Ja hoor, hier is hij dan eindelijk! Na foto’s in mijn EWP en beelden op Snapchat kwamen de berichten binnenstromen; ‘hoe maak je die pannenkoekjes?!’ Vandaag laat ik zien hoe en wat wij er bij eten. Je kan uiteindelijk namelijk kiezen wat je er op doet, als je de basis eenmaal weet en de pannenkoekjes kan maken dan kan je los gaan. Hem naar believen hem beleggen. Wij eten hem met gerookte zalm en andere toebehoren. Kijk je mee?
Wij halen uit het volgende recept zo’n 9 pannenkoekjes. Ik eet er zelf 3 en Boris 4. Je kan dus zeggen dat dit recept voor 2-4 personen is, het ligt eraan hoeveel je eet!
In plaats van amandelmelk kan je ook gewone melk of sojamelk gebruiken. Ik heb een koemelk intolerantie dus vandaar dat ik amandelmelk gebruik. Ook kan ik niet goed tegen sojamelk, vandaar. Gebruik wel de amandelmelk ongezoet, de zoete variant is té zoet voor dit hartige gerecht.
Ingrediënten pannenkoekjes:
♥Amandelmelk (ongezoet – mag vers of houdbaar zijn) – 450 ml.
♥Bloem – 200 gram
♥Eieren – 2 stuks
♥Teentje Knoflook
♥Grote ui
♥Spinazie – 300 gram
♥Olie – scheutje per twee pannenkoekjes + voor aanbakken van de spinazie
Beleg ingrediënten:
♥Gerookte zalm – 200 gram
♥Rode ui – 2 stuks
♥Zakje Rucola
♥Kruidenkaas – Crefé van de Lidl is heerlijk!
Keukengerei:
♥Snijplank
♥Mesje
♥Lepel
♥Spatel
♥Blender
♥Koekenpan
♥Knoflookpers (indien je dat prefereert boven een mesje)
♥Grote mengkom
♥Bord voor de pannenkoeken
Ik gebruik een blender voor het mengen van het beslag met de spinazie, een andere keukenmachine kan natuurlijk ook, misschien zelfs wel een staafmixer. Zelf vind ik een blender het makkelijkste!
♥Hoe maak je het?
Snij de ui in kleinere stukken, alsmede de knoflook. Fruit beide even aan in een beetje olijfolie en doe er dan de spinazie bij. Wacht even tot alles in geslonken en de ui glazig is geworden. Een beetje zout en peper is altijd welkom!
Terwijl dat slinkt maakt je alvast de basis voor je pannenkoekjes. Doe de bloem in een grote mengkom en doe daar de melk en de twee eieren bij. Klop dit tot een vrij glad mengsel, het hoeft niet perfect te zijn want je doet het ook in de blender.
Zodra je mengsel in de pan klaar is giet je dat bij het beslag. Roer de spinazie goed door het beslag heen. Nogmaals, hoeft niet perfect te zijn want het gaat in de blender maar probeer het een beetje erdoorheen te husselen.
Hup, de blender in! Hoogste standje en gaan met die banaan. Na 2 minuten even met een spatel mengen zodat je zeker weet dat alle spinazie goed meegepakt wordt. Zodra het een heerlijk glad en lichtgroen mengsel is geworden – zonder stukjes – dan is ‘ie klaar! Terug in de mengkom doen en een grote soeplepel erbij pakken
Je maakt de pannenkoekjes zoals je normaal pannenkoeken zou maken. In mijn geval is het tijd om Boris te roepen en die gaat aan de slag. Ik kan niet met goed fatsoen pannenkoeken bakken.. Een klein scheutje olie in de pan (Anders verkleuren de pannenkoeken te snel), maar geen boter gebruiken. Dan worden de pannenkoekjes te vettig!
Met dit beslag maken wij er dus een stuk of 9.
Je hoeft de pannenkoeken niet warm te houden met een bord boven een pan heet water. De pannenkoeken zijn juist koud. Makkelijk om van te voren te bereiden dus!
Terwijl manlief bezig is snijd ik de gerookte zalm in stukken en leg dat op een bordje. Even de rode uien in stukken snijden en de rucola in een bakje doen. Smeerseltje erbij en de tafel dekken.
Et voila! Je hebt je pannenkoekjes gerookte zalm! Héérlijk! Oooh, wat eten wij dit graag zeg. Ook omdat het makkelijk van te voren te maken is en de rest van het beleg ook koud erop kan. Leuk om te maken voor gasten want je staat niet constant in de keuken.
Je kan de pannenkoekjes beleggen naar keuze natuurlijk maar dit is echt een gouden combinatie, zeker het proberen waard.
Eet smakelijk!
Liefs,
Elise Joanne
Ooooh thankyou! Dit ga ik vanavond maken! Maar dan met kip ofzo voor Justin, die is niet zo’n fan van zalm. Zelf ga ik wel voor zalm hahaha nu al zin in!
Ik was ook heel benieuwd naar dit recept inderdaad, lekker makkelijk te maken en heerlijk te beleggen, dat ga ik eens zelf proberen
Dat ziet er goed uit! Als ik weer gerookte zalm mag eten ga ik dit zeker eens proberen!
Dit ziet er echt té lekker uit! Dit moet ik echt eens een keertje gaan maken en het is even iets anders dan anders!
Jeej, hij staat online! Ga dit zeker een keer maken. Ben elke keer zo benieuwd als ik het voorbij zie komen.
Wauw, wat ziet dat er mooi uit! Ik mag alleen geen gerookte zalm (zwanger), even bedenken wat er anders ook lekker bij is…!
Ik was ook erg benieuwd naar dit receptje. Di’t ga ik zeker is proberen. Zeker lekker ook met warme temperaturen als je geen zin hebt in warm eten maar is wat anders wilt dan sla.
Dit lijkt me zo lekker! Ga dit zeker een keer proberen. Koen houdt niet van zalm dus daar moet ik dan even een alternatiefje voor bedenken. Mij lijkt die combi juist heerlijk!
Oh wat lekker, perfect voor dit weer ook!
Ik was ook benieuwd naar dit recept, en wat ziet het er lekker uit. Lekker makkelijk om te maken, ik ga dit zeker is uitproberen!
Dit klinkt echt super lekker. Ik ga het snel maken 🙂 Momenteel ben ik inspiratieloos voor het avondeten haha.
Duidelijk recept, ziet er heerlijk uit 🙂
Ooh, dat ziet er lekker uit. Als ik het glutenvrij wil maken, kan ik i.p.v. bloem dan dezelfde hoeveelheid boekweitmeel gebruiken?
Oooooh lekker, deze gaan we binnenkort eten.
Lekker! Ik heb ook een koemelk intolerantie. Vind het erg leuk om “gewone” recepten om te toveren naar een koemelkvrije variant. Maar hoe doe jij het dan met de kruidenkaas?
Daar kan ik tegen! Koemelk en koemelkpoeder zijn hele grote no no’s maar meeste andere producten gaat wel! Maar vooral poeder zit in zoveel producten.. Kwark en yoghurt kan dus ook. Ligt mede aan het pasteurisatiepproces. Misschien kan je dat ook wel zelf maken! Kruidenkaas oid bedoel ik 🙂 – zullen vast recepten voor zijn!
lijkt me echt suoer lekker 😀
super* :’)
Wauw dat ziet er echt heel lekker uit!
Het is dat ik gerookte zalm echt niet lekker vindt..
Maar met kip of zo is het denk ik ook wel de moeite waard!
Dankjewel voor het delen! Kids (2 en 3 jaar) hebben er van gesmuld (en mama en papa ook ;-)!
Heb dit vanavond gemaakt, was erg geslaagd! En heb nu ook een lekkere lunch voor morgen 🙂 Dankjewel voor het delen!