het daar ook erg warm, haha.

shutterstock 614535680 4242x2828 - De Europese landen waar ik/wij nog naar toe willen!

Duitsland

Als kind ging ik vroeger vaak naar Duitsland, afgewisseld met Frankrijk. Ik ben er al in 15 jaar niet meer geweest en dat is eigenlijk zonde. Mijn schoonouders zijn er aardig vaak en de foto’s die ik krijg smaken naar meer. Waar ik absoluut geen Frans kan is Duits ook niet een taal die ik zeer goed spreek maar ik kom er tenminste wel verder mee, haha. Hebben jullie aanraders voor plekken of parken in Duitsland voor een vakantie met kinderen? Hier zou ik wel met het gezin heen willen dan!

Schotland/Ierland

Eigenlijk een doodzonde om deze twee landen bij elkaar in een hoofdstuk te benoemen maar toch doe ik het. Ik ben naar Edinburgh afgereisd vorig jaar op persreis en ik vond het wáánzinnig, een van de mooiste korte trips die ik ook maakte. Boris was dan – als whiskey liefhebber  – zinderend jaloers en wij hebben afgesproken hier samen naar terug te gaan. Of het dan een stedentripje naar bijvoorbeeld Dublin gaat worden of een langere vakantie met het hele gezin dat weet ik niet maar beide landen en beide opties spreken ons erg aan.

Kroatië 

As we speak zit lief vriendinnetje Aranka in Kroatië en wat is het daar prachtig, ik weet van gekkigheid niet welke plek, plaats of foto ik mooier vind want ze spannen allemaal de kroon. Ik ben zelf als kind wel naar Tjechië, Hongarije en Roemenië geweest en de natuur en het landschap zijn wel wat te vergelijken. Kroatië lijkt mij een goede plek om als gezin heen te kunnen, vanwege de afstand dan wel graag een week of twee. Ook dit zouden wij al rijdend doen maar met vliegtriepje ben je er eigenlijk ook zo.

shutterstock 387166810 5616x3744 - De Europese landen waar ik/wij nog naar toe willen!

Griekenland

Ander lief vriendinnetje Sanne is vaak met haar partner in Griekenland te vinden in de zomer en daar krijg ik pas echt een vakantiegevoel bij het zien van die foto’s, haha. Blauwe luchten, groene landschappen, zinderende wateren. Idyllisch bij tijd en wijle zelfs, zo mooi. Boris en ik zijn langs de kust van Griekenland geweest toen wij op vakantie waren in Turkije járen geleden maar dat mag ik dus eigenlijk niet echt een bezoekje noemen. Daar was het te kort voor en ik heb geen voet op het vaste land gezet, alleen met een bootje eilandjes bewonderd. Santorini lijkt mij in ieder geval práchtig! Dit is wellicht wel een plaats waar wij eerder met zijn tweetjes later naar toe zouden gaan zonder de kinderen. Jullie aanraders met betrekking tot Griekenland en dan met of zonder kinderen?

Dit zijn de landen in Europa die ik graag (nog) een keer wil bezoeken, alleen met Boris of met de kinderen erbij. Welke staan nog op jullie lijstje?

Liefs,

Elise Joanne

Afbeeldingen Shutterstock