IMG 7525 e1559759541542 1024x768 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 7

Tijd voor weer een nieuwe ronde met inspiratie! Ik vind het zo grappig dat dit een goed gelezen artikel blijft, wat ik maak voor ons gezin is niet heel bijzonder maar ik denk dat dit de sleutel is; voedzaam, lekker, makkelijk, leuk om te maken en relatief kidsproof. Kijk je mee?

IMG 2186 1 768x1024 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 7

Ik start met het gerecht dat in de Marley Spoon box zat een paar maanden geleden en wij maken het sindsdien standaard na. De precieze afmetingen staan nooit op de ingrediëntenkaart die je erbij krijgt maar je kan gemakkelijk een goeie inschatting maken. Dit zijn de biefreepjes met knoflook en sesamzaadjes, gecombineerd met paprika, sperziebonen en geurige jasmijn/kokosrijst. Je wokt de biefreepjes en paprika met de knoflook en voegt na een minuut of twee sojasaus, citroensap en een flinke scheut water toe. Oh, en peper en zout niet vergeten! De rijst kook je zoals gebruikelijk en je voegt later wat geroosterde kokosrasp toe. Echt een aanrader! De paprika hoor je volgens het originele recept rauw te laten maar dat is een absolute no go bij Fos. De sperziebonen kook je kort en voeg je daarna op het laatste toe aan het mengsel met de biefreepjes. Als laatste nog wat sesamzaadjes en klaar is kees.
IMG 1894 1 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 7

‘Verse’ pasta van de Jumbo of Appie vind ik erg lekker en mijn mannen met mij. Ze zijn gevuld met allerlei smaken, in dit geval was het tomaat, gehakt en basilicum. Die kook je kort en ondertussen kook je ook sperziebonen en broccoli. Echt maar enkele minuten, dat is voldoende. Even de courgette bakken en alles bij elkaar in één pan mengen met je zelfgemaakte pesto. Parmezaanse kaas eroverheen en klaar om gegeten te worden.

IMG 7525 e1559759541542 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 7

Ik laat sinds kort mijn boodschappen van de Jumbo bezorgen, wat een ideale uitvinding is dit toch! En je kan in de app om te bestellen ook recepten bekijken. Wanneer een recept je bevalt gooi je de items in je virtuele winkelmandje en hup, je hebt allerlei verschillende gerechten voor de komende week meteen uitgezocht. En, zo probeer je nog eens wat nieuws. Dit is de vegetarische zigeunersnitzel van Valess (die echt súper goed smaakte, fijne eerste kennismaking!) met paprikarijst en zure komkommer. Je kan het recept hier vinden. Ik voeg zelf nog een witte ui en een tweede komkommer toe aan het recept en laat de suiker weg bij de zure komkommer, alleen witte wijnazijn volstaat.

IMG 5857 1 e1559759851597 1024x768 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 7

De karbonade ziet aan deze kant wat witjes maar dat zie ik nu pas, haha. Dit is ook een recept van de Jumbo, die kan je hier vinden. Eigenlijk mag het geen recept heten maar het komt uit de ‘wat eten we vanavond’-serie. Makkelijk maar gewoon zeer doeltreffend. Dit is geroosterde bloemkool met een yoghurtdressing, karbonades met kaneel en gekruide krieltjes. Niet heel anders dan een standaard AVG’tje maar toch net ietsje. Top!

IMG 2708 1 - Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 7

Okay, dit heb ik niet zelf gemaakt maar besteld en toch dient het genoemd te worden. Want eigenlijk kan je dergelijke sushi-bowls prima zelf maken. Ik bestel eigenlijk altijd dezelfde, eentje die ik zelf samenstel. Dit is degene met rijst en sla als basis, daarop tonijn, edamameboontjes, avocado, komkommer, lente ui, rode ui, gebakken ui en wakamesalade. Als dressing de wasabi green goddess. Voor de Zwollenaren, wij bestellen dergelijke bowls altijd bij Poké Bowl King. Wie niet?!

Dat was ‘m! Hopelijk gaf dit weer wat inspiratie? Wat eten jullie vanavond? Wij eten een karbonade met aardbeien, tomaten en uien salsa en gepofte aardappel met crème fraiche. Nu al zin in!

Liefs,

Elise Joanne

Wat staat er bij ons op tafel? – Nummertje 1
Wat staat er bij ons op tafel? – Nummertje 2
Wat staat er bij ons op tafel? – Nummertje 3
Wat staat er bij ons op tafel? – Nummertje 4
Wat staat er bij ons op tafel? – Nummertje 5
Wat staat er bij ons op tafel? – Nummertje 6