DSC 6631 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

Ja hoor, hier is hij dan eindelijk! Na foto’s in mijn EWP en beelden op Snapchat kwamen de berichten binnenstromen; ‘hoe maak je die pannenkoekjes?!’ Vandaag laat ik zien hoe en wat wij er bij eten. Je kan uiteindelijk namelijk kiezen wat je er op doet, als je de basis eenmaal weet en de pannenkoekjes kan maken dan kan je los gaan. Hem naar believen hem beleggen. Wij eten hem met gerookte zalm en andere toebehoren. Kijk je mee?

Wij halen uit het volgende recept zo’n 9 pannenkoekjes. Ik eet er zelf 3 en Boris 4. Je kan dus zeggen dat dit recept voor 2-4 personen is, het ligt eraan hoeveel je eet!

In plaats van amandelmelk kan je ook gewone melk of sojamelk gebruiken. Ik heb een koemelk intolerantie dus vandaar dat ik amandelmelk gebruik. Ook kan ik niet goed tegen sojamelk, vandaar. Gebruik wel de amandelmelk ongezoet, de zoete variant is té zoet voor dit hartige gerecht.

DSC 6585 800x530 1 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

Ingrediënten pannenkoekjes:

♥Amandelmelk (ongezoet – mag vers of houdbaar zijn) – 450 ml.
♥Bloem – 200 gram
♥Eieren – 2 stuks
♥Teentje Knoflook
♥Grote ui
♥Spinazie – 300 gram
♥Olie – scheutje per twee pannenkoekjes + voor aanbakken van de spinazie

Beleg ingrediënten:

♥Gerookte zalm – 200 gram
♥Rode ui – 2 stuks
♥Zakje Rucola
♥Kruidenkaas – Crefé van de Lidl is heerlijk!

Keukengerei:

♥Snijplank
♥Mesje
♥Lepel
♥Spatel
♥Blender
♥Koekenpan
♥Knoflookpers (indien je dat prefereert boven een mesje)
♥Grote mengkom
♥Bord voor de pannenkoeken

Ik gebruik een blender voor het mengen van het beslag met de spinazie, een andere keukenmachine kan natuurlijk ook, misschien zelfs wel een staafmixer. Zelf vind ik een blender het makkelijkste!

♥Hoe maak je het?

DSC 6586 800x530 1 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

DSC 6595 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

DSC 6598 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

DSC 6599 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

DSC 6608 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

Snij de ui in kleinere stukken, alsmede de knoflook. Fruit beide even aan in een beetje olijfolie en doe er dan de spinazie bij. Wacht even tot alles in geslonken en de ui glazig is geworden. Een beetje zout en peper is altijd welkom!

Terwijl dat slinkt maakt je alvast de basis voor je pannenkoekjes. Doe de bloem in een grote mengkom en doe daar de melk en de twee eieren bij. Klop dit tot een vrij glad mengsel, het hoeft niet perfect te zijn want je doet het ook in de blender.

Zodra je mengsel in de pan klaar is giet je dat bij het beslag. Roer de spinazie goed door het beslag heen. Nogmaals, hoeft niet perfect te zijn want het gaat in de blender maar probeer het een beetje erdoorheen te husselen.

Hup, de blender in! Hoogste standje en gaan met die banaan. Na 2 minuten even met een spatel mengen zodat je zeker weet dat alle spinazie goed meegepakt wordt. Zodra het een heerlijk glad en lichtgroen mengsel is geworden – zonder stukjes – dan is ‘ie klaar! Terug in de mengkom doen en een grote soeplepel erbij pakken

DSC 6614 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

DSC 6617 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

Je maakt de pannenkoekjes zoals je normaal pannenkoeken zou maken. In mijn geval is het tijd om Boris te roepen en die gaat aan de slag. Ik kan niet met goed fatsoen pannenkoeken bakken.. Een klein scheutje olie in de pan (Anders verkleuren de pannenkoeken te snel), maar geen boter gebruiken. Dan worden de pannenkoekjes te vettig!

Met dit beslag maken wij er dus een stuk of 9.

Je hoeft de pannenkoeken niet warm te houden met een bord boven een pan heet water. De pannenkoeken zijn juist koud. Makkelijk om van te voren te bereiden dus!

DSC 6619 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

DSC 6624 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

DSC 6623 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

DSC 6625 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

Terwijl manlief bezig is snijd ik de gerookte zalm in stukken en leg dat op een bordje. Even de rode uien in stukken snijden en de rucola in een bakje doen. Smeerseltje erbij en de tafel dekken.

DSC 6631 800x530 - Spinaziepannenkoekjes met Gerookte Zalm

Et voila! Je hebt je pannenkoekjes gerookte zalm! Héérlijk! Oooh, wat eten wij dit graag zeg. Ook omdat het makkelijk van te voren te maken is en de rest van het beleg ook koud erop kan. Leuk om te maken voor gasten want je staat niet constant in de keuken.

Je kan de pannenkoekjes beleggen naar keuze natuurlijk maar dit is echt een gouden combinatie, zeker het proberen waard.

Eet smakelijk!

Liefs,

Elise Joanne