Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 5

Zo, het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste editie in deze rubriek dus het werd tijd voor een nieuwe! Ik vind het leuk om te horen dat onze simpele maar lekkere maaltijden inspiratie kan geven voor een ander huishouden dus ik deel het graag. Ik ben geen kok, ik freubel wat af en maak dingen waar mijn man en zoon blij van worden. Daar doe ik het voor! Kijk je mee?

De andere vier edities van deze rubriek bekijken? Klik hier!

Kip Kerrie

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 5

Dit begon ik een tijdje geleden met maken, ik wilde namelijk kip kerrie eten maar niet uit pot. Ik maak vrijwel al mijn sauzen zelf, van pasta tot dressing voor mijn salade dus waarom niet een kerriesaus zelf fabriceren? En het is helemaal niet moeilijk! Ik zal het recept eens delen binnenkort, ik ben er nog niet aan toegekomen het fatsoenlijk te fotograferen. Ik serveer het samen zure komkommer (komkommer in witte wijnazijn), gekruide kip, boontjes met citroensap en basmatirijst. Je keuken is een bende naderhand maar he, wel vers en zelfgemaakt.

De standaardhap – Macaroni

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 5

Ik heb een hékel aan macaroni. Ja, dat zei ik net echt. Ik heb het nooit lekker gevonden en vind het de meest stomme pasta die er is. Klinkt infantiel he, haha. Maar ik moest het vroeger elke week eten en vond het nooit wat aan. Ik maak dus nooit macaroni want tja, ik moet zelf ook wel lekker vinden wat ik eet. Maar toen Fos de laatste tijd begon tegen te sputteren en hier en daar voedsel begon te weigeren wist ik dat pasta vaak het antwoord is. Dus tijd voor iets anders maar wel binnen Fos zijn favoriete hoekje; ik gooide macaroni in de wekelijkse mix. En ja hoor, meneertje vind het HEERLIJK. He verdorie, haha. Vaak eten Boris en ik salade of iets anders wat Fos nog niet goed mee kan of wil eten en krijgt hij mijn macaroni voor zijn neus. Ik moet telkens twee keer opscheppen dan, heerlijk om te zien.

Gerookte kip salade 

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 5

Het is weer tijd voor salades! Als het een goede stevige variant betreft kan het zelfs mijn honger stillen, haha. Deze versie is nageaapt van een restaurant waar Boris en ik graag eten. Je mengt rucola-melange met gerookte kip, rode ui, noten (naar keuze, pijnboompitten of walnoten is onze favoriet), komkommer, gebakken courgette en ei. Meng wat mayonaise, yoghurt en citroen door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Je hebt dan de perfecte bijpassende dressing! Wij eten het met regelmaat, wij zijn er dol op.

Spinaziesalade 

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 5

Dit is de echte favoriet der favorieten! Een spinaziesalade met mijn pesto als dressing. Die verdun je gewoon wat met olie en je bent klaar om te gaan. De pasta die je ziet is de ‘verse’ pasta van de Jumbo of de Albert Heijn, wij kiezen vaak voor de smaak pesto, ham of ‘groente’. Deze bevatte tomaten en was erg smakelijk. Rode ui, cherrytomaatjes, gerookte kip, pijnboompitten en avocado. Eet smakelijk!

Mihoen!

Wat staat er bij ons op tafel? - Nummertje 5

Liefde voor mihoen, ik heb dit altijd lekkerder gevonden dan nasi of bami. Ik serveer het vaak met kroepoek, gebakken (of gehusseld zoals je kan zien, haha) eitje en komkommer. Ik gooi er vaak 3 paprika’s in, champignons en prei. Simpel maar doeltreffend. Fos vind het wat vreemd maar de ene keer eet hij het smakelijk op, de andere keer wil hij alleen de kroepoek. Ach ja..

Hopelijk geeft het weer wat inspiratie voor jullie vanavond!

Liefs,

Elise Joanne